Γιάννης Σταυρόπουλος

Τελικός για να VΑRάμε το κεφάλι μας στον τοίχο!

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το μπάχαλο με τον τελικό Κυπέλλου και την κατάργηση κάθε λογικής εφόσον τελικά διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Οι μέρες περνούν και το σενάριο να έχουμε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς κόσμο ολοένα και ισχυροποιείται. Στην σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης περισσότερα μέτωπα άνοιξαν παρά έγινε κουβέντα για την ουσία του θέματος. Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και κάτι διαφορετικό από την στιγμή που ΕΛ.ΑΣ δήλωσε αδυναμία να πάρει θέση για τις συνθήκες διεξαγωγής εφόσον δεν έχει πρώτα την εντολή από την Κυβέρνηση, η οποία από την στιγμή που δεν βρισκόταν στα γραφεία της ΕΠΟ ο Γιώργος Βασιλειάδης ουσιαστικά απουσίαζε.

Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τις τελευταίες μέρες… μπάζει. Την Μ.Δευτέρα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Αστυνομία και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ η ΕΛ.ΑΣ πρότεινε οι δύο φιναλίστ να πάρουν από 15.000 εισιτήρια.

Την Μ.Δευτέρα βέβαια δεν ξέραμε δεδομένα πως στον τελικό θα βρεθούν και πάλι η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ αφού οι επαναληπτικοί ημιτελικοί θα γίνονταν τη Μ.Πέμπτη. Και από την στιγμή που ούτε η Λαμία αλλά ούτε και ο Αστέρας κατάφεραν να «σπάσουν» το μονοπώλιο άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες για τελικό χωρίς κόσμο. Ε, δεν είναι λίγο περίεργο; Πώς την Μ.Δευτέρα, βάσει των ρεπορτάζ, η Αστυνομία έκανε προτάσεις για το πώς θα μοιραστούν τα εισιτήρια και πώς δέκα μέρες αργότερα δηλώνει αναρμόδια να πάρει θέση;

Κινδυνεύουμε να ζήσουμε τον δεύτερο τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια που θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στις κερκίδες και ο τρόπος που φαίνεται να αντιμετωπίζεται το ζήτημα δείχνει τουλάχιστον χαλαρός. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με τα επεισόδια έχει ξεφύγει, πράγματι. Όμως αλήθεια, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Αστυνομία και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι τι έκαναν για το θέμα της αντιμετώπισης της βίας;

Τίποτα, άφησαν το πρόβλημα να συντηρείται και τώρα η μοίρα τους φέρνει αντιμέτωπους με έναν τελικό υψηλού κινδύνου (αλλά αντικειμενικά με τα πνεύματα πολύ πιο ήρεμα σε σχέση με πέρσι για παράδειγμα) και η απόφαση που είναι έτοιμοι να πάρουν είναι να βάλουν λουκέτο στις κερκίδες. STOP όχι στους 500 ανεγκέφαλους, STOP σε όλους!

Όντως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έγραψε ιστορία με τους τελικούς της και προφανώς δεν το λέω για το θέαμα που προσέφεραν. Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου σε ένα προϊόν που περισσότερο θύμιζε το Lord Of the Rings παρά μια ποδοσφαιρική γιορτή.

Το να αποφασίσεις να κλείσεις ένα γήπεδο, να στερήσεις από τον κόσμο, το παιδί, την οικογένεια να πάει και να φωνάξει για την ομάδα του, να στερήσεις από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ το δικαίωμα να βοηθήσουν την ομάδα τους να διεκδικήσει το πρώτο της νταμπλ και από τους οπαδούς της ΑΕΚ Tο δικαίωμα να πανηγυρίσουν έναν τίτλο εντός γηπέδου δεν είναι μέτρο. Θα μπορούσε να ήταν μόνο εφόσον όλο αυτό το διάστημα είχαν γίνει ουσιαστικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας και δεν είχαν οδηγήσει πουθενά. Τώρα, το αποτέλεσμα θα είναι οι λίγοι να έχουν κερδίσει τους πολλούς και η πλευρά Βασιλειάδη να πηγαίνει σε μία πρόταση που ναι μεν είναι «safe» ενόψει και εκλογών αλλά παράλληλα δηλώνει και παραδοχή ήττας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x