Γιάννης Σταυρόπουλος

Δεν θα έπινες ΠΟΤΕ μπύρα χωρίς αλκοόλ;

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος, με αφορμή την επιστροφή της Bundesliga, γράφει στο sport-fm.gr για το restart στο ποδόσφαιρο το οποίο σε πρώτη φάση θυμίζει μπύρα χωρίς… αλκοόλ.

Όπως όλοι βγήκαμε από την πρίζα με τον κορωνοϊό, έτσι και το ποδόσφαιρο. Σιγά-σιγά με την κατάσταση να ομαλοποιείται επιστρέφει και αυτό, όπως κι εμείς στις δουλειές μας, στην καθημερινότητά μας.

Γράφει ο Γιάννης Σταυρόπουλος


Όλα είναι διαφορετικά στο γραφείο ή στο κατάστημα ή στα Μέσα που θα χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις εκεί. Μάσκες-γάντια, κάποιο πλέξιγκλας, αποστάσεις και μια αίσθηση… φόβου στην ατμόσφαιρα. Η στροφή στον διακόπτη και στην επιλογή «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» είναι κάτι το οποίο θέλαμε όλοι. Μπορεί να χάθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη με τα lockdown, ωστόσο, όπως καταλαβαίνουμε για να ξαναφτάσουμε σε αυτή θα πρέπει να περάσουμε δοκιμασίες. #Φάσεις.

Φάσεις επιστροφής περνάει και το ποδόσφαιρο: Από τον αυτοπεριορισμό και την δική του καραντίνα βγαίνει ξανά στη δράση. Σε μια επιστροφή αποστειρωμένη. Ο κόσμος απουσιάζει, επικρατεί ησυχία και τα αξεσουάρ της εποχής (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) κάνουν το VAR, που είχε κυριαρχήσει στη θεματολογία των φετινών συζητήσεων, να μοιάζει ως κάτι που ανήκει στο μακρινό παρελθόν και αρκετά ντεμοντέ για κουβέντα.

Στην πλειοψηφία τους οι Γερμανοί δεν ήθελαν να ξεκινήσει η Bundesliga. Στο σύνολο των δημοσκοπήσεων κάτι λιγότερο από 40% ήταν το ποσοστό όσων ήθελαν. Κι όμως η επιστροφή συνδυάστηκε με ρεκόρ! Το Sky έσπασε τα κοντέρ τηλεθέασης, τόσο στα επί πληρωμή κανάλια του, όσο και στο ελεύθερο. Παράλληλα, εικόνα από τα ματς του restart πήραν πάνω από 160 χώρες.

Η γκρίνια ήταν μεγάλη και λογική. Απείχε πολύ από το 100% η ποδοσφαιρική εικόνα που έφτασε στις τηλεοράσεις μας. Η απουσία του κόσμου, οι συστάσεις για αποφυγή επαφών και η «ψυχρότητα» με τις αποστάσεις και τις μάσκες, κάνουν το ποδόσφαιρο να μοιάζει με μπύρα χωρίς αλκοόλ!

Ποιος φανατικός οπαδός της μπύρας θα το γύρναγε σε alcohol free από επιλογή του; Ποιος οπαδός του ποδοσφαίρου θα προτιμούσε να δει ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών από ένα ματς με παλμό και ατμόσφαιρα; ΚΑΝΕΙΣ, είναι η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις. Το κοινό και στις δύο περιπτώσεις είναι η αγάπη του προς το αντικείμενο και η πίστη του σε αυτό παρά την αλλαγή των συνθηκών. Όταν θα περάσει το κρυολόγημα και κόψει την αντιβίωση, θα απολαύσει ξανά την μπύρα του. ΓΝΗΣΙΑ. Όταν η κατάσταση θα κριθεί ασφαλής θα επιστρέψουμε και πάλι στα γήπεδα. Μέχρι τότε όμως μην ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η αξία της προσπάθειας. Υπομονή!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x