Γενικά

Λύμουρα στο sport-fm.gr: «Όταν φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου δάκρυσα»

Η Λολίτα Λύμουρα μίλησε στο sport-fm.gr για τα συναισθήματα που την κατακλύζουν, τώρα που έπεσαν οι τίτλοι τέλους της καριέρας της και το όνειρο που πραγματοποίησε πριν πει το αγωνιστικό αντίο.

Συγκινημένη, βουρκωμένη, αδύναμη να αντιδράσει στα γεγονότα που περνούσαν μπροστά στα μάτια της και το παλιό φιλμ που παρουσίαζε όλες τις αναμνήσεις που αποκόμισε από την μεγάλη και λαμπρή καριέρα της.

Δύναμη ψυχής επέδειξε στην τιμητική βράβευση του Παναθηναϊκού και δεν λύγισε υπό το βλέμμα του κοινού του «τριφυλλιού», το 'ευχαριστώ' στην πολύπλευρη συνεισφορά της γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό και συνάμα ένα πιο προσωπικό.

Αυτός ο όρκος, να σταθεί στο ύψος των συναισθηματικών περιστάσεων δεν έμελλε να κρατηθεί και η Λολίτα Λύμουρα, λεπτομέρειες πριν την στέψη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή και τα τελευταία αγωνιστικά δευτερόλεπτα της καριέρας της να κυλούν... «έσπασε» και τα δάκρυα της ήταν η ανταπόδοση για όλες τις στιγμές που πέρασαν μαζί.

Λύμουρα: «Όταν φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου δάκρυσα»

Αναλυτικά όσα τόνισε στο sport-fm.gr και τον Κωνσταντίνο Κολοβό:

- Τελευταίος αγώνας -όπως αποδείχθηκε-, τελευταίος εντός έδρας εξ αρχής. Πως νιώθεις, και αν θα ήθελες να υπήρχε μία αναμέτρηση, ακόμα και αν ήταν εκτός;

«Η αλήθεια είναι ότι ναι, θα ήθελα. Θα ήθελα να φύγω με ένα πρωτάθλημα, αλλά σαν Παναθηναϊκός καταλαβαίνουμε την ανωτερότητα του αντιπάλου, ήταν καλύτερες. Εμείς τα δώσαμε όλα και φάνηκε στα play-off. Όσο για το συναίσθημα, δεν έχω καταλάβει. Θα έρθω την άλλη εβδομάδα και θα κάνω προπόνηση (γέλια). Ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' και ένα μεγάλο 'σας αγαπώ' στους φιλάθλους».

- Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική εικόνα, στην αρχή που σε τίμησε ο Παναθηναϊκός και μπορούσε να το καταλάβει ο καθένας, δεν χρειαζόταν να βρίσκεσαι στο παρκέ. Σε μία τέτοια αναμέτρηση, τόσο κλειστή, με πάθος, έχοντας μία εξαιρετική εμφάνιση. Σε βοήθησε ή σε άγχωσε;

«Όχι, δεν αγχώθηκα, να σου πω την αλήθεια. Πήρα την ανθοδέσμη και προσπάθησα μέσα μου να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι. Πήγα να δακρύσω αλλά κρατήθηκα. Από εκεί και πέρα, στο τέλος δεν μπορούσα να μην δακρύσω, όταν ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά μου και με χειροκροτούσε».

- Θα μπορούσαμε να πούμε πως στο τέλος χειροκρότησαν περισσότερο συγκριτικά με την αρχή, καθώς αντιλαμβανόντουσαν πως πλησιάζει το τέλος της αγωνιστικής σου πορείας και ότι ο Ολυμπιακός θα στεφόταν πρωταθλητής...

«Μόνο ο κόσμος που σε χειροκροτεί μετά από ένα 'χάσιμο' του πρωταθλήματος... τα λέει όλα. Ο Παναθηναϊκός είναι μαζί στις χαρές και στις λύπες».

Λύμουρα: «Όταν φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου δάκρυσα»

- Παρόλα αυτά, είχατε να αντιμετωπίσετε ένα 2-0 από την κανονική διάρκεια, κάνατε δύο συναπτές νίκες στους τελικούς και με μπρέικ. Πως έγινε αυτό; Δεδομένου ότι σε παρόμοιες καταστάσεις είσαι στα χαμένα.

«Κανείς δεν μας περίμενε στα play-off, αυτή είναι η αλήθεια. Μας υποτίμησαν κιόλας, εμείς δείξαμε την ψυχή μας. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, κάναμε λάθη στον σχεδιασμό, βρεθήκαμε να παίζουμε χωρίς σέντερ, δεν είναι δικαιολογία. Μπήκαμε στο γήπεδο και τα δώσαμε όλα και φάνηκε η ανωτερότητά τους. Πέρσι πήραμε το πρωτάθλημα, φέτος το χάσαμε. Εμείς είμαστε Παναθηναϊκοί και δώσαμε συγχαρητήρια».

- Ίσως και να μην είναι η κατάλληλη στιγμή, όμως ήθελα να το ρωτήσω. Τι θα σου λείψει περισσότερο; Θυμάμαι και μία δήλωση σου πως όνειρό σου είναι να κατακτήσεις το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Το κατέκτησες πέρσι και τώρα;

«Πέρσι πήρα το πρωτάθλημα, ήταν το όνειρό μου να γυρίσω στην ομάδα της καρδιάς μου, αλλά από εκεί και πέρα έπαιξα και στην Ευρώπη, το έζησα όλο αυτό. Φεύγω γεμάτη και ένα τέλος που ούτε εγώ ονειρευόμουνα».

- Τέλος, για να σε αποδεσμεύσουμε. Λένε κυρίως στην Αμερική πως οι σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες δεν φεύγουν με δόξα. Θεωρείσαι μία από τις καλύτερες Ελληνίδες παίκτριες και δεν έφυγες με την κούπα του πρωταθλήματος. Θα μπορούσες να εξηγήσεις τον λόγο που συμβαίνει;


«Το πήρα, όμως πέρσι το πρωτάθλημα. Γύρισα και πήρα ένα πρωτάθλημα, αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω ποτέ. Και πάλι πέρσι δεν μας περιμένανε, ας μην ξεχνάμε ότι κάναμε μπρέικ. Παίξαμε στην Ευρώπη, φεύγω γεμάτη. Η αγάπη του κόσμου τα λέει όλα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x