Stoiximan Super League

Ήρθε και υπέγραψε ο Κονσταντάιν

Ο Στέφεν Φίλιπ Κονσταντάιν είναι ο… εκλεκτός του Λόρι Σάνστεζ για τη θέση του βοηθού.

Όπως αναμενόταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα ήρθε ο Στέφεν Φίλιπ Κονσταντάιν. Ο 51χρονος Αγγλοκύπριος ανακοινώθηκε από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ως βοηθός του τεχνικού της ομάδας, Λόρι Σάνστεζ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Στέφεν Φίλιπ Κονσταντάιν, ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του τεχνικού της ομάδας, Λόρι Σάντσεζ».

Το βιογραφικό του όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Το 1992, μετακόμισε στην Κύπρο και ήταν βοηθός προπονητή για δύο χρόνια στον Απόλλωνα Λεμεσού. Κατά την παραμονή του η ομάδα εξασφάλισε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ενώ οδήγησε την ομάδα Κ-21 του Απόλλωνα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Το 1994 ανέλαβε στην Κύπρο την τεχνική ηγεσία του Αχιλλέα, τον οποίο έσωσε από τον υποβιβασμό από την Δ’ κατηγορία. Ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε την Κυπριακή ΑΠΕΠ, την οποία οδήγησε στην άνοδο στην Α’ κατηγορία. Το 1996 εργάστηκε στην Αθλητική Ένωση Λεμεσού ως προπονητής τερματοφυλάκων και ως Επικεφαλής της Ακαδημίας, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Νέων (Κ16). Επέστρεψε στην ΑΠΕΠ το 1998, οδηγώντας την ομάδα στην άνοδο στην Α’ κατηγορία, ένώ κέρδισε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς από τους δημοσιογράφους.

Το 1999, έγινε προπονητής της Εθνικής ομάδας του Νεπάλ, θέση στην οποία έμεινε έως το το 2001. Επί των ημερών του, η ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες της Νότιας Ασίας, επίτευγμα που αναγνωρίστηκε με την απονομή του Prabal Gorkha Dakshin Baahu, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή που μπορεί να προσδώσει η χώρα σε έναν αλλοδαπό. Παράλληλα οδήγησε την ομάδα Κ-16 στον τελικό του Ασιατικού Πρωταθλήματος Νέων.

Από το 2001 έως το 2002 ήταν βοηθός διευθυντή στο Κέντρο Αριστείας της AFC Bournemouth .

Το 2002, ανέλαβε την την Εθνική ομάδα της Ινδίας. Κατέκτησε το τουρνουά LG Cup και αποκλείστηκε για ένα γκολ από τους «8» στους Ασιατικούς Αγώνες. Στη συνέχεια με την Κ-18 της Ινδίας κατέκτησε το Ian Rush Trophy στην Ουαλία. Πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στους Αρφο-ασιατικούς αγώνες.

Τον Σεπτέμβριο του 2005, επέστρεψε στην Αγγλία και στον πάγκο της Μίλγουολ ενώ το 2007 ανέλαβε την Εθνική Μαλάουι. Επί των ημερών του η Εθνική κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τρεις συνεχόμενους αγώνες. Παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2008 καθώς το Μαλάουι δεν προκρίθηκε στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών του 2009.

Τον Φεβρουάριο του 2009 ανέλαβε το Σουδάν, στο οποίο έμεινε έως τον Ιανουάριο του 2010 οπότε επέστρεψε στην Κύπρο όπου ανέλαβε και πάλι την ΑΠΕΠ και στη συνέχεια τη Νέα Σαλαμίνα με την οποία πανηγύρισε την άνοδο αν και πήρε την ομάδα στην τελευταία θέση. Στη δεύτερη σεζόν του η ομάδα ήταν πέμπτη στην Α’ κατηγορία της Κύπρου. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012 λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου και τον Νοέμβριο του 2012 ανέλαβε τον Εθνικό Άχνας, ο οποίος είχε οκτώ μήνες χωρίς νίκη και ήταν προτελευταίος στην βαθμολογία. Πέτυχε τρεις συνεχόμενες

νίκες και μια ισοπαλία απομακρύνοντας την ομάδα από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά αποχώρησε τον Μάρτιο του 2013 λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας, καθώς ποδοσφαιριστές και προπονητές ήταν επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Είναι κάτοχος του UEFA Pro Licence, από το 2004 διαθέτει πτυχίο Αθλητικής Ψυχολογίας και Fitness της Βρετανικής Ομοσπονδίας καθώς και πτυχίο στην αθλητική διατροφή ενώ από το 2000 είναι καθηγητής προπονητικής της FIFA».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x