Ελλάδα

Βεζένκοφ στον bwinΣΠΟΡ FM: «Όνειρο το ΝΒΑ, όμως έχω να κάνω πολλά ακόμα με τον Ολυμπιακό»

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, τα όνειρά του για την νέα σεζόν, το μακρινό όνειρο του ΝΒΑ και τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Σάσα Βεζένκοφ στον bwinΣΠΟΡ FM

Η απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση της διοίκησης του Ολυμπιακού και να «δέσει» στην ομάδα για αρκετά ακόμα χρόνια, ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τον σχεδιασμό-προγραμματισμό της ομάδας το φετινό καλοκαίρι. Πλέον, ο Σάσα Βεζένκοφ μαζί με τους συμπαίκτες του ρίχνονται σε λίγες ώρες στην μάχη της νέας Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος.

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, επιπλέον κίνητρα και προοπτική. Ο 26χρονος φόργουορντ, μετά την περυσινή εξαιρετική του σεζόν που τον καθιέρωσε αγωνιστικά στις συνειδήσεις των φίλων της ομάδας, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικότερα, είναι έτοιμος για ανάλογα και γιατί όχι καλύτερα πράγματα, καθώς όπως τονίζει, έχει πολλά ακόμα να κάνει με τον Ολυμπιακό. Μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Νίκο Ζέρβα για το αγωνιστικό προφίλ τα ομάδας, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, το ΝΒΑ, την «βαριά» κληρονομιά που έχει μαζί με τους Σλούκα και Παπανικολάου να συνεχίσουν το έργο, αρχικά του Σπανούλη και μετέπειτα του Πρίντεζη, αλλά και τον πρώην συμπαίκτη και αρχηγό του.

Αναπόφευκτα, η συζήτηση με τον 26χρονο φόργουορντ, δεν μπορούσε παρά να αρχίσει με την πρόσφατη πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του ως το 2024: «Είχα πει από την αρχή πως υπάρχει μία εκτίμηση και ένας σεβασμός. Νιώθω καλά με όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Συμπαίκτες, προπονητές, σταφ. Υπάρχει μία όμορφη χημεία και από την στιγμή που οι πρόεδροι ήθελαν όσο και εγώ να γίνει αυτό το βήμα, βρήκαμε πολύ εύκολα την χρυσή τομή και όλα πήγαν καλά». Στην 17ετή θητεία των αδελφών Αγγελόπουλων στην ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Βεζένκοφ έγινε ο δέκατος με τον οποίο προχωρούν σε κάτι ανάλογο: «Νιώθω πολύ όμορφα γι’ αυτό. Δεν περίμενα βέβαια αυτό για να καταλάβω την εκτίμηση, το όραμα και την προοπτική που υπάρχει. Μου το έχουν δείξει πολλές φορές. Σίγουρα όμως όταν επιβραβεύεται η δουλειά σου και αυτά που προσφέρεις, αλλά και πιστεύουν σε σένα είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο».


Ο Σάσα Βεζένκοφ στον bwinΣΠΟΡ FM


Εκτός από την προσωπική δουλειά για να κάνει το βήμα παραπάνω, έκανε ειδική μνεία και στην συμβολή του προπονητή του, Γιώργου Μπαρτζώκα σε αυτή την εξέλιξη: «Είναι ένας προπονητής που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Και εδώ και στην Μπαρτσελόνα. Πιστεύει σε μένα. Πρέπει και εγώ να αποδεικνύω όμως ότι μπορώ να σταθώ και να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες που μου δίνει για να βοηθάω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, όσο και να θέλει κάποιος να σε βοηθήσει, πρέπει πρώτα απ’ όλα εσύ να βοηθάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Δούλεψα λοιπόν για να βοηθήσω τον εαυτό μου την ομάδα και τον προπονητή. Το επίπεδο που θέλω ατομικά και ομαδικά πάντως, είναι πολύ μακριά από αυτό που βρισκόμαστε τώρα».

Ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε το καλοκαίρι του 2018 μετά από μία πολύ δύσκολη για τον ίδιο σεζόν στην Μπαρτσελόνα και διανύει ήδη την τέταρτη σεζόν του στην ομάδα… «Όταν ήρθα σίγουρα δεν έβλεπα πολύ το μέλλον. Όταν όμως τελείωσε το πρώτο διετές συμβόλαιό μου, ήθελα πολύ να μείνω, όπως έγινε και τώρα με την ανανέωση. Στην ζωή μου δεν βλέπω τόσο μακροπρόθεσμα. Μου αρέσει να πηγαίνω βήμα-βήμα και στόχο-στόχο. Το βέβαιο είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ». Μιλώντας για την περυσινή σεζόν και αν του… στοίχισε πως στην καλύτερή του από πλευράς απόδοσης ο κόσμος δεν ήταν στις εξέδρες για να του δείξει την αγάπη του, επεσήμανε: «Σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους αθλητές έχει στοιχίσει αυτό. Όλοι θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ακόμα και όταν παίζουμε εκτός έδρας, είναι πιο όμορφο. Για αυτούς παίζουμε, έτσι έχουμε συνηθίσει και τους περιμένουμε πως και πως στο πρώτο παιχνίδι με την Μπασκόνια».

Η… δουλειά με την παραμονή του στον Ολυμπιακό έγινε, όμως το νέο… άγχος των φίλων της ομάδας είναι το ενδεχόμενο αποχώρησής του για το ΝΒΑ. Πως είναι όμως στο μυαλό του Βεζένκοφ αυτή η προοπτική; «Όπως σου είπα και προηγουμένως δεν μου αρέσει να σκέφτομαι τόσο μακριά. Σίγουρα όμως αν πω πως δεν είναι όνειρο και στόχος θα πω ψέματα. Κάποια στιγμή θα ήθελα να δοκιμάσω, αν μπορώ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Αν ποτέ έρθει αυτή η στιγμή, θα παίξουνε ρόλο πάρα πολλά πράγματα. Και ο ρόλος και πως με βλέπει η ομάδα. Θέλω να ζήσω το όνειρο, όχι όμως με κάθε κόστος. Ο κάθε αθλητής νομίζω πως θα ήθελε να το κάνει. Αλλά αυτή την στιγμή σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό. Είμαι γεμάτος εδώ, νιώθω καλά. Θέλω να κερδίσουμε τίτλους μια και επιστρέφουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάμε καλά στην Ευρώπη. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε».

Όντας πλέον μέλος του βασικού ελληνικού «κορμού», μαζί με τον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Παπανικολάου, θεωρείται ένας εκ των βασικών στελεχών της επόμενης ημέρας της ομάδας, αλλά και των συνεχιστών των Σπανούλη και Πρίντεζη. Πόση περισσότερη ευθύνη τον γεμίζει όμως αυτό το γεγονός; «Είμαι άνθρωπος που του αρέσει η ευθύνη. Όμως κανείς δεν πρέπει να συγκρίνεται με τίποτα και με κανέναν. Ο κάθε αθλητής είναι διαφορετικός. Άλλωστε όσο έχουμε τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζης) και εύχομαι να τον έχουμε για αρκετό καιρό ακόμα, τον… εκμεταλλευόμαστε με την καλή έννοια. Παίρνουμε πράγματα από αυτόν εντός και εκτός παρκέ. Έχει ζήσει πάρα πολλά σε αυτή την ομάδα και μας βοηθάει στο μέγιστο όλους. Όταν ο Γιώργος αποφασίσει να φύγει, όποιος κληθεί να κάνει κάτι ανάλογο, είτε εγώ, είτε ο «Σλου», είτε ο «Παπ», είτε ο «Λάρι» ή ακόμα και αν είναι ξένος παίκτης γιατί δεν τους διαχωρίζουμε, και είναι έτοιμος να τον διαδεχθεί, θα το κάνει».


Ο Σάσα Βεζένκοφ στον bwinΣΠΟΡ FM


Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, ο 26χρονος φόργουορντ μίλησε για τα στοιχεία που θα πρέπει να δείξει στα παρκέ της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός για να τα καταφέρει φέτος: «Η σταθερότητα σε συνδυασμό με το να παίξουμε καλά και ομαδικά θα μας βοηθήσει. Αλλά πρέπει να έρθουν οι νίκες και τα αποτελέσματα. Να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να κερδίζουμε. Έχουμε μείνει εκτός πλέι οφ τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε πως για να φτάσεις εκεί είναι πλέον πολύ δύσκολο. Το επίπεδο έχει ανέβει, οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές , οπότε πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά και αγωνιστικά». Αναφορικά με τα νέα αγωνιστικά στοιχεία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, επεσήμανε: «Προσπαθούμε να παίξουμε σε πιο γρήγορο ρυθμό και να πάμε το παιχνίδι σε πιο πολλές κατοχές. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την γρήγορη εκτέλεση και σκέψη. Πιστεύω και θέλω να ελπίζω πως θα είμαστε και πιο σκληροί αμυντικά».

Μιλώντας για στόχους, αυτά που θα τον έχουν κάνει ευτυχισμένο στο τέλος της σεζόν, είναι τα εξής: «Το ιδανικό θα ήταν να πάρουμε πρωτάθλημα, κύπελλο και να μπούμε στα πλέι οφ. Είμαι όμως ρεαλιστής. Μιλάμε για δύο μαραθώνιους και πρέπει να μιλάμε κομμάτι με το κομμάτι του. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές ομάδες και κάθε παιχνίδι είναι επικίνδυνο αν δεν παρουσιαστείς σοβαρός. Ο καθένας θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, οπότε πρέπει να είμαστε στο 100% για να δούμε το ταβάνι της ομάδας στο τέλος».

Ο Σάσα Βεζένκοφ στον bwinΣΠΟΡ FM


Λίγες ώρες πριν την συνάντησή μας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε διοργανώσει μία εξαιρετική εκδήλωση για το «αντίο» του Βασίλη Σπανούλη. Πως την έζησε όμως ο πρώην συμπαίκτης του και τι ήταν αυτό που πήρε από την τριετία που έπαιξαν μαζί; «Αν κάτσεις και αναλογιστείς τι έχει πετύχει, βλέποντας και τα τρόπαιά του, ατομικά και ομαδικά χρονιά με την χρονιά, είναι εξωπραγματικά. Είναι πρωτόγνωρα και λίγοι αθλητές τα έχουν πετύχει. Έχω πάρει πολλά από αυτόν. Την πειθαρχία του, την σκληρή δουλειά και το να προσπαθείς να είσαι πρώτος σε όλα και να κερδίζεις. Λείπει όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά και από το ελληνικό μπάσκετ. Είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να τον βλέπουμε στο παρκέ, αλλά όπως είπε και αυτός είναι γεμάτος. Του εύχομαι υγεία».

Τέλος για το ενδεχόμενο να τον έχει στο μέλλον… προπονητή, δήλωσε: «Σίγουρα κάποια στιγμή θα επανέλθει στο μπάσκετ. Δεν ξέρω τα μελλοντικά του σχέδια. Είτε ως προπονητής, είτε ως general manager είτε ως manager, δεν ξέρω. Ο Βασίλης αγαπάει το μπάσκετ, είναι τελειομανής στο έπακρο, οπότε με ό,τι και αν ασχοληθεί, είμαι σίγουρος πως θα το κάνει στο 100% και θα του αρέσει πραγματικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x