Stoiximan Super League

Νίκος Χριστογεώργος: Η υποτροφία, οι δάσκαλοι Μπρινιόλι-Διούδης και το... δώρο των Β’ ομάδων

Μιλώντας στο sport-fm.gr, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Β', Νίκος Χριστογεώργος αναφέρθηκε στην εμπειρία της Β' ομάδας, τη σχέση του με τους Μπρινιόλι-Διούδη αλλά και τη μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει καλυμμένος στη θέση του τερματοφύλακα με τη συνύπαρξη των Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Σωκράτη Διούδη, ωστόσο υπάρχει συνέχεια και πίσω από τους δύο έμπειρους γκολκίπερ.

Ο Νίκος Χριστογεώργος θα κλείσει τα 22 του χρόνια τον Ιανουάριο και, έχοντας ήδη κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2020, αποτελεί τη βασική επιλογή του Γιάννη Βονόρτα στον Παναθηναϊκό Β', έχοντας πάντοτε το βλέμμα προς τα πάνω.

Ο θηριώδης τερματοφύλακας, που το πριν από μερικούς μήνες χρίστηκε και διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, χάρισε στη δεύτερη ομάδα του «τριφυλλιού» το πρώτο της clean sheet στο 2-0 επί του Αστέρα Βλαχιώτη για την 7η αγωνιστική της Super League 2 και μετά την αναμέτρηση μίλησε στο sport-fm.gr και τον Γιάννη Πολιά.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα και το πόσο εύκολα διατηρήθηκε το μηδέν, ο νεαρός τερματοφύλακας τόνισε πως «το ματς ήταν πιο εύκολο από τα προηγούμενα, πήραμε ένα προβάδισμα με κάρτα και γκολ μαζί, το χάσαμε γρήγορα και μας πήρε λίγο μέχρι να βρούμε τις θέσεις μας.
Θεωρητικά πάντως δεν ήταν από τα δύσκολα clean sheets, δεν είχαν τις πολλές φάσεις οι αντίπαλοι και εμείς ήμασταν καλοί αμυντικά»
.



Με τον θεσμό των Β' ομάδων να κάνει τα πρώτα του βήματα εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε πως έχει θετικότατη άποψη. Όπως είπε, «η Β’ ομάδα αποτελεί ένα επαγγελματικό επίπεδο. Αν δεν είχες χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα, θα έψαχνες να τον βρεις κάπου αλλού, είτε ως δανεικός, είτε ως μεταγραφή, οπότε είναι ένα... δώρο για τους ποδοσφαιριστές.

Και για τα παιδιά που ξεχωρίζουν στην ομάδα Νέων να ανέβουν επίπεδο, και για εκείνους που είναι στην πρώτη ομάδα και χρειάζονται χρόνο συμμετοχής. Και επηρεάζονται φυσικά και τα παρακάτω επίπεδα, είναι σαν αλυσίδα. Όλοι κερδίζουν. Και η Super League 2 είναι ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, υπάρχει μεγάλη διαφορά από το πρωτάθλημα Νέων»
.

Ασφαλώς, ο Νίκος Χριστογεώργος έχει ήδη εμπειρία και από το υψηλότερο επίπεδο, έχοντας μετρήσει δύο επίσημες συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καθώς και παρουσίες σε καλοκαιρινές προετοιμασίες αλλά και στην αποστολή της ομάδας στη Super League 1.

Χριστογεώργος στο sport-fm.gr: «Δώρο οι Β’ ομάδες»

Η παρουσία των Μπρινιόλι, Διούδη δυσκολεύει ασφαλώς την καθιέρωση του νεαρού γκολκίπερ στην πρώτη ομάδα, ωστόσο ο ίδιος αναγνωρίζει την ευκαιρία που έχει να μάθει από εκείνους. «Αυτήν την χρονιά έχω μπροστά μου δύο τερματοφύλακες που τους βλέπω σαν δασκάλους» τονίζει, εξηγώντας πως «έχουν εμπειρία και πολλές συμμετοχές σε υψηλό επίπεδο, προσπαθούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς μαζί με τον Ξενόπουλο. Υπάρχει μία διαφορά εμπειρίας αλλά ευτυχώς για εμάς δημιουργήθηκε η Β’ ομάδα και μπορούμε και παίρνουμε παιχνίδια.

Ο Μπρινιόλι είναι ωραίος τύπος, χαλαρός, μας έχει πει για τις εμπειρίες του, μας καλεί στο δωμάτιό του και μας συμβουλεύει. Μετά από κάθε ματς, όπως και ο Διούδης, βλέπει φάσεις, μας δίνει συμβουλές. Υπάρχει πολύ καλή σχέση ανάμεσα στους τέσσερις τερματοφύλακες»
.

Χριστογεώργος στο sport-fm.gr: «Δώρο οι Β’ ομάδες»

Κλείνοντας, ο φέρελπις παίκτης του «τριφυλλιού» έκανε μία σύντομη αναδρομή από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα μέχρι το επαγγελματικό ντεμπούτο. Μία πορεία που ξεκίνησε στο Ζεφύρι όταν πήγαινε ακόμα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου...

Με δικά του λόγια, «μπάλα ξεκίνησα να παίζω στα οκτώ μου χρόνια, στον ΔΑΣ Ζεφυρίου, μετά πήγα στις ακαδημίες του Καραταΐδη στο Μενίδι. Ο πατέρας μου με πήγαινε από ‘δω κι από ‘κει, του άρεσε γιατί έβλεπε ότι και σε μένα άρεσε.

Κάποια στιγμή πήγαμε σε ένα καλοκαιρινό καμπ των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και με πήραν στην ομάδα και μου έδωσαν υποτροφία στο σχολείο στην Παλλήνη, ήμουν Ε’ Δημοτικού τότε. Υπήρχε εξαιρετικό κλίμα και πάρα πολύ καλοί προπονητές.

Χριστογεώργος στο sport-fm.gr: «Δώρο οι Β’ ομάδες»

Με είδαν διάφορες ομάδες σε ένα τουρνουά ένα καλοκαίρι μετά από μερικά χρόνια και έκανα μερικά δοκιμαστικά, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό. Από τους δύο πρώτους δεν είχα πάρει απάντηση, από τον Παναθηναϊκό με ήθελαν αλλά ούτως ή άλλως εκεί μου άρεσε πιο πολύ το κλίμα και πήγα εκεί, στην Α’ Λυκείου.

Ξεκίνησα στην Κ17 παρότι 16άρης και το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα ήρθε το 2020, στο 2-0 με τον Άρη για τα playoffs. Ήταν φοβερό το συναίσθημα, αλλά με είχαν προετοιμάσει καλά και ο κ. Μαλιαρίτσης και ο κ. Δώνης. Μπήκα μέσα και δεν ένιωθα πίεση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x