Ελλάδα

Κασελάκης στο sport-fm.gr: «Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να ζει με τίτλους»

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου μίλησε στο sport-fm.gr και στον Γιώργο Πετρίδη ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Κασελάκης.

Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να ζει με τίτλους, σύμφωνα με τον φόργουορντ του «τριφυλλιού», Λεωνίδα Κασελάκη, που μίλησε στο sport-fm.gr και στον Γιώργο Πετρίδη αμέσως μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου.

Ο 30χρονος διεθνής τόνισε ότι οι «πράσινοι» κατέκτησαν δίκαια το τρόπαιο, ωστόσο πρέπει να το ξεχάσουν άμεσα πίσω τους διότι ξεκινούν τα playoffs.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport-fm.gr και στον Γιώργο Πετρίδη:
- Για την εξέλιξη του τελικού Κυπέλλου:
«Θεωρώ ότι έγινε ένα αρκετά νευρικό παιχνίδι, παρά το υψηλό σκορ. Δεν μπορέσαμε να πιάσουμε το ρυθμό που είχαμε στον προημιτελικό και στον ημιτελικό. Παρ’ όλα αυτά, μείναμε ψύχραιμοι σε καίρια σημεία και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε με καθαρό μυαλό στα δύσκολα που μας έβαλε ο Προμηθέας. Στο τέλος νομίζω ότι δίκαια πήραμε το τρόπαιο, γιατί η εικόνα μας ήταν καλύτερη. Το χαιρόμαστε σήμερα και πρέπει να το ξεχάσουμε άμεσα γιατί έρχονται τα playoffs».

- Για το γεγονός πως μειώθηκε η διαφορά στο τέλος και φάνηκε να υπάρχει πίεση στους «πράσινους»: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι ο Προμηθέας είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι. Όπως είπα, μας έβαλε δύσκολα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα ξαναδούμε το ματς για τα λάθη που κάναμε. Ο τελικός είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, δεν υπάρχει αύριο. Κάποιες στιγμές μπορεί το άγχος να “σφίξει” το κορμί και να μην σου επιτρέπει να κινηθείς όπως κινείσαι σε κανονική ροή αγώνα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό μομέντουμ για τη χρονιά. Η Ευρωλίγκα έχει τελειώσει και έχουμε επικεντρωθεί στους ελληνικούς στόχους. Στα playoffs πρέπει να δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο γιατί η ομάδα έχει μάθει να παίζει με βάση τις δυνατότητές της και όχι με βάση τη δυναμικότητα του αντιπάλου».

- Για το πρώτο του τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό: «Πέρσι είχα φτάσει με τον Προμηθέα στον τελικό και για ένα σουτ στην ουσία δεν πήραμε το τρόπαιο. Είναι το πρώτο μου τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό. Είναι μια ομάδα που έχει μάθει να ζει με τίτλους. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι γαλουχημένος στο να κυνηγάει όλους τους τίτλους, εγχώριους και ευρωπαϊκούς. Πήραμε το πρώτο τρόπαιο και είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να κατακτήσουμε τους εγχώριους τίτλους, γιατί δεν είχαμε τη χρονιά που θέλαμε στην Ευρωλίγκα. Έγινε η αρχή και προχωράμε για το νταμπλ».

- Για τον Προμηθέα: «Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Προμηθέας είναι ο επόμενος πόλος του ελληνικού μπάσκετ. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σταθερά στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αγωνιζόμουν στον Προμηθέα όταν παίξαμε τελικούς ελληνικού πρωταθλήματος και τελικό Κυπέλλου. Θα διεκδικήσουν και φέτος την είσοδό τους στους τελικούς. Είναι μια ομάδα που έχει χτιστεί με γερές βάσεις. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του γιατί ξέρουν ότι μια καλή ομάδα μπάσκετ δεν χτίζεται σε μια μέρα. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x