Η Εθνική βόλεϊ νίκησε άνετα 3-0 σετ τη Βοσνία στου Ρέντη για την πέμπτη αγωνιστική του European League και έκανε βήμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης, θέλοντας άλλη μία νίκη το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον ίδιο αντίπαλο στην πρώην γιουγκοσλαβική χώρα.

Με όπλο την επίθεση και την σοβαρότητα και στα τρία σετ, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και, με πρώτο σκόρερ τον Ζουπάνι και εντυπωσιακό τον Φράγκο, έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη χωρίς απώλεια σετ.

Το ίδιο σκορ θα της είναι πλέον αρκετό το ερχόμενο Σάββατο στο Σαράγεβο μετά την απώλεια σετ της Αυστρίας κόντρα στην Ουγγαρία για να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η πρώτη συμμετοχή του Κοτζάι.

Οι πόντοι που κέρδισαν οι δύο ομάδες από: 3-6 μπλοκ, 6-1 άσσοι, 40-25 επίθεση (αποτελεσματικότητα, 56%-36%), 58%-49 υποδοχή, 26-20 λάθη.


Τα σετ: 25-20, 25-15, 25-17

Ελλάδα (Ανδρεόπουλος): Ζουπάνι 20 (72% επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Στιβαχτής 1 (1 άσσος), Πετρέας 3 (60% επ.), Κοκκινάκης 8 (42% επ., 43% υπ.), Τακουρίδης 3 (1 μπλοκ), Φράγκος 14 (53% επ., 2 μπλοκ, 3 άσσοι) (λίμπερο Ζήσης, 62% υποδοχή) Δαρίδης, Κοτζάι, Ράπτης, Βουλκίδης

Βοσνία (Μπάκοβιτς): Ντίντοβιτς 2, Γκάγκιτς 4, Τσόλο 5, Οσμάνοβιτς 5, Ρίστιτς 4, Λ. Σορμάζ (λίμπερο Λούκιτς, 40% υποδοχή, Γιάνγιτς 50% υποδοχή), Ν.Σορμάζ 1, Πόποβιτς, Βούκοβιτς 4, Βίντοβιτς 1, Μιλοβάνοβιτς 6


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως:«Το ζητούμενο είναι πάντα η νίκη. Ήρθε η νίκη χωρίς απώλεια σετ και, για μια ακόμη φορά, η εμφάνιση της ομάδας ήταν εξαιρετική. Σταθερά οι εμφανίσεις μας είναι από καλές ως πολύ καλές και αυτό μας τροφοδοτεί για νέα πράγματα.

Στην Εθνική ταιριάζει γρήγορη επίθεση και δυνατό σερβίς, στοιχεία που τα έχουμε και "πατάμε" σε αυτά για να νικήσουμε. Η απώλεια κάποιου σετ είναι μέσα στο παιχνίδι, οι νίκες, όμως, είναι πιο σημαντικές και αυτές "κυνηγάμε"».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube