Γενικά

«Μεγάλος στόχος για το 2023 ένα Moto GP στην Ελλάδα, όνειρο η Formula 1»

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, μίλησε στους «Φουνταριστούς» και τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τον αθλητικό τουρισμό και τους μεγάλους στόχους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στα στούντιο του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο ΕΟΤ στον αθλητικό τουρισμό και τα πολλαπλά οφέλη που έχει αυτός, ενώ μίλησε για τη συνεργασία με την μπασκετική Μακάμπι, τον μεγάλο στόχο για Moto GP στην Ελλάδα ακόμη και το 2023, αλλά και το μεγάλο όνειρο να γίνει κάποια στιγμή Grand Prix της Formula 1 στη χώρα.

Αναλυτικά, μίλησε στους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο για:

-την αξία του αθλητικού τουρισμού: «Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια τεράστια βιομηχανία. Το 2016, που δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά, παγκοσμίως ο τζίρος από τον αθλητικό τουρισμό ήταν 800 εκατ. και η πρόβλεψη για το 2030 είναι 1,8 δισεκατομμύρια. Είναι τεράστια νούμερα και καταλαβαίνεις κανείς γιατί κι εμείς επενδύουμε πάρα πολύ σε αυτό».

-το τι αφορά ο αθλητικός τουρισμός: «Επενδύουμε στα μεγάλα events όπως το Ράλι Ακρόπολις που αναβίωσε πέρσι και ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας. Εκεί έχεις να κερδίσεις τον κόσμο που έρχεται εδώ, αλλά και την ευκαιρία να προβάλεις την Ελλάδα στο εξωτερικό. Στο Ράλι Ακρόπολις 2021 είχαμε 20 εκατ. ευρώ τζίρο σε 3-4 μέρες και έγινε εκτός Αττικής. Μιλάμε για λεφτά που ήρθαν στη χώρα. Η αξία προβολής της Ελλάδας έχει υπολογιστεί στα 15,7 εκατ. ευρώ, είναι το μπάτζετ του ΕΟΤ. Φέτος τα έσοδα υπολογίζονται 20% παραπάνω, γιατί ήρθε παραπάνω κόσμος. Φοβερό αποτύπωμα τουριστικό! Ο ποδηλατικός γύρος του Απριλίου, που άρχισε από το Ηράκλειο και κατέληξε στα Γιάννενα, είχε ένα buzz που υπολογίζεται στα 7,7 εκατ. ευρώ προς τα έξω. Το Eurosport το έπαιζε τέσσερις μέρες συνέχεια».

-τα μικρότερα event: «Επενδύουμε και σε άλλα μικρότερα events, που δεν τα πιάνει το μάτι σου, αλλά είναι καταπληκτικά. Όπως ο αγώνας δρόμος στο Ζαγόρι, που τζίραρε σε μιάμιση μέρα 200 χιλ. ευρώ. Ή το Navarino Challenge, που είναι επίσης φοβερή ιστορία. Ένας μέσος τουρίστας στην Πελοπόννησο χαλάει 400 ευρώ, στο Navarino Challenge χάλασε 700. Ο κόσμος που ασχολείται με τον αθλητισμό είναι ποιοτικός και ξοδεύει περισσότερα χρήματα. Εμείς δεν είμαστε διοργανωτές, αλλά μπαίνουμε και στηρίζουμε κάποια event χορηγικά και από αυτά παίρνουμε προβολή της χώρας προς τα έξω. Είναι win-win κατάσταση».

-τη συνεργασία με την μπασκετική Μακάμπι: «Κάναμε μια συνεργασία με τη Μακάμπι, να διαφημίζει την Ελλάδα στο γήπεδό της. Οι Ισραηλινοί αγαπάνε την Ελλάδα, ήταν εκεί προπονητής και ο Σφαιρόπουλος».

-τους μεγάλους στόχους για Moto GP ή και Grand Prix Formula 1 στην Ελλάδα: «Ένας μεγάλος στόχος για το 2023 είναι να κάνουμε Moto GP στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης, πήγε στην Ισπανία, έκανε μια συζήτηση, το κουβεντιάσαμε και χθες μαζί του. Αν γίνει, θα το στηρίξει ο ΕΟΤ. Και το Ακρόπολις όταν το κυνηγούσαμε μάς κορόιδευαν, λέγανε ότι δεν θα το ξαναφέρουμε στην Ελλάδα. Όμως μπήκαν μπροστά ο Μητσοτάκης και ο Αυγενάκης και τα καταφέραμε. Το άλλο μεγάλο όνειρο είναι η Formula 1. Θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αν δείτε τι γίνεται στις πόλεις που έχουν Grand Prix, είναι σοκαριστικό. Κρατάει δύο μήνες αυτή η ιστορία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x