sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Ο Παλάσιος θυσιάζεται για την ομάδα του - Είναι ταχύτατος και ντριμπλαδόρος»

Το sportfm.gr ζήτησε το... report του Σεμπαστιάν Παλάσιος από ανθρώπους που τον έχουν παρακολουθήσει: Δύο δημοσιογράφοι και ένας Αργεντινός προπονητής σας παρουσιάζουν τον νέο εξτρέμ του Παναθηναϊκού.

Σεμπαστιάν Παλάσιος:Το sportfm.gr παρουσιάζει το προφίλ του

O Σεμπαστιάν Παλάσιος αποτελεί το καλοκαιρινό μεταγραφικό «μπαμ» του Παναθηναϊκού! Οι «πράσινοι» έφεραν στην Ελλάδα έναν ποιοτικό εξτρέμ, ο οποίος διακρίνεται για την ταχύτητά του αλλά και στην ικανότητα να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και να ντριμπλάρει τους αντιπάλους του!

Δεν το λέμε εμείς, αλλά άτομα που τον γνωρίζουν πολύ καλά! Δύο Αργεντίνοι δημοσιογράφοι, αλλά και ένας προπονητής που τον έχουν παρακολουθήσει επί σειρά ετών να διαπρέπει στην «χώρα του τάνγκο», μίλησαν στον Γιώργο Τσανάκα και ανέλυσαν τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού.

Κάπως έτσι, το sportfm.gr σας παρουσιάζει το… απόλυτο και αναλυτικό report για τον 29χρονο εξτρέμ, Σεμπαστιάν Παλάσιος. Τα στοιχεία που τον διακρίνουν, όπως η ταχύτητα και η ντρίμπλα, η ικανότητά του να προσαρμόζεται στο τακτικό κομμάτι και στα θέλω των προπονητών, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Παράλληλα, γίνεται γνωστός ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του.

Την ίδια ώρα, ο προπονητής Λεάντρο Μαρτίνι αλλά και οι δύο δημοσιογράφοι Ραμίρο Φερέιρα και Ερνάν Καμπρέρα κάνουν λόγο για έναν παίκτη που ξέρει να δημιουργεί ευκαιρίες για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, με τον πρώτο να αναφέρει πως έχει το γκολ αλλά οι άλλοι δύο… διαφωνούν και τονίζουν πως είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσει!


Ραμίρο Φερέιρα: «Ο Παλάσιος θυσιάζεται για την ομάδα του, πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιριστής»



Ο Ραμίρο Φερέιρα, δημοσιογράφος από την Αργεντινή και ρεπόρτερ της Νιούελς στην οποία έχει αγωνιστεί ο Παλάσιος, αναλύει το μεγάλο «μπαμ» του Παναθηναϊκού με τον 29χρονο Αργεντινό εξτρέμ στο sportfm.gr. Μιλάει για τα ποδοσφαιρικά του προσόντα, την πορεία του σε Αργεντινή, Μεξικό αλλά και για το πόσο ενδιαφέρον παίκτης είναι!

«Ο Παλάσιος είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει στα πλάγια της επίθεσης. Είναι πολύ γρήγορος επιθετικός και έχει καλή ντρίμπλα, του αρέσει συχνά να πηγαίνει στο ένας με έναν. Eίναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να θυσιαστεί για την ομάδα του. Αν του ζητήσεις να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, θα τα κάνει, αν του ζητήσεις να αμυνθεί, θα το κάνει. Έχει τρομερή φυσική κατάσταση και μεγάλες αντοχές», είπε αρχικά.

Σεμπαστιάν Παλάσιος:Το sportfm.gr παρουσιάζει το προφίλ του

Για το διάστημα που έπαιξε εκτός Αργεντινής, κάτι που θα συμβεί και τώρα ερχόμενος στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό: «Μόλις μια φορά έπαιξε εκτός από την Αργεντινή, πριν τον Παναθηναϊκό. Ήταν στο Μεξικό για λογαριασμό της Πατσούκα, μια ομάδα στην οποία έπαιξε για αρκετό διάστημα. Στα 29 του, νομίζω ότι έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά του να ξεδιπλώσει και να βελτιώσει κι άλλο το ταλέντο και τις ικανότητές του, σε ένα πρωτάθλημα που θεωρώ πως μοιάζει με αυτό της Αργεντινής στη δυναμική του».

Για την παρουσία του στη «χώρα του τάνγκο»: «Στην Αργεντινή έπαιξε σε πολύ σημαντικές και μεγάλες ομάδες. Αγωνίστηκε στην Μπόκα Τζούνιορς, στην Ταγιέρες, στην Νιούελς Ολντ Μπόις και στην Ιντεπετιέντε, κάτι που δείχνει ότι είναι ένας πολύ ενδιαφέρον και αξιοπρόσεκτος ποδοσφαιριστής».

Του ζητήσαμε την άποψή του για το αν είναι εξτρέμ που σκοράρει: «Ένα από τα μειονεκτήματά του είναι ότι δεν έχει το εύκολο γκολ. Δεν έχει τα καλύτερα δυνατά τελειώματα μέσα από την περιοχή και δεν έχει καταφέρει να τα διορθώσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι τώρα. Βρίσκει γκολ, θα σκοράρει μερικά, αλλά θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον τα διπλά από αυτά που έχει σκοράρει στην καριέρα του βάσει των ευκαιριών που δημιουργεί».

Σεμπαστιάν Παλάσιος:Το sportfm.gr παρουσιάζει το προφίλ του

Για τον χαρακτήρα του: «Είναι είναι ντροπαλός σαν χαρακτήρας, ακούς τη φωνή του λίγες φορές και δεν μιλάει συχνά στα αποδυτήρια. Πόσω μάλλον τώρα που θα πάει σε μια νέα ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι όμως μια προσωπικότητα».

Το… πικ στην καριέρα του ήταν στην Ταγιέρες και στη Νιούελς, όπως ανέφερε: «Το καλύτερο διάστημα στην καριέρα του ήταν στην Τεγιέρες και στη Νιούελς. Εκεί έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής του. Σας είπε ξανά, είναι ένας πολύ ενδιαφέρον και σημαντικός ποδοσφαιριστής, πιστεύω πως μπορεί να έχει συνέχεια στην απόδοσή του παίζοντας σε μια σημαντική ομάδα στην Ευρώπη όπως ο Παναθηναϊκός».


Σεμπαστιάν Παλάσιος:Το sportfm.gr παρουσιάζει το προφίλ του

Ερνάν Καμπρέρα: «Μπορεί να παίξει και στράικερ ο Παλάσιος, έχει προσωπικότητα, ποιότητα αλλά είναι και χαμηλών τόνων»



Ο Ερνάν Καμπρέρα, έμπειρος δημοσιογράφος που δουλεύει σε αρκετά Μέσα της Αργεντινής, ανέλυσε στο sportfm.gr το προφίλ του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκού. Μιλάει για τον χαρακτήρα τού Σεμπαστιάν Παλάσιος, αλλά και για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και την συμπεριφορά του στο τακτικό κομμάτι.

«O Παλάσιος είναι ένας ταχύτατος ποδοσφαιριστής και απρόβλεπτος την ώρα του παιχνιδιού, χρησιμοποιείται κυρίως στη θέση του εξτρέμ από τους προπονητές του στην μεγάλη καριέρα που έχει κάνει.

Αυτό που θα έπρεπε να διορθώσει είναι το γεγονός πως σκοράρει λιγότερα γκολ από αυτά που θα έπρεπε, βάσει των ευκαιριών που δημιουργεί. Φτιάχνει πολλές φάσεις μέσα στα ματς, αλλά του λείπει η συχνότητα στο σκοράρισμα»
, ήταν η πρώτη του τοποθέτηση.

Μιλώντας για το τακτικό σκέλος, ανέφερε: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο Παλάσιος, ο οποίος μπορεί να ανταπεξέλθει και να προσαρμοστεί στα περισσότερα συστήματα και αυτό γιατί σε θέματα τακτικής είναι άριστος. Μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία είτε ο προπονητής επιλέξει το 4-3-3, όπως όταν αγωνιζόταν στην Νιούελς, είτε στο 4-3-1-2 που χρησιμοποιούσαν αρκετά στην Ιντεπετιέντε.

Σεμπαστιάν Παλάσιος:Το sportfm.gr παρουσιάζει το προφίλ του

Στο 4-3-1-2 της Ιντεπετιέντε χρησιμοποιούνταν ως ένας εκ των δύο επιθετικών, είχε πιο περιφερειακό ρόλο αλλά μπορούσε να ανταπεξέλθει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα και μεγάλη ποιότητα! Δεν τον φώναζαν ποτέ ως ηγέτη, γιατί δεν το ήθελε και ο ίδιος, είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ χαμηλών τόνων».


Παράλληλα, τόνισε και για την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δεν νομίζω πως θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στην Ελλάδα, παρότι έρχεται σε μια νέα χώρα. Έχει ρυθμό στα πόδια του και αυτό θα τον βοηθήσει, ήταν βασικός όλο αυτό τον καιρό στην Ιντεπετιέντε».



0

Λεάντρο Μαρτίνι: «Βλέποντας τις ομάδες που έχει παίξει, καταλαβαίνεις την ποιότητά του»



Ο Λεάντρο Μαρτίνι, μέχρι πρότινος μέλος του τεχνικού επιτελείου της Χιμνάσια Λα Πλάτα, έχει παρακολουθήσει δεκάδες φορές τον Σεμπαστιάν Παλάσιος. Τον χαρακτηρίζει ως έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ενώ αναφέρει πως ξέρει να κάνει γκολ τις ευκαιρίες του, σε σχέση με τους δύο προαναφερθέντες δημοσιογράφους!

Μιλάει και αυτός για την προσωπικότητά του, την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός και για την ταχύτητα που διαθέτει. Την ίδια ώρα, τον χαρακτηρίζει ως έναν ποδοσφαιριστή που είναι καλός στο τακτικό κομμάτι.

«Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πραγματικά, πολύ καλός», ήταν η πρώτη του ατάκα!

«Διακρίνεται για την ταχύτητά του, μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός. Του αρέσει αυτό το στιλ παιχνιδιού, να πηγαίνει κατά μέτωπο και να ντριμπλάρει αντιπάλους. Το έχει πολύ αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του», συνέχισε μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του και πρόσθεσε: «Μου αρέσει, επίσης, που είναι τεχνίτης, έχει καλή τεχνική και φαίνεται η ποιότητά του. Περισσότερο, του αρέσει να αγωνίζεται ως εξτρέμ αλλά μπορεί να παίξει και πίσω από τον επιθετικό. Ωστόσο, η κανονική του θέση και αυτή που φαίνεται πως του ταιριάζει και του αρέσει είναι του εξτρέμ».



Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή: «Οι ομάδες που έχει παίξει στην Αργεντινή, δείχνουν και την ποιότητά του. Έχει παίξει σε πολύ σημαντικές και μεγάλες ομάδες εδώ, είναι λογικό να θεωρείται καλός παίκτης. Αυτή τη στιγμή νομίζω πως είναι σε πολύ καλό επίπεδο, νομίζω πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει ρυθμό στα πόδια του και μπορεί να αγωνιστεί κατευθείαν, αν και ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής.

Έχει προσωπικότητα, την βγάζει μέσα στο γήπεδο. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, όμως, γι’ αυτό και ποτέ δεν του άρεσε να τον λένε ηγέτη. Η προσωπικότητά του, όμως, είναι εμφανέστατη. Έχει μεγάλη εμπειρία ως ποδοσφαιριστής, μέχρι τώρα έπαιζε στην Ιντεπετιέντε που είναι καλή ομάδα».


Μίλησε για το τακτικό κομμάτι και το αν είναι προσηλωμένος σε αυτό, ενώ υποστήριξε πως έχει την ικανότητα να σκοράρει: «Τακτικά, είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής! Θα κάνει αυτό που θα του πει ο προπονητής, δεν έχει πρόβλημα να μαρκάρει, να πρεσάρει, ό,τι του ζητήσουν! Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο, τόσο να φτιάξει τους συμπαίκτες του μοιράζοντας ασίστ, όσο και να τελειώσει φάσεις και να σκοράρει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x