Eurobasket

Λούντζης στο sport-fm.gr: «Οι μεγαλύτερες προσδοκίες ανήκουν στους παίκτες και τους προπονητές»

Ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε στο sport-fm.gr ια την αδιαπραγμάτευτη ταυτότητα της Εθνικής διαχρονικά. Η ολοκλήρωση μίας φαινομενικά άψογης σεζόν και τις προσδοκίες που… διψάνε να υλοποιήσουν.

Λένε πως οι μεγαλύτερες απαιτήσεις προέρχονται από τον φίλαθλο κόσμο και από τους τριγύρω. Ο Μιχάλης Λούντζης εμφανίζεται αρνητικός σε αυτή τη καθιερωμένη στις γραμμές των δημοσιογραφικών κειμένων, τονίζοντας πως οι αθλητές και το προπονητικό επιτελείο ψιθυρίζουν τη διάκριση σαν μικρή… προσευχή.

Η συνταγή της επιτυχίας εμπεριέχει τη λέξη ''άμυνα’’ και ο γκαρντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο DNA της Εθνικής που έχει εμποτιστεί με την ασφυκτική αμυντική περιφέρεια και την έλεγχο στους αιθέρες.

Προτιμάει να… μιλάει εντός του παρκέ και να αφήνει εκτός των πέριξ του ΟΑΚΑ τις μεγάλες κουβέντες και τις περιττές φανφάρες. Τέλος, προσπαθήσαμε να τον… τρομάξουμε με ιστορίες για αγρίους και παραδόσεις, αλλά μας απασφάλισε με στεγνή λογική.

Aναλυτικά όσα τόνισε στο sport-fm.gr και τον Κωνσταντίνο Κολοβό:

- Πως νιώθεις που είσαι μέλος της Εθνικής, ποιο είναι το συναίσθημα;
«Είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα. Περιμέναμε πως και πώς να έρθουμε εδώ. Όλοι μας νιώθουμε τιμή, όταν καλούμαστε να αγωνιστούμε με την Εθνική ομάδα, με το εθνόσημο στο στήθος».

- Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες. Ακόμα λιγότερες έχετε αγωνιστεί χωρίς απώλειες. Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά ποια νέα κομμάτια έχει προσθέσει στο ρεπερτόριό σας ο κόουτς Ιτούδης;
«Η ταυτότητα αυτής της ομάδα και κάθε Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια, είναι να ξεκινάμε από την άμυνα. Να βγάζουμε μια σκληράδα. Τώρα επιθετικά, χρειαζόμαστε χρόνο για να βγάλουμε αυτοματισμούς. Δουλεύουμε καθημερινά για να βγάλουμε μία ωραία εικόνα προς τα έξω».

- Πλησιάζουν τα φιλικά με την Ισπανία, ακολουθεί το τουρνουά Ακρόπολις, τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο και φυσικά, το Ευρωμπάσκετ. Θεωρείς θα δούμε περισσότερες δοκιμές ή θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα;
«Αυτό είναι απόφαση του προπονητή, πως θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του στη πορεία. Αυτό που έχουμε να κάνουμε από μεριάς μας, είναι να δουλεύουμε καθημερινά. Προπόνηση με την προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα θα βελτιωνόμαστε. Χρειαζόμαστε χρόνο. Μερικοί δεν έχουμε αγωνιστεί ποτέ μαζί».

- Είναι μία σεζόν που έρχεσαι από το νταμπλ στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Final 4 του Βελιγραδίου. Πως το διαχειρίζεσαι;
«Είμαι χαρούμενος. Η χρονιά με τον Ολυμπιακό είχε κυλήσει απίστευτα. Έμαθα πράγματα, κέρδισα πράγματα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Εμπειρίες με συμπαίκτες και προπονητές, ήρθε η κλήση από την Εθνική. Είναι τιμή να δουλεύω με τον κόουτς Ιτούδη και παίκτες όπως ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο), ο Σλούκας, ο Καλάθης».

- Έχεις τη τιμή και είσαι άξιος, να προπονείσαι από κορυφαίους Έλληνες, τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Δημήτρη Ιτούδη. Ποια είναι τα κοινά και ποιες οι αγωνιστικές διαφορές τους;
«Δεν μπορώ να σου πω ακόμα. Όπως είπα, από τον κόουτς Μπαρτζώκα έμαθα πάρα πολλά και ήταν μία καλή χρονιά. Με τον κόουτς Ιτούδη δεν είχα συνεργαστεί ξανά, οπότε δεν μπορώ να σου πω. Πρόκειται για τιμή που είναι προπονητές μου».

- Είναι ο Δημήτρης Ιτούδης άνθρωπος που δίνει ιδιαίτερη βάσει στο κομμάτι της πειθαρχίας;
«Σίγουρα, δίνει βάση. Οι περισσότεροι προπονητές κοιτούν προσεκτικά το συγκεκριμένο κομμάτι. Κατά την γνώμη μου χωρίς πειθαρχία δεν μπορείς να πας μπροστά σε οποιαδήποτε ομάδα ή επίπεδο».

- Ίσως η συγκεκριμένη ερώτηση κατατάσσεται στα κλισέ. Υπάρχουν προσδοκίες, διαθέτουμε ένα πλήρες ρόστερ. Που θεωρείς θα οδηγήσει το ταξίδι;
«Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Το που θα οδηγήσει παραμένει άγνωστο. Από μεριάς μου μπορώ να σου ότι θέλουμε πάρα πολύ, είμαστε διψασμένοι και πίστεψέ με, τις μεγαλύτερες προσδοκίες τις έχουμε οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε, θα δώσουμε τα πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

- Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις πάσο στην ερώτηση. Ποιος το θέλει λίγο παραπάνω; Εκείνος που ξυπνάει και κοιμάται με το όνειρο;
«Είναι νωρίς ακόμα για να το σκεφτόμαστε και να βάζουμε στο μυαλό μας σκέψεις που θα μας προκαλέσουν άγχος και πίεση που στο τέλος μπορεί να μας κάνουν κακό. Είμαστε εδώ για να βελτιωνόμαστε, έχουμε πάρα πολλά φιλικά και σιγά-σιγά να δούμε που βρισκόμαστε».

- Ακολουθούν δύο φιλικά με την Ισπανία. Αποτελούν έπειτα από το Μουντομπάσκετ του 2006 οι… κακοί μας δαίμονες και βρίσκουν τον τρόπο να μας αποκλείουν. Θεωρείς θα μπορούσαν οι δύο αυτές αναμετρήσεις να λειτουργήσουν ως εξορκισμός;
«Δεν νομίζω, είναι δύο φιλικά προετοιμασίας μετά από λίγες προπονήσεις με την Εθνική και δεν τίθεται τόσο πολύ το θέμα της νίκης ή της ήττας. Να δούμε κυρίως κάποια συστήματα που δεν έχουν δοκιμαστεί, να δούμε σε τι ρυθμό βρισκόμαστε. Με άξονα το πρώτο φιλικό να πατήσουμε εκεί και να βελτιωθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x