Ελλάδα

Λυκογιάννης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να σκέφτεται και το Κύπελλο»

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την επιτυχημένη χρονιά με τον ΠΑΟΚ, τα πλάνα για τη νέα σεζόν με τους «ασπρόμαυρους», τα playoffs της Basket League αλλά και για τον Μάικ Τζέιμς.

Θετικό είναι το πρόσημο που αφήνει η φετινή σεζόν στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα είπε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» Άρης Λυκογιάννης, στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Οι Μπάσχετοι» των Χρήστο Ρομπόλη και Παναγιώτη Κεφαλά.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην τεράστια οικονομική ανάσα που πήραν οι Θεσσαλονικείς με την βοήθεια των οπαδών τους και τόνισε ότι αν προχωρήσει σωστά η εξυγίανση του συλλόγου, γιατί όχι και να κατακτήσει μελλοντικά το Κύπελλο Ελλάδας.

Τέλος αναφέρθηκε στα playoffs της Stoiximan Basket League, τον Μάικ Τζέιμς με τον οποίο συνεργάστηκε, το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αλλά και την ιδιαιτερότητα του να καθοδηγεί μια ομάδα που δεν είχε χτίσει ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για το αν μπορεί να κατακτήσει κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ: «Αν ήμαστε ρεαλιστές, αυτή η διοργάνωση που μπορεί να σε οδηγήσει κοντά σε έναν τίτλο, είναι ο θεσμός του Κυπέλλου. Στο μέλλον δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να συμβεί. Θα δούμε πως θα πάει και η διαδικασία της εξυγίανσης και κατά πόσο θα μπορέσει ο σύλλογος οργανωτικά να μπει σε ένα καλό οργανωτικό πλάνο».

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Είχαμε μια καλή χρόνια το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα βρήκε τους ρόλους της. Τα παιδιά είχαν εξαιρετικούς χαρακτήρες και δίψαγαν για προκλήσεις. Κάναμε βήματα προόδου. Αν είχαμε περισσότερη τύχη, θα πηγαίναμε σίγουρα καλύτερα, αλλά η σεζόν έχει θετικό πρόσημο».

Για το γεγονός ότι δεν «έχτισε» αυτός τον φετινό ΠΑΟΚ: «Πιο πολύ προσαρμόστηκα εγώ και σταδιακά έβαζα καινούργια στοιχεία. Είναι λάθος να πας σε μια ομάδα και να προσπαθήσεις να τα αλλάξεις όλα. Αυτό λειτούργησε καλά, στο να συνεργαστώ με τους αθλητές μου».

Για την επόμενη χρονιά: «Έγιναν πολλά και σημαντικά πράγματα φέτος με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, εξοφλήθηκαν οφειλές που έφταναν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Να δούμε τι θα γίνει με τα οικονομικά δεδομένα, με το αν θα υπάρξουν διαρκείας και γενικά έξτρα έσοδα. Πρέπει να αποφασιστεί αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην Ευρώπη ή όχι. Αυτό θα γίνει με απόφαση της διοίκησης, μόνο αν η ομάδα μπορεί να το υποστηρίξει, για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος».

Για τα playoffs της Basket League: «Είναι ανταγωνιστικοί οι ημιτελικοί. Ο Προμηθέας έχει το 2-0 αλλά το Λαύριο δείχνει να είναι κοντά όσον αφορά την απόδοση. Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής παίζει μέτρια, ενώ η ΑΕΚ πιέζει όσο το δυνατόν περισσότερο και τον δυσκολεύει. Στο πνευματικό κομμάτι, οι «πράσινοι» είναι χαλαροί, αλλά φυσικά είναι το φαβορί και έχει μεγάλους παίκτες. Αν όμως υποτιμήσει την ΑΕΚ που έχει παιδιά με παραστάσεις, μπορεί να την πατήσει. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα, αν και κάποιες φορές υπάρχουν άλλοι παράγοντες που κρίνουν αποτελέσματα».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Δεν μπορώ να έχω καθαρή άποψη. Συνεργαστήκαμε σε πέντε παιχνίδια, πάντα όμως όποτε βρισκόμαστε είναι εγκάρδιος. Δεν είχα κανένα θέμα μαζί του και η θέση του είναι στο NBA. Σε περιστατικά που συνέβησαν και δεν είχα θέση με το μπάσκετ, έφεραν μια σύγκρουση στην ΤΣΣΚΑ, αλλά όταν έχεις τόσο μεγάλες προσωπικότητες είναι δύσκολο να το διαχειριστείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x