Eurobasket

Παπαπέτρου στο sport-fm.gr: «Να αφήνουμε την ψυχή και το σώμα μας στο γήπεδο»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο sport-fm.gr για τη τιμή που νιώθει όταν κοσμεί το εθνόσημο στο στήθος του. Οι λεπτομέρειες που ανυψώνουν τις ομάδες και τα στοιχεία που έχει προσθέσει ο Δ. Ιτούδης.

Ένα μότο τριγυρίζει στο μυαλό του. Να παρουσιαστεί η Εθνική όσο το δυνατόν καλύτερη στα παρκέ και η συνέχεια θα φανερωθεί μόνη της. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου λαμβάνει το κομμάτι της πίεσης ως προνόμιο και μέρος της καθημερινότητας δίχως να επηρεάζεται.

Ένας μήνας γεμάτος από φιλικές αναμετρήσεις, αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά, το Ευρωμπάσκετ. Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε μέσω του sport-fm.gr στη σημασία της άμυνας και της γρήγορης επίθεσης, επισημαίνοντας παράλληλα τα στοιχεία που έχει προσθέσει στην αγωνιστική εξίσωση ο Δημήτρης Ιτούδης.

Σημαντικότερο όλων, οι κρίσιμες λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν ή αφήνουν στην σκιά ένα σύνολο, στα όνειρα του για μία ξεχωριστή πορεία ή ακόμα, και για μία θέση στο βάθρο.

Φυσικά, επισήμανε την ιδιαίτερη τιμή για εκείνον να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν από την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα υπογράμμισε στο sport-fm.gr και τον Κωνσταντίνο Κολοβό

- Μπορεί να λογίζεται ως κλισέ η ερώτηση, αλλά έχει την αξία της. Πως είναι να φοράς τα χρώματα της Εθνικής, το εθνόσημο;
«Είναι πάρα πολύ ωραίο, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι τιμητικό για όλους μας».

- Φεύγεις για πρώτη φορά από την Ελλάδα. Ποιο είναι το συναίσθημα που θα επιστρέφεις εδώ ως αντίπαλος, σε αυτό εδώ το γήπεδο;
«Η αλήθεια πως δεν το έχω ζήσει ακόμα, περιμένω να δω. Είμαι χαρούμενος για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Μεγάλη μου τιμή που θα συνεργαστώ με τον Ζέλικο (Ομπράντοβιτς)».

- Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, τι λαμβάνεις έως τώρα;
«Είμαι πολύ καλά, δουλεύουμε σκληρά, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι ώστε να δείξουμε τη καλύτερη δυνατή εικόνα».

- Το κλίμα πρέπει να είναι πολύ καλό μεταξύ σας, αυτό αντιλαμβάνομαι.
«Είμαστε πολύ αγαπητοί και φίλοι. Έχουμε ένα ωραίο κλίμα και μία ταλαντούχα ομάδα. Ελπίζω να βγει και μες στο γήπεδο».

- Νιώθεις τη πίεση στο πετσί σου;
«Νομίζω ότι η πίεση είναι προνόμιο. Δεν έχουμε βάλει πίεση στους εαυτούς μας. Πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο. Να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό στο γήπεδο, να είσαι έτοιμος. Από τη στιγμή που θα πράξουμε όλα τα παραπάνω, μένει να βγούμε στο παρκέ, να δείξουμε ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι δυνατότητές μας».

- Τι θεωρείται επιτυχία, μόνο το βάθρο;
«Για μένα συντελούν πολλά για να φτάσεις στο βάθρο. Μικρές λεπτομέρειες που αν τις ενώσεις, σε αναδεικνύουν ως πετυχημένο. Για μένα πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ομοιογένεια, να έχουμε ένα καλό κλίμα και να ''παλεύουμε'' στο γήπεδο για 40 λεπτά. Από την αρχή έως το τέλος του αγώνα. Ψυχή και σώμα να τα… αφήνουμε στο γήπεδο και κάθε φορά να ξέρουμε ότι έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό. Αν το κάνουμε αυτό, θα δούμε αν οι δυνατότητές μας θα μας φέρουν στη ζώνη των μεταλλίων. Αλλά θέλω να επικεντρωθώ στα σημεία που θα μας οδηγήσουν ως εκεί».

- Πρώτη φορά ο κόουτς Ιτούδης αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα. Είναι νωρίς, αλλά τι έχεις αποκομίσει μέχρι τώρα;
«Είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει μία πορεία. Πάρα πολύ σοβαρός προπονητής. Φτασμένος, έχει κάνει επιτυχίες στη ζωή του, στην καριέρα του. Οπότε, είναι σημαντικό για όλους μας να ακολουθήσουμε το πλάνο του, το πρόγραμμά του. Έχει θέσει αρκετούς αμυντικούς κανόνες, προσθέτει επιθετικά και η παρουσία του μας δίνει δύναμη και σιγουριά για τη συνέχεια».

- Με όσους έχω μιλήσει, τόνισαν ότι… η συνταγή είναι πιεστική άμυνα και transition, καθώς έχουμε τον Γιάννη για εύκολα καλάθια στο coast to coast. Είναι ένα κλειδί ή ένα μέρος της εξίσωσης;
«Η άμυνα είναι το πιο μεγάλο κλειδί. Αυτή η ομάδα έχει τρομερές δυνατότητες στο αμυντικό κομμάτι σε υψηλό επίπεδο και αυτό βοηθάει και στο transition, αφού ξεκινάει από την άμυνα και το αμυντικό ριμπάουντ».

- Έχεις τη τύχη και είσαι άξιος, να προπονείσαι στην Εθνική από τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είχε για μέντορα τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που θα συνεργαστείτε στη Παρτίζαν. Μιλάμε για κάρμα;
«Μπορεί, μπορεί και όχι. Είναι τιμή που συνεργάζομαι με τόσο σπουδαίους προπονητές».

- Προσδοκίες για το Ευρωμπάσκετ, αν μπορεί να ειπωθεί από τώρα η συγκεκριμένη ερώτηση;
«Να είμαστε υγιείς και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όταν έρθει η ώρα και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτές είναι οι προσδοκίες μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x