Ελλάδα

Μαρτίνης στο sport-fm.gr: Η καλύτερη επιλογή o Παναθηναϊκός, όλοι θέλουμε να μοιάσουμε στον Τσιμίκα

Για τον Παναθηναϊκό, τη Super League 2, τον Τσιμίκα και τον... Μαρσέλο μίλησε ο Απόστολος Μαρτίνης στο sport-fm.gr.

Το μεγαλύτερο κρίμα για το πρώτο γκολ του Απόστολου Μαρτίνη στην επαγγελματική του καριέρα είναι ότι η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού Β’ με τον Διαγόρα Ρόδου δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη.

Έτσι δεν υπάρχουν... ντοκουμέντα από το εκπληκτικό μακρινό σουτ που έπιασε ο μπακ των «πρασίνων» και που άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση με 3-0 εις βάρος του ιστορικού σωματείου των Δωδεκανήσων.

Στα 21 του χρόνια, ο Έλληνας μπακ έχει παραστάσεις επί σειρά ετών στα τμήμα υποδομής του Ολυμπιακού - καθώς και δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα - προτού μεταπηδήσει το 2020 στον Άρη και ακολούθως, το προηγούμενο καλοκαίρι αποφασίσει, να φορέσει τα πράσινα του «τριφυλλιού».

Μαρτίνης: Η συνέντευξή του στο sport-fm.gr

Μία απόφαση που σύμφωνα με τα όσα είπε στον Γιάννη Πολιά για το sport-fm.gr δεν ήταν δύσκολη. «Δεν σκέφτηκα τίποτα, είναι η καριέρα μου και θέλω το καλύτερο για μένα» σχολίασε, εξηγώντας ότι «αποδεικνύεται ότι ήταν η καλύτερη επιλογή».

Ως μέλος της δεύτερης ομάδας του Παναθηναϊκού, έχει φέτος 19 συμμετοχές και φυσικά ένα γκολ, αυτό που σημείωσε το περασμένο Σάββατο. Αναφορικά με την εμπειρία της Β’ ομάδας, κάτι νέο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συντάχθηκε με άλλους συμπαίκτες του, που είχαν... ψηφίσει υπέρ.

«Είναι σκαλοπάτι για την καριέρα κάθε νέου ποδοσφαιριστή, ένα μεταβατικό στάδιο από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Όποιος το πάρει σοβαρά, θα βελτιωθεί και θα παίξει, είναι το μόνο σίγουρο. Πρέπει να υπάρχουν οι Β’ ομάδες γιατί δεν είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι μετά την ομάδα Νέων».

Μαρτίνης: Η συνέντευξή του στο sport-fm.gr

Για το δε πρωτάθλημα της Super League 2, σχολίασε πως «είναι πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Υπάρχουν φυσικά ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο και ομάδες... που δεν παίζουν. Εμείς θέλουμε όπως και να 'χει να βελτιωνόμαστε και γι' αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα».

Το γκολ που πέτυχε κόντρα στους Ροδίτες, με άπιαστο σουτ από τα 30 μέτρα, αποτέλεσε ασφαλώς αντικείμενο συζήτησης στα αποδυτήρια των «πρασίνων». Όπως λέει, «οι συμπαίκτες μου μου έλεγαν “τι έβαλες”, χάρηκαν πολύ για μένα. Ήταν το πρώτο στην επαγγελματική μου καριέρα και ήταν όμορφο να έρθει με αυτόν τον τρόπο. Όποτε έχω την ευκαιρία να σουτάρω, σουτάρω» παραδέχεται. «Το δοκίμασα σήμερα, πέτυχε και το χάρηκα».

Μαρτίνης: Η συνέντευξή του στο sport-fm.gr

Ως αριστερός μπακ άλλωστε, δεν έχει και συχνά την ευκαιρία να βρεθεί απέναντι στον στόχο. Το Σάββατο βέβαια, λόγω απουσιών, χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας από τον Χαβιέρ Βάθκεθ. Ένα γκολ και ένα clean sheet μετά, πιθανότατα τα πήγε πολύ καλά!

Αν βέβαια ακολουθήσει τα χνάρια του ινδάλματός του, πιθανότατα θα σκοράρει μερικές φορές στην καριέρα του. Τον Μαρσέλο χαρακτήρισε ως είδωλό του, με τον Βραζιλιάνο να έχει σημειώσει 38 γκολ στην τεράστια καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Θέλω να του μοιάσω, βέβαια είμαστε διαφορετικοί ποδοσφαιριστές», είπε σχετικά.



Από την στιγμή φυσικά που η κουβέντα πήγε στα της θέσης, ήταν φυσικό να αναφερθεί και η καλή παράδοση που έχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τσιμίκας, Γιαννούλης, Σταφυλίδης και Λυκογιάννης είναι μόνο μερικοί από τους αριστερούς μπακ που έχουν ξεχωρίσει και αγωνίζονται στο εξωτερικό, με τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ να έχει συνυπάρξει παλαιότερα στον Ολυμπιακό με τον Μαρτίνη.

Όπως λέει ο 21χρονος αμυντικός, «ο Τσιμίκας με είχε βοηθήσει πολύ όταν ήμασταν μαζί στον Ολυμπιακό. Είναι πραγματικά εξαιρετικό παιδί, δουλεύει πάρα πολύ και γι’ αυτό έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Όλοι θέλουμε να του μοιάσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x