Γενικά

Νικολούδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Υπήρξαν φουρνιές της Εθνικής που αδικήθηκαν»

Την άποψη ότι πριν από την Εθνική που έπαιξε στο Euro 1980 υπήρξαν φουρνιές με καλούς παίκτες που δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε μία μεγάλη διοργάνωση εξέφρασε ο Τάκης Νικολούδης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο από την πρώτη πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όταν η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 1-0 της Σοβιετικής Ένωσης, ο Τάκης Νικολούδης εξέφρασε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 την άποψη πως υπήρξαν και άλλες φουρνιές διεθνών που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ανάλογο επίτευγμα.

Παράλληλα, μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για τη σημερινή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε πως χρειάζεται ξανά το άθλημα «να πάρει τα πάνω του» και να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου «Τα διαμάντια είναι παντοτινά»

Για την πρόκριση της Εθνικής στο Κύπελλο Ευρώπης 1980, με το γκολ που έδωσε τη νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης: «Ήταν η πρώτη φορά που το ελληνικό ποδόσφαιρο βρέθηκε σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Μετά ήρθαν και τα παιδιά που έφτασαν πιο μακριά και διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό το 2004. Ήταν πολύ δυνατή ομάδα και η Ουγγαρία και ήταν μεγάλο επίτευγμα να περάσουμε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Κατορθώσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Τι να πρωτοθυμηθώ; Οι προηγούμενοι από εμάς ήταν πάρα πολύ μεγάλοι αθλητές και δυστυχώς δεν είχαν σημειώσει ανάλογη επιτυχία. Ήταν μία γκάμα παικτών, με τους οποίους είμαστε σε επαφή, και νιώθω περήφανος που έπαιξα μαζί τους».



Για την παρουσία του Αλκέτα Παναγούλια: «Η Εθνική στα χέρια του μεγαλούργησε. Ήταν φοβερά καλός άνθρωπος και ψυχολόγος, σε εποχές που ήταν περίεργες. Ήταν ένας άνθρωπος που μας έπαιζε στα δάκτυλά του. Πολύ καλός προπονητής και με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο».

Για το 6-1 της ΑΕΚ επί της Πόρτο στο Κύπελλο Κυπελλούχων: «Πήρα τα εύσημα, πριν πεθάνει ο Μπάρλος, ο οποίος είχε πει ότι ήμουν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της ΑΕΚ. Δεν ήμασταν μεγάλοι παίκτες, αλλά είχαμε ένα καταπληκτικό σύνολο και η μία επιτυχία διαδέχονταν την άλλη. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο επίτευγμα αν θα το καταφέρει άλλη ομάδα».

Για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό της σημερινής εποχής: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο κορωνοϊός έχει πάει πίσω τον αθλητισμό. Τα παιδιά δεν είναι στα καλύτερά τους και ελπίζω να φύγει αυτή η κατάσταση και να μπορέσει το ποδόσφαιρο να πάρει τα πάνω του. Μακάρι να βρουν το ρυθμό τους. Είδαμε και χθες τον Ιωνικό να παίρνει μία σημαντική νίκη και να πατάει καλύτερα στο χθεσινό ματς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x