Stoiximan Super League

Ράσταβατς στο sportfm.gr: «Ο Αστέρας είναι στο επίπεδο του Big 5 - Το μέλλον δεν ξέρεις τι φέρνει»

Ο Μίλαν Ράσταβατς μίλησε στο sportfm.gr εφ’όλης της ύλης για την εξαιρετική σεζόν που κάνει ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν από τις ομάδες που εντυπωσίασαν φέτος με την πορεία που έκανε και τα καλά αποτελέσματα που έφερε στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Πλέον στα playoffs καλείται να διεκδικήσει τις πιθανότητες του να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο sportfm.gr ο Μίλαν Ράσταβατς.

Ο τεχνικός των Αρκάδων αναφέρθηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου σκόραρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Νίκος Παπαδόπουλος, για την καταπληκτική σεζόν που διανύει η ομάδα του, καθώς επίσης απάντησε και στις φήμες που τον συνδέουν με την ΑΕΚ και το ενδιαφέρον άλλων ομάδων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίλαν Ράσταβατς στο sportfm.gr και την Αναστασία Βοσνάκη:

-Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν κάτι το απίστευτο να δεις τον τερματοφύλακά σας να σκοράρει στην τελευταία φάση και να χαρίζει στον Αστέρα την ισοπαλία. Πώς νιώσατε εκείνη τη στιγμή;

«Ήμουν πραγματικά πολύ χαρούμενος. Πίστευα πως δεν αξίζαμε να χάσουμε το παιχνίδι και ήλπιζα μέχρι το τέλος πως θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τελικά, το καταφέραμε και χάρηκα πολύ για την ισοπαλία».

-Παρότι χάνατε με 2-0, πάντως, δεν τα παρατήσατε και καταφέρατε να πάρετε τον βαθμό. Πιστέψατε ακόμη μετά τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού πως μπορούσατε να πάρετε κάτι από το παιχνίδι;

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν απογοητευμένος με το πρώτο ημίχρονο ή γενικότερα με την απόδοσή μας. Ήταν μια στιγμή, δεχτήκαμε δύο γκολ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέχρι τότε ήταν ξεκάθαρο πως μπορούσαμε να πάρουμε κάτι από το ματς. Μετά έπρεπε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας, στην ομάδα και στους παίκτες και τελικά αυτό μας έκανε περισσότερο επιθετικούς και μας έφερε το αποτέλεσμα. Πήραμε την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο του αγώνα και τελικά βρήκαμε τα δύο γκολ».



-Βλέπουμε πως ο Αστέρας Τρίπολης παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και ανταγωνίζεται το Big 5. Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας; Τι αλλάξατε και καταφέρατε φέτος να μπείτε στα playoffs του πρωταθλήματος;

«Νομίζω ότι οι εμφανίσεις μας είναι πολύ καλές, είναι σε υψηλό επίπεδο. Έπρεπε να βελτιωθούμε για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Οι εμφανίσεις μας ήταν υψηλού επιπέδου, σίγουρα, εμείς βελτιωνόμασταν διαρκώς από το ξεκίνημα και δεν νομίζω αυτό να το πέτυχαν πολλές ομάδες φέτος. Άλλες ομάδες φέτος έχουν κάποιες καλές περιόδους, εμείς προοδεύαμε συνεχώς. Γινόμασταν ολοένα και καλύτεροι και στο τέλος φτάσαμε να παίζουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτή η άνοδος, η βελτίωση που είχαμε σαν ομάδα μας επέτρεψε να είμαστε και ανταγωνιστικοί με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος».


-Ως προπονητής ποιες είναι οι συμβουλές σας προς τους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων; Πώς δουλεύετε ακριβώς, πού βασίζετε τις τακτικές σας;

«Η τακτική ανάλυση και η προσέγγιση διαφέρει σε κάθε αγώνα. Άλλες φορές αμύνεσαι στη χαμηλή ζώνη του γηπέδου, άλλες παίζεις και αναπτύσσεσαι από τα πλάγια, άλλες φορές δουλεύεις στις αντεπιθέσεις. Διαφέρει κάθε φορά το τι πρέπει να κάνει η ομάδα, σε τι να δουλεύει. Φέτος είμαστε επίσης πιο οργανωμένοι, έπρεπε να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα στις προπονήσεις για να γίνουμε καλύτεροι».

-Εάν μπορούσατε να βελτιώσετε κάτι στην ομάδα σας, τι θα ήταν αυτό;

«Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση... Όταν είσαι προπονητής δεν μπορείς ποτέ να μένεις ικανοποιημένος, συνεχώς θέλεις όλα τα πράγματα να γίνονται καλύτερα, συνεχώς να βελτιώνεις την ομάδα σου. Αν τώρα θα έπρεπε να διαλέξω κάτι συγκεκριμένα, θα ήταν να βελτιωθούμε και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις σέντρες και στα γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα γεμίσματα στο πρωτάθλημα. Προφανώς, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ από αυτά».



-Αν μπορούσατε να αλλάξατε ένα αποτέλεσμα της φετινής σεζόν, ποιο θα ήταν αυτό; Σε ποιο παιχνίδι;

«Νομίζω πως θα ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο. Κερδίζαμε με 2-1 μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν τελικά δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης. Χάσαμε δύο βαθμούς και στεναχωρήθηκα. Επίσης, στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό. Παίζαμε με παίκτη παραπάνω από νωρίς στο παιχνίδι, προηγηθήκαμε αλλά τελικά πήραμε μόνο την ισοπαλία και ήμουν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα».

-Ο Αστέρας Τρίπολης είναι πέντε πόντους πίσω από την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa Conference League. Πιστεύετε ότι μπορείτε να πάρετε τελικά αυτή τη θέση και να παίξετε στην Ευρώπη τη νέα σεζόν;

«Για εμένα το σημαντικότερο είναι πως βλέπω ότι οι εμφανίσεις μας είναι στο επίπεδο των πέντε μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος. Αυτό είναι μια απόδειξη της δουλειάς μας, μια επιβράβευση για τους οπαδούς μας, για τη διοίκηση, για όλους. Όταν παίζεις στο ίδιο επίπεδο με αυτές τις ομάδες, που αγωνίζονται στην Ευρώπη, δείχνεις ότι μπορείς και εσύ να παίξεις εκεί. Πρέπει να διεκδικείς τους στόχους σου, τις πιθανότητές σου. Πρέπει να πάρουμε όσους πόντους μπορούμε από αυτές τις ομάδες και θα δούμε αν τελικά θα μας φτάσουν. Έχουμε πιθανότητες να το πετύχουμε αυτό και πρέπει να τις διεκδικήσουμε».

-Είδαμε πολλούς ποδοσφαιριστές τη φετινή σεζόν να βελτιώνονται και να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Παίκτες όπως ο Καστάνιος, ο Κώτσιρας, ο Ριέρα, ο Φερνάντεθ και ο Άλβαρες κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις. Πιστεύεις ότι μπορείτε να χτίσετε την ομάδα της νέας σεζόν πάνω σε αυτή;

«Η ομάδα μπορεί να λάμψει, να ανέβει και άλλο στη συνέχεια. Με κάποιες στοχευμένες κινήσεις, με προσθήκες με τα οποίες μπορούμε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν. Μπορούμε να βρούμε ποδοσφαιριστές που θα μας κάνουν ακόμη καλύτερους στη νέα σεζόν. Εάν το καταφέρουμε αυτό και δουλέψουμε σκληρά, υπάρχει ο χώρος για να μπορέσουμε να λάμψουμε και να πάμε ακόμη ψηλότερα σαν ομάδα».



-Μέσα στη σεζόν υπήρχαν καλά και κακά αποτελέσματα. Νομίζω ένα από τα άσχημα ήταν με τον Άρη στο Κύπελλο, στο οποίο δεν καταφέρατε να συνεχίσετε παρακάτω...

«Υπήρχε ένα κομμάτι της σεζόν στο οποίο έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους παίκτες και να διαχειριστούμε τους τραυματισμούς και την κούραση. Γενικότερα η φετινή σεζόν είναι δύσκολη, δεν είχαμε αρκετό χρόνο για ξεκούραση ούτε και χρόνο για να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία, οι παίκτες όμως παλεύουν συνεχώς. Έπρεπε να προστατέψουμε περισσότερο την ομάδα, να ανοίξουμε το ροτέισον. Δεν ήμασταν έτοιμοι σε εκείνο το σημείο της σεζόν όταν μας έτυχαν τα ματς με τον Άρη, αλλά ίσως αυτός ο αποκλεισμός να μας προστάτεψε από το να έχουμε περισσότερους τραυματισμούς και κούραση σαν ομάδα. Γενικότερα, νομίζω πως είμαστε μία από τις ομάδες με τους λιγότερους τραυματισμούς στο πρωτάθλημα. Αυτό φυσικά και είναι πολύ σημαντικό και είναι ένας από τους λόγους που είμαστε στα playoffs».

-Ας πάμε τώρα και στα θετικά αποτελέσματα. Ποιο από αυτά ευχαριστηθήκατε περισσότερο, για παράδειγμα τις νίκες με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ή την εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ;

«Δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο αποτέλεσμα, οι νίκες πάντα είναι όλες ωραίες και τις χαίρεσαι. Όπως έγινε και με τον Παναθηναϊκό και με τον ΠΑΟΚ».

-Έχετε την τέταρτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, αλλά έχουμε δει πως δεν παίζετε τόσο αμυντικά στα παιχνίδια. Πώς το καταφέρατε να έχετε τόσο καλή αμυντική λειτουργία και να δεχτείτε μόλις 25 γκολ;

«Πρώτα από όλα και το σημαντικότερο, είναι ότι καταφέραμε στα παιχνίδια μας να είμαστε η ομάδα με την μεγαλύτερη κατοχή σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Αυτό δίνει στον αντίπαλο μικρότερη δυνατότητα και λιγότερες ευκαιρίες να σκοράρει εναντίον μας. Έχουμε μεγάλη συγκέντρωση σαν ομάδα, είμαστε σοβαροί μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στα αμυντικά σου καθήκοντα, να μην υποτιμάς διάφορες καταστάσεις και να τις αντιμετωπίζεις όλες με την ίδια σοβαρότητα. Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, τότε δεν επιτρέπαμε στον αντίπαλο να έχει αυτός την κατοχή και να μας δημιουργεί ευκαιρίες».




-Πώς βλέπετε τη φετινή σεζόν; Ομάδες όπως ο Αστέρας, ο Βόλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζουν καλό ποδόσφαιρο και ανταγωνίζονται τις ομάδες του big-5. Αυτό βελτιώνει αρκετά την ποιότητα του πρωταθλήματος...

«Φυσικά. Η αλήθεια είναι πως φέτος οι πέντε μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Πραγματικά, το big-5 φέτος δείχνει υψηλό επίπεδο. Όλες οι μικρότερες ομάδες ήταν πιο δύσκολο να τους ανταγωνιστούν, αλλά αν καταφέρεις να το κάνεις αυτό όπως κάνουμε εμείς φέτος αλλά και ο Βόλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι κάτι πολύ σημαντικό πρώτα για τις ίδιες τις ομάδες και μετά για το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα. Δεν θέλει κανείς να βλέπει ένα πρωτάθλημα στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο ομάδες μόνο».

-Αν μπορούσατε να πάρετε έναν ποδοσφαιριστή από άλλη ελληνική ομάδα στον Αστέρα Τρίπολης, ποιος θα ήταν αυτός;

«Χωρίς να θέλω να κάνω διακρίσεις, να μειώσω άλλους ποδοσφαιριστές... Θα ήθελα να φέρω πίσω στον Αστέρα Τρίπολης τον Κώστα Φορτούνη!»

-Κάτι τελευταίο... Τι απαντάτε στις φήμες και στα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και άλλων ελληνικών ομάδων;

«Τα καλά αποτελέσματα είναι φυσιολογικό να ρίξουν πάνω σου τα φώτα της δημοσιότητας, είναι λογικό αυτό στο ποδόσφαιρο. Έχω συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης και είμαι απολύτως συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Διανύουμε μια εξαιρετική περίοδο στην ομάδα, η σεζόν είναι πολύ απαιτητική αλλά είναι την ίδια ώρα και πολύ ωραία. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στον Αστέρα Τρίπολης και στο μέλλον θα δούμε τι μπορεί να φέρει και τι θα προκύψει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x