Κώστας Νικολακόπουλος

Κι όμως, τα έχει παλέψει όλα στη Γερμανία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr τη δική του προσέγγιση στο παιχνίδι-βουνό του Ολυμπιακού στο Μόναχο!

***Τι να πούμε τώρα για την Μπάγερν. Μιλάμε για θηρίο, ευρισκόμενο μάλιστα φέτος σε δαιμονιώδη φόρμα.

***Τα σκορ στο γήπεδό της φέτος σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη είναι οι δύο 5άρες στο Τσάμπιονς Λιγκ (5-1 την Ντινάμο, 5-1 τηνΆρσεναλ) και στην Μπουντεσλίγκα 5-0 το Αμβούργο, 3-0 τη Λέβερκουζεν, 5-1 τη Βόλφσμπουργκ, 5-1 την Ντόρτμουντ, 4-0 την Κολονία, 4-0 την Στουτγκάρδη και το μοναδικό στο οποίο είχε ζόρια 2-1 στο γειτονικό ντέρμπι με την Άουγκσμπουργκ, και δη με πέναλτι (ψεύτικο) στο 90’. Αλλά τότε ήταν κι αρχές Σεπτέμβρη, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψή της και το 3-0 στο Καραϊσκάκη. Σκέφτεσαι, άρα, μην δεν είχε ρολάρει κιόλας τότε…

***Βλέπω, επαγγελματικά, 30 χρόνια μπάλα και τόσο δύσκολη ομάδα στο να την αντιμετωπίσεις από πλευράς τακτικής δεν θυμάμαι άλλη από αυτή την Μπάγερν του Γκουαρντιόλα! Ποιό 4-3-3 και 4-4-2! Για να καταγράψεις τις κινήσεις της σε επίπεδο τακτικής συμπεριοφράς, πρέπει να είσαι συνεχώς με ένα μολύβι στο χέρι και να σημειώνεις. Κι αν τα καταλάβεις όλα!

***Όταν επιτίθεται, κι οι 10 παίκτες της είναι στο μισό δικό σου γήπεδο! Έτσι, όταν καταφέρνεις και κόψεις μία επίθεσή της και πας να ξεκινήσεις τη δική σου επίθεση, αυτόματα βλέπεις μπροστά σου έξι παίκτες της! Και πολύ απλά χάνεις την μπάλα και φτου κι από την αρχή να αμυνθείς.

***Αμύνεται και βλέπεις εννιά πίσω από την μπάλα και μόνο τον Λεβαντόφσκι λίγο πίσω από τη σέντρα. Από τρανζίσιον; Απίστευτο. Για πότε φεύγουν όλοι μπροστά, για πότε γυρίζουν όλοι πίσω, δεν μπορείς να το καταλάβεις!

***Πρόσεξα στο τελευταίο παιχνίδι της, το 3-1 μέσα στη Σάλκε, τη διάταξη της Μπάγερν, την στιγμή του «ελεύθερου» του αντίπαλου γκολκίπερ: οι δύο σέντερ φορ της (Λεβαντόφσκι, Μίλερ) λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Σάλκε. Οι δύο ακραίοι κυνηγοί (Ρόμπεν, Κόστα) λίγα μέτρα πιο πίσω, στα πλάγια. Οι δύο κεντρικοί μέσοι (Αλόνσο, Βιδάλ) στον άξονα λίγα μέτρα πριν τη σέντρα. Κι οι τέσσερις αμυντικοί στα τρία μέτρα πίσω από τη σέντρα! Δηλαδή, έξι παίκτες στο μισό γήπεδο της Σάλκε και τέσσερις παίκτες στα τρία μέτρα από τη σέντρα!

***Δεν είναι άριστη μόνο στις στημένες φάσεις κι ιδίως στα κόρνερ (απ΄ όπου φέτος ακόμη δεν έχει σκοράρει στην Μπουντεσλίγκα) , αλλά τώρα με την επιστροφή του πανύψηλου Ισπανού Μαρτίνεθ, δυναμώνει κι εκεί! Εκτός έδρας βάζει σχεδόν δύο γκολ ανά ματς. Κι εντός έδρας υπερδιπλάσια, πάνω από τέσσερα!

***Μετά το «ουφ» από τα νούμερα, μπορούμε να υπενθυμίσουμε ότι γενικά ο Ολυμπιακός όλα τα παιχνίδια του στη Γερμανία τα παλεύει. Στα πιο πρόσφατα έχασε 0-1 από τη Σάλκε (το γκολ στο 77’) και 0-1 από την Ντόρτμουντ. Το 2007 κέρδισε 3-1 την Βρέμη, τη μοναδική φορά που σκόραρε επί γερμανικού εδάφους! Το 2002 έχασε 0-2 από τη Λέβερκουζεν, με το δεύτερο γκολ με πέναλτι στο 90’! Και παλιά είχε χάσει 0-1 στο Αμβούργο. Η μόνη πιο βαριά ήττα του ήταν από την…Μπάγερν, ένα 0-3 το 1980.

***Ο Ολυμπιακός θα έχει στην 18άδα του τον Τσόρι και το Μανιάτη, αλλά αμφιβάλλω αν είσαι σε πλήρη ετοιμότητα έστω για να μπουν ως αλλαγή. Εκτός μάχης Μποτία, Μπουχαλάκης και Πουλίδο.Η Μπάγερν έχει κι αυτή απώλειες: Αλάμπα, Μπερνάτ (οι δύο αριστεροί μπακ), Τιάγκο, Γκέτσε, Ριμπερί.

***Πως μπορεις να σταματήσεις την Μπάγερν; Η Σάλκε, πάντως, κρατούσε το 1-1 στο ημίχρονο το περασμένο Σάββατο, έχοντας τρέξει δύο ολόκληρα χιλιόμετρα παραπάνω σε αυτά τα 45λεπτά! Στο β΄ είχε ακόμη το 1-1 ωςτο 70, αλλά έφαγε δυό γκολ κι έχασε 1-3…

***Πότε δεν κέρδισε φέτος; Μα στα δύο μόνα παιχνίδια της στα οποία δεν σκόραρε! Στο 0-0 στη Φρανκφούρτη και στο 0-2 στο Έμιρεϊτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x