Γενικά

Κωνσταντίνος Καρακώστας: Το ποδόσφαιρο στο Λουξεμβούργο, ο ρόλος του τερματοφύλακα και ο αδερφός του

Ο Κωνσταντίνος Καρακώστας παλεύει για το όνειρό του στο εξωτερικό. Μιλάει από το Λουξεμβούργο στο sportfm.gr και συμβουλεύει άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Κωνσταντίνος Καρακώστας: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή. Ακολούθησε η Γερμανία, κυνηγώντας το όνειρό του στο εξωτερικό. Επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό της Νίκης Βόλου, ενώ είχαν ακουστεί αρκετές ομάδες πως ενδιαφέρονταν και εδώ και μια διετία αγωνίζεται στο Λουξεμβούργο.

Ο Κωνσταντίνος Καρακώστας, περί ου ο λόγος, μιλάει στο sportfm.gr και στον Γιώργο Τσανάκα από το Λουξεμβούργο, όπου πλέον αγωνίζεται στην Μπέρμπουργκ και ήταν μέσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες της σεζόν.

Στα 22 του, δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα και εξηγεί τον ρόλο του τερματοφύλακα σε κάθε ομάδα. Την ίδια ώρα, συμβουλεύει και άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Έχει, επίσης, για… παρέα τον δίδυμο αδερφό του, ο οποίος σε αντίθεση με αυτόν αγωνίζεται ως επιθετικός.

-Ας πιάσουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή. Ηρακλής, ένα πέρασμα από τη Γερμανία και μετά Νίκη Βόλου. Μίλησέ μας λίγο για τα πρώτα χρόνια της καριέρας σου μέχρι τα 18-19 σου χρόνια…
«Τα πρώτα χρόνια στον Ηρακλή ήταν πολύ καλά, καταλάβαινες ότι είσαι σε μια μεγάλη ομάδα με καλές συνθήκες. Ωστόσο, στη συνέχεια η κατάσταση άλλαξε όταν η ομάδα ήταν στην Α εθνική. Υπέγραψα συμβόλαιο σε μια περίεργη χρόνια, αλλά η ομάδα υποβιβάστηκε στη Γ εθνική. Συνέχισα στην ομάδα σε μια δύσκολη αλλά πετυχημένη χρόνια για την ομάδα. Ακολούθησε το Κόμπλεντζ, η εμπειρία ήταν πολύ μεγάλη. Συνυπήρχα καθημερινά με παίκτες που έπαιζαν Bundesliga και Bundesliga 2. Με την ομάδα απέκτησε πολλές εμπειρίες οι οποίες με βοήθησαν πολύ! Η Νίκη Βόλου ήταν μια εξίσου δυνατή εμπειρία και παρόλο που δεν αγωνιστική, κέρδισα πολλά πράγματα από εκείνη τη σεζόν».

-Έχεις πει κατά το παρελθόν πως η ομάδα της καρδιάς σου είναι ο Ηρακλής. Θέλεις εφόσον με το καλό η ομάδα επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, να αγωνιστείς ξανά σε αυτή;
«Σίγουρα, κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω στον Ηρακλή. Είναι η ομάδα που μεγάλωσα και ανδρώθηκα εκεί. Βέβαια, αυτή τη στιγμή, θέλω να παραμείνω στο εξωτερικό όσο το δυνατό περισσότερα χρόνια μπορώ».

-Στην Κόμπλεντς που αγωνίστηκες είχες καλές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να ακουστεί το όνομα σου τόσο για ελληνικές ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όσο και για συλλόγους της Γερμανίας υψηλότερου επιπέδου. Ήταν αλήθεια τα όσα ακούστηκαν ή απλώς φημολογία; Είχες κάτι επίσημο στα χέρια σου δηλαδή;
«Το Κόμπλεντζ ήταν μια από τις καλύτερες αγωνιστικές σεζόν για μένα μέχρι τώρα και μια απίστευτη συνολικά εμπειρία! Μια ιστορική ομάδα στη Γερμανία με πολύ κόσμο και απίστευτη οργάνωση. Ήταν αλήθεια, ναι υπήρχαν κάποιες προτάσεις από την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία. Τελικά, επέλεξα να πάω στη Νίκη Βόλου που είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο που δίνει και την ψυχή του για την ομάδα».



-Έρχεται το 2020 η Σίρα Μένσντορφ και το ταξίδι στο Λουξεμβούργο. Ήταν εύκολο για εσένα να πας να αγωνιστείς στη συγκεκριμένη χώρα;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δεύτερες σκέψεις, πήρα αμέσως την απόφαση και έφυγα για Λουξεμβούργο γιατί ήθελα να αγωνίζομαι. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ήρθα εδώ. Φυσικά, έπαιξε ρόλο και η οργάνωση που υπάρχει σε όλους τους τομείς».

-Έπαιξε ρόλο πως και ο δίδυμος αδερφός σου ο Χρήστος ήρθε και αυτός στην ίδια ομάδα;
«Σίγουρα, εννοείται! Έπαιξε ρόλο που ήρθε και ο Χρήστος, γιατί αλλιώς είναι να είσαι μόνος σου σε μια άλλη χώρα και σε ένα καινούργιο περιβάλλον, σε μια νέα ομάδα και αλλιώς να είναι και ο αδερφός σου μαζί! Όποτε ναι, έπαιξε ρόλο».

-Πώς νιώθεις να είσαι εσύ ο άνθρωπος που σώζει ένα γκολ και ο αδερφός σου αυτός που το σκοράρει; Γενικότερα πως είστε μετά τα ματς; Κάθεστε παρέα, συζητάτε τα λάθη σας, κάνετε ανάλυση;
«Με τον Χρήστο έχουμε αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες μαζί, περισσότερο στα τμήματα υποδομής. Έχουμε ένα ωραίο υγιή ανταγωνισμό που πιστεύω μας βελτιώνει και τους δύο! Μετά τους αγώνες μιλάμε αρκετά και αναλύουμε την απόδοση μας, προσπαθούμε να βρούμε τα λάθη μας και να τα βελτιώσουμε».



-Από το περασμένο καλοκαίρι είσαι στην Μπέρμπουργκ, κάνοντας μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις. Βρέθηκες 8 φορές στην καλύτερη 11άδα της αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία του Λουξεμβούργου, αλλά και ανάμεσα στους υποψήφιους για τον κορυφαίο τερματοφύλακα της σεζόν. Πώς νιώθεις για αυτά τα επιτεύγματα;
«Η φετινή χρόνια με την Μπέρμπουργκ ήταν πραγματικά πολύ καλή γιατί η ομάδα ήταν φαβορί για υποβιβασμό και φτάσαμε 3 βαθμούς πίσω από τα playoffs ανόδου! Όσον αφορά τη δίκη μου απόδοση ήρθε μέσα από τα παιχνίδια, αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο προπονητής. Φυσικά, μεγάλο ρόλο πάντα παίζει και η πολύ καλή δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση. Νιώθω χαρούμενος για τη φετινή χρόνια και ας μην πάρω το βραβείο στο τέλος».

-Ποιο θεωρείς το μεγάλο προσόν σου και ποιο είναι το στοιχεία που χρειάζεται να δουλέψεις περισσότερο για να βελτιωθείς;
«Πιστεύω στη καθημερινή δουλειά και στη συνεχή βελτίωση! Πιστεύω ότι προσόν μου είναι η τεχνική κατάρτιση και πως είμαι καλός με την μπάλα στα πόδια. Την ίδια ώρα, θα μπορούσα να βελτιώσω την καθοδήγηση της ομάδας μέσα στο παιχνίδι, να βοηθώ περισσότερο τους συμπαίκτες μου και να προλαβαίνω τα λάθη στην αρχή της φάσης και όχι όταν φτάσει να γίνει επικίνδυνη».

-Να πιαστώ από αυτό που είπες. Ισχύει ότι πλέον στο ποδόσφαιρο, οι τερματοφύλακες πρέπει να ξέρουν… πολύ ποδόσφαιρο γιατί βλέπουν το γήπεδο από πίσω; Συμφωνείς με αυτό;
«Απόλυτα! Είναι ακριβώς ότι προανέφερα. Ο τερματοφύλακας είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα και η σωστή καθοδήγηση του δίνει βαθμούς».



-Η ζωή στο Λουξεμβούργο πώς είναι; Πώς περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;
«Το Λουξεμβούργο είναι μια πάρα πολύ όμορφη χώρα. Συνήθως στον ελεύθερό μου χρόνο πηγαίνουμε με τους συμπαίκτες για καφέ, για φαγητό, στο σινεμά και άλλα τέτοια ή κάνουμε γενικότερα διάφορες δραστηριότητες».

-Το πρωτάθλημα στο Λουξεμβούργο πως είναι, είναι καλό το επίπεδο; Μπορεί, επίσης, το εν λόγω πρωτάθλημα να σου ανοίξει νέες πόρτες στην καριέρα σου;
«Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στο Λουξεμβούργο έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά τα τελευταία 10 χρόνια. Υπάρχει καθημερινή ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο εδώ, ολοένα και βελτιώνεται. Πιστεύω ότι μπορεί να με βοηθήσει στην εξέλιξη μου στο μέλλον».

-Άρα δηλαδή θα συμβούλευες έναν νεαρό ποδοσφαιριστή από την Ελλάδα να δοκιμάσει την τύχη του στο Λουξεμβούργο;
«Σίγουρα θα συμβούλευα ένα νέο ποδοσφαιριστή να δοκιμάσει το Λουξεμβούργο για να δει και από κοντά όλη την οργάνωση και τη νοοτροπία που υπάρχει εδώ. Σίγουρα θα τον βοηθήσει για να έχει βελτίωση σαν ποδοσφαιριστής».

-Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα, Γερμανία και Λουξεμβούργο που έχεις αγωνιστεί;
«Αρχικά, η Γερμανία είναι σε άλλο επίπεδο σε όλους τους τομείς στο ποδόσφαιρο. Πραγματικά είναι πολύ μπροστά από όλους. Το Λουξεμβούργο ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ και για αυτό είναι σε πολύ καλό δρόμο. Στην Ελλάδα σίγουρα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα απ’ ότι φαίνεται, γιατί θεωρώ πως υπάρχει άφθονο ταλέντο. Γι’ αυτό άλλωστε και διαπρέπουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό, όπως ο Γιακουμάκης, ο Τσιμίκας και οι υπόλοιποι».



-Ποιος τερματοφύλακας είναι το είδωλό σου, ποιον βλέπεις και λες σαν και αυτόν θέλω να γίνω;
«Είδωλο μου σαν τερματοφύλακας είναι ο Γερμανός, Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα. Πραγματικά, είναι απίστευτος με την μπάλα στα πόδια. Ήρεμη δύναμη».

-Σε ένα ιδανικό σενάριο, πού βλέπεις τον εαυτό σου να αγωνίζεται σε πέντε χρόνια για παράδειγμα;
«Ιδανικό σενάριο, πρώτα από όλα είναι να είμαι υγιής. Θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω και να το χαίρομαι! Στόχος μου είναι να είμαι στη Α’ εθνική του Λουξεμβούργου για αρχή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x