Ψυχαγωγία

Καπουτζίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Ήθελα ο θεατής να φύγει και να συζητήσει τι είδε»

Για την θεατρική παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του» που φέρει την υπογραφή του μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μια γρήγορη, μοντέρνα κωμωδία, τοποθετημένη στο σήμερα, σε μία προσπάθεια να καταλάβουμε το αύριο… που μας ξημερώνει!

«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του». Η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Γιώργου Καπουτζίδη στο Θέατρο Ήβη.

Ο δημιουργός της παράστασης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, στον οποίο αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί τους ήρωές του και πώς καταλήγει στους ηθοποιούς που θα τους ενσαρκώσουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Τα διαμάντια παραμένουν παντοτινά» του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Για την ιδέα του πρώτου του θεατρικού έργου: «Είχα κάνει τρεις διασκευές, αυτή είναι η πρώτη φορά που ξεκινάω από μία λευκή σελίδα για ένα θεατρικό έργο. Είχα σκεφτεί να κάνω ένα θεατρικό έργο που θα αφήσει κάποια πράγματα. Θέλω ο θεατής να φύγει μετά την παράσταση και να συζητήσει με τους φίλους του αυτό που είδε, αφού γέλασε με το αστείο και να σταθεί σε κάποια θέματα της παράστασης».

Για τον τρόπο που δημιουργείται ένα θεατρικό έργο: «Γράφω τους χαρακτήρες χωρίς να σκέφτομαι τα άτομα, θέλω να είμαι ελεύθερος και να μην είμαι παγιδευμένος από την εικόνα ενός ηθοποιού. Στη συνέχεια βλέπω τους ηθοποιούς σε οντισιόν, ανοίξαμε την πόρτα του θεάτρου, τους είδαμε και διαλέξαμε εκείνους που μας ταιριάζουν και να δέσουν στους ρόλους. Θέλω να είμαι πολύ ελεύθερος για να δημιουργήσω τους χαρακτήρες. Φτιάχνεις έναν άνθρωπο και αποφασίζεις εσύ για τις πράξεις του και τα διλήμματά του. Κανείς δεν ξεκινάει τέλειος αν το σκεφτείς. Όλοι έχουν μία πληγή που τους εμποδίζει να είναι τέλειοι και στη συνέχεια προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη των χαρακτήρων τους. Έχω ακούσει πολλά όμορφα πράγματα από το κοινό».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα



Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x