Games

Κι όμως, έχει γίνει δίκη στην Ελλάδα για το Grand Theft Auto

Πλησιάζουμε στην Ε3 και γενικά υπάρχουν διάφορες εξελίξεις στην εγχώρια αγορά των video games, ωστόσο αυτήν την εβδομάδα επέλεξα να ασχοληθώ με μια απίστευτη ιστορία από το παρελθόν.

Πλησιάζουμε στην Ε3 και γενικά υπάρχουν διάφορες εξελίξεις στην εγχώρια αγορά των video games, ωστόσο αυτήν την εβδομάδα επέλεξα να ασχοληθώ με μια απίστευτη ιστορία από το παρελθόν. Και όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, απλά γιατί αξίζει να σημειώσουμε για άλλη μια φορά το ποια είναι η αντιμετώπιση των video games ως κουλτούρα στην Ελλάδα.

Κάπου κοντά στο 2002, κυκλοφόρησε το Grand Theft Auto: Vice City και στην τότε εταιρεία που εργαζόμουν (HyperPress Εκδοτική, υπεύθυνη ακόμη και για τα GamePro και Official PlayStation Magazine, μεταξύ αρκετών ακόμη εκδόσεων) αποφασίστηκε με τον τότε εκδότη η κυκλοφορία του επίσημου οδηγού στρατηγικής της Brady Games στα ελληνικά.

Η συμφωνία με το ξένο εκδοτικό οίκο ολοκληρώθηκε, τα κείμενα με τις φωτογραφίες τους είχαν φτάσει στα χέρια μας και με πολλά από τα παιδιά που στελεχώνουν πλέον το Enternity ξεκινήσαμε τη διαδικασία μετάφρασης, διόρθωσης και οργάνωσης της ύλης.

Ο οδηγός κυκλοφόρησε στα καταστήματα, ο καιρός πέρασε και το 2004 άφησα τη θέση του αρχισυντάκτη της εταιρείας για να ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου στον Ελληνικό Στρατό.

Σε κάποια άδεια που είχα επιστρέψει από την πανέμορφη Σύμη στην Αθήνα, μου τηλεφώνησε ο εκδότης και μου ζήτησε να με δει για ένα σημαντικό θέμα.

Όταν, εν τέλει, έφτασα στο γραφείο του και ανακάλυψα τι με ήθελε, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Κάτοικος αυτής της χώρας είχε κάνει καταγγελία πως ο οδηγός, οι συντάκτες του και συνολικά η εκδοτική εταιρεία προτρέπει τους νέους να εμπορευτούν και να χρησιμοποιήσουν ναρκωτικά, διότι υπήρχε μία τέτοια αποστολή (η 25η για την ακρίβεια, με τίτλο Distribution), στην οποία ο παίκτης αναλάμβανε να οδηγήσει με τον Tommy το Cherry Popper Ice Cream Truck και να το οδηγήσει σε μια γειτονιά για να μοιράσει ναρκωτικά.

Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x