Nations League

Σταφυλίδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Ήταν ανώδυνη ήττα για την Εθνική, μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτή»

Για τη γενικότερη παρουσία της Εθνικής ομάδας, αλλά και για το ματς κόντρα στην Κύπρο μίλησε ο Κώστας Σταφυλίδης, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ έχει πολύ καλή δουλειά.

Στη γενικότερη πολύ καλή δουλειά που έχει πραγματοποιήσει το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ στάθηκε ο Κώστας Σταφυλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή του Μιχάλη Τσόχου «Fast & Curious».

Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός που αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία επανόδου από έναν τραυματισμό τόνισε ότι προφανώς η Εθνική δεν έκανε μία καλή εμφάνιση κόντρα στην Κύπρο, αλλά υπογράμμισε ότι είναι προτιμότερο ότι αυτό το άτυχο αποτέλεσμα ήρθε σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, παρά σε μια συγκυρία, που μια ήττα θα είχε αντίκτυπο και σε βαθμολογικό σκέλος.

Διαβάστε τα όσα είπε στον Μιχάλη Τσόχο:

Για τον τραυματισμό του:
«Δεν είμαι απόλυτα καλά. Θέλω λίγες μέρες ακόμα, ελπίζω να μην με κρατήσει πολύ ακόμα. Στο επόμενο ματς με την Μπόχουμ δεν θα είμαι έτοιμος».

Για την Μπόχουμ: «Όλα είναι καλά. Πέρσι ήμουν δανεικός και κάναμε μια αρκετά καλή σεζόν, αφού σωθήκαμε εύκολα, παρά το ότι δεν το περίμεναν πολλοί. Η χρόνια ήταν απόλυτα πετυχημένη. Επέστρεψα στο Χόφενχαϊμ, δεν ήθελα να παραμείνω στην ομάδα, Το συζήτησα με τους προπονητές και τον τεχνικό διευθυντή. Μετά από έναν μήνα τα βρήκαμε, αφού σεβάστηκαν την επιλογή μου. Ήρθα στην Μπόαχουμ με ένα χρόνο συμβόλαιο με μόνιμη μεταγραφή και βλέποντας και κάνοντας. Είμαστε τυχεροί που είμαστε συμπαίκτες με τον Λαμπρόπουλο. Είναι και καλό και ευχάριστο όταν παίζεις σε μια άλλη χώρα, να έχεις έναν συμπαίκτη που τον γνωρίζεις χρόνια, που μιλάτε την ίδια γλώσσα. Περνά πιο ευχάριστα και η μέρα σου στην προπόνηση. Ξέρετε η Γερμανία είναι μια δύσκολη χώρα».

Για τη Γερμανία: «Είμαι οκτώ χρόνια γιατί ήμουν και δύο χρόνια στην Αγγλία. Όταν αγωνίζεσαι πολλά χρόνια σε ένα πρωτάθλημα, πλέον ξέρουν όλοι τι μπορείς να κάνεις. Οι προπονητές, οι τεχνικοί διευθυντές σε γνωρίζουν πολύ καλά. Είναι πιο εύκολο να μένεις σε μία χώρα. Είμαι σε ένα από τα τρία καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Είμαι καλυμμένος από όλα και με σέβονται. Έχει πάρα πολλά καλά. Αποφάσισα να μείνω και νομίζω ότι μου ταιριάζει το πρωτάθλημα».

Για το ματς με την Κύπρο: «Ήταν ένα παιχνίδι, που η ομάδα δεν ήταν πολύ καλή. Μην πούμε ψέματα, όλοι το είδαν. Καλύτερα όμως αν έρχονται οι ήττες, να έρχονται με αυτόν τον τρόπο. Η Ελλάδα δεν χάνει την πρώτη θέση, οπότε αυτή η ήττα ήταν ανώδυνη. Δεν μας επηρεάζει κάπου αυτή η ήττα βαθμολογικά. Μαθαίνεις από μία τέτοια ήττα και ειδικά αυτή δεν είναι επώδυνη. Τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Δεν γίνεται να μην έχεις κακές μέρες, αλλά είναι καλύτερα που αυτή η ήττα ήρθε τώρα και όχι σε κάποιο πιο σημαντικό παιχνίδι».

Για το κλίμα στην Εθνική τώρα από τα όσα του έχουν πει οι παίκτες στην Εθνική: «Δεν το γνωρίζω γιατί δεν ήμουν στις κλήσεις του κ. Πογέτ. Ωστόσο, το κλίμα ήταν καλό και με τον προηγούμενο προπονητή. Ο αρνητισμός είχε φύγει, αφού η ομάδα έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο και είχε καλύτερα αποτελέσματα. Νομίζω τώρα πρόκειται για μια συνέχεια της προηγούμενης κατάστασης. Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι. Ο κ. Πογέτ θα φέρει και τα δικά του στοιχεία . Το πιο σημαντικό είναι να παίρνεις αποτελέσματα. Όταν έρχονται οι νίκες, δεν ενδιαφέρει κανέναν τι γίνεται από εκεί και πέρα. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Εθνική, αλλά σε όλες τις ομάδες».

Για την προοπτική συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση: «Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που δεν θέλει να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Γνωρίζουμε αυτή την εμπειρία πόσο όμορφη είναι, καθώς έχουμε παίξει σε τελικές φάσεις στις μικρότερες Εθνικές ομάδες. Βέβαια, δεν είναι το ίδιο επίπεδο, αλλά παραμένει μια τελική φάση. Το θέλουν όλοι. Και παίκτες και κόσμος. Είναι ένα στοίχημα, ένας στόχος για την ομάδα να επιστρέψει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Το θέλουν όλοι πάρα πολύ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x