Δυο ομάδες υποτίθεται ότι μπορούν να κλέψουν το εισιτήριο για το Euro 2016 από την Εθνική μας. Και η μία έδειξε -από το καλησπέρα κιόλας- ότι… αδυνατεί.

Πριν το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την (έτερη διεκδικήτρια) Ρουμανία, η Ουγγαρία αντιμετώπιζε τη Βόρειο Ιρλανδία. Κι ενώ πίστεψε ότι έστω και δύσκολα θα τη λυγίσει (με το γκολ του Πρίσκιν στο 75’), έχασε τ’ αυγά και τα καλάθια.

Διότι η ομάδα του (βασικού) Ρόι Κάρολ χτύπησε δυο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο (81’ ΜακΓκιν, 88’ Λάφερτι) και πήρε τεράστιο όσο κι ανέλπιστο διπλό (1-2).

Κι η… υπόλοιπη Ιρλανδία όμως, το ίδιο πανηγυρικά υποδέχθηκε την πρώτη μέρα των προκριματικών. Ο εξαιρετικός ΜακΓκίντι σκόραρε δις στο παιχνίδι με τη Γεωργία και χτυπώντας στις καθυστερήσεις τη δεύτερη φορά, έδωσε μεγάλη νίκη στο EΪΡΕ επί της ομάδας του Κετσπάγια (2-1).

Όσο για τη Δανία, αγνόησε τις μνήμες της τεσσάρας που έφαγε πέρυσι από την Αρμενία και την αναζωπύρωσή τους απ’ το προβάδισμα του Μχιταριάν και με σκόρερ του Χέιμπιεργκ και Κάλενμπεργκ, ξεκίνησε επίσης νικηφόρα στα προκριματικά (2-1).

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ