Γιάννης Σταυρόπουλος

Ωραία εκπομπή θα κάνουμε!

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, που μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν.

«Έτοιμος να συνεχίσει το σερί και στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός». «Κλειστά χαρτιά από Φερέιρα ενόψει ΟΑΚΑ». «Πρώτα την δουλειά του και μετά ντέρμπι ο Ολυμπιακός». «Την δουλειά της στο Περιστέρι η ΑΕΚ»: Τίτλοι που λογικά θα βλέπαμε. Τίτλοι που ίσως δούμε τελικά, αλλά, αλήθεια, ποιον λέτε να ενδιαφέρουν;

Ακόμη ένα πρωτάθλημα τινάχτηκε στον αέρα. Ακόμη μια φορά, ό,τι και να γίνει, ο ένας θα έχει να λέει για τον άλλο ότι το πρωτάθλημα που πήρε το 2020 ήταν βρώμικο. Ότι είστε οι χειρότεροι. Ότι σας το έδωσε ή σας το πήρε ο Μητσοτάκης ότι, ότι, ότι… Και όλα αυτά για το πρωτάθλημα που είχε VAR, ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, νέο σύστημα διεξαγωγής με play-offs και play-out, ξένο Αρχιδιαιτητή (άσχετα αν και αυτός έχει «χρωματιστεί») και την επιτροπή της FIFA (που δεν συγκινεί κανέναν) ακόμη στη χώρα μας.

Όποιος κι αν έρθει. Η Μέρκελ, ο Τραμπ, ο Πούτιν, ο Ερντογάν. Το ΝΑΤΟ, η Τρόικα, το FBI ή και η G7 ολόκληρη, είμαστε ικανοί να τα κάνουμε μαντάρα. Είμαστε ικανοί να τα απομυθοποιήσουμε όλα. Είμαστε αυτοί που έχουν αφήσει τον επαγγελματικό αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο να είναι ένας χώρος διαπλοκής, διαφθοράς και συμφερόντων. Ένας χώρος βέβαια για τον οποίο όλοι γράφουμε, όλοι συζητάμε για τα σοβαρά προβλήματά του και την ίδια ώρα ενώ τα αναγνωρίζουμε βγάζουμε λεφτά απ’ την τσέπη μας για να γεμίσουμε τον χρόνο μας μαζί του.

Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει την Ξάνθη. Το «διπλό» του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει πιθανότητες. Εδώ που έχει πάει το πράγμα έχει κανείς όρεξη να μιλήσει για ποδόσφαιρο; Για αυτό που παίζεται στο χορτάρι. Για αυτό που παίζεται με μπάλα και 11 παίκτες από την μία και άλλους τόσους απ’ την άλλη. Αναφέρω γιατί δεν είναι και δεδομένο πως θυμόμαστε όλοι. Για το ποιος ή τι έκανε την διαφορά στο ματς; Το Σάββατο και την Κυριακή, όπως κάθε Σ/Κ έχουμε εκπομπή στον ΣΠΟΡ FM 94.6. Τι πιστεύετε ότι θα γίνει στα μηνύματα; Σωστά μαντέψατε. Αυτό που δεν μπορώ να γράψω εδώ! Και αυτό που δεν θα μπορώ να διαβάσω στον αέρα δεν θα αφορά το σχόλιο κάποιου για την γκολάρα του Χ παίκτη «που τους έσκισε», ούτε τον «προκλητικό πανηγυρισμό» του Ψ. Ούτε καν τον «στημένο» που δεν πήγε να δει το VAR. Θα αφορά την Κυβέρνηση, τον διορισμένο, το κράτος και το παρακράτος συνοδεία καρκίνων και λοιπόν ευχών.

Δεν είμαι ρομαντικός, ούτε καν κοντά σε αυτούς! Στεναχωριέμαι όμως. Στεναχωριέμαι για εμένα. Για εσένα. Για το παιδί σου. Το παιδί μου. Στεναχωριέμαι για τον φανατισμό που δημιουργεί όλο αυτό. Στεναχωριέμαι για τη δουλειά μου. Για τα επεισόδια που θα γίνουν. Για τα κεφάλια που θα ανοίξουν. Στεναχωριέμαι που συνεχίζουμε να ζούμε χιλιάδες χρόνια πίσω!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x