Γιάννης Σταυρόπουλος

Σοκ για τα μάτια του Έλληνα τηλεθεατή αυτή η Εθνική!

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος γράφει για την άβολη στιγμή που το τέλος ενός ματς της Εθνικής σου αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις.

Τελειώνει το ματς και ψάχνεις πίσω. Πίσω, πίσω, μα πόσο πίσω για να βρεις ένα παιχνίδι που όχι απλά η Εθνική κέρδισε, γιατί και αυτό είδος προς εξαφάνιση έχει γίνει, αλλά ένα παιχνίδι όπου είχε και τέτοια εικόνα. Είναι μία κατάσταση περίεργη έως και άβολη.

Δεν το έχουμε συνηθίσει ή μάλλον έχουμε ξεχάσει το πώς είναι να είσαι χαρούμενος μετά το τέλος ενός παιχνιδιού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Σαφώς η νίκη απέναντι στη Βοσνία ούτε θα μας βγάλει στους δρόμους και στις πλατείες, ούτε -αν δεν δούμε τη συνέχεια- θα την βαφτίσουμε «στροφή» στην κανονικότητα. Απλά έσκασε λίγο το χειλάκι. Οι 3.000-4.000 που πήγαν στο ΟΑΚΑ αλλά και οι σίγουρα περισσότεροι τηλεθεατές είμαι σίγουρος πως όταν μετά το τελευταίο σφύριγμα σηκώθηκαν από το καρεκλάκι ή από τον καναπέ τους το είχαν αν μη τι άλλο ευχαριστηθεί. Βέβαια η κουβέντα για την κατάληξη της εικόνας στις κερκίδες είναι μεγάλη. Ο Έλληνας φίλαθλος/οπαδός αλλά και ολόκληρος ο οργανισμός της Εθνικής έκαναν μια γενναία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για να απομακρυνθούν ο ένας απ’ τον άλλον και τα κατάφεραν με τεράστια άνεση.

Το μεγαλύτερο κέρδος από την εικόνα και τη νίκη είναι πως μετά από καιρό κάποιος μας τράβηξε την προσοχή. Υπήρξε κάποιος που θα μας κάνει το επόμενο ματς να το περιμένουμε με λιγότερη αδιαφορία, με λιγότερο αρνητισμό και να το παρακολουθήσουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αυτός λέγεται Τζον Φαν’τ Σιπ και δεν θα σταθώ στις τελικές ή στο επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτά μακάρι να χρειαστεί να τα συζητήσουμε στο μέλλον.

Το πρόβλημα στη δημιουργία είναι κάτι το οποίο μας έχει βασανίσει και πράγματι είναι ευχάριστο που ο Ολλανδός δείχνει να το έχει εντοπίσει και να το δουλεύει, ωστόσο, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί έχουμε δρόμο μέχρι να φτάσουμε να μιλάμε για τα καθαρά αγωνιστικά. Προσωπικά θα σταθώ στην όρεξη, στην ένταση, στο τρέξιμο, στο πρέσινγκ, στη θέληση και στο πάθος όλων όσων αγωνίστηκαν σε ένα άδειο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που είχε επικοινωνιακά την ταμπέλα του «φιλικού προετοιμασίας». Αυτά είναι όσα μας έχουν λείψει από την Εθνική, αυτά είναι που την έκαναν να φτάνει στις επιτυχίες. Αυτά μαζί με την όμορφη εικόνα στο φινάλε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x