Στίβος

Κορυφαίοι Κιπτσόγκε, Μουχάμαντ

Η Νταλάιλα Μουχάμαντ και ο Έλιουντ Κιπτσόγκε αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές στίβου του 2019 από την IAAF στη διάρκεια του ετήσιου gala της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο Μονακό το Σάββατο.

Οι Νταλάιλα Μουχάμαντ και Ελιοντ Κιπτσόγκε είναι για το 2019 οι κορυφαίοι αθλητές στίβου, σύμφωνα με την IAAF και το gala της στο Μονακό. Η 29χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια των 400 μέτρων με εμπόδια κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα δύο φορές μέσα στο έτος που ολοκληρώνεται και κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στην Ντόχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το ένα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 της πατρίδας της.

Ο 35χρονος Κενυάτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων τερμάτισε τον περασμένο Απρίλιο στο Μαραθώνιο του Λονδίνου σε 2:02:37 και κατέκτησε την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση, ενώ σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Επίσης, πριν ένα μήνα στη Βιέννη έγινε ο πρώτος αθλητής που κατέβηκε κάτω από τις 2 ώρες (1:59:40.2) την απόσταση, έστω και αν το ρεκόρ του δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από την IAAF.

Ο Σέλεμον Μπαρέγκα κατέκτησε τον τίτλο του ανερχόμενου σταρ στους άνδρες με σπουδαίες επιδόσεις στις μεγάλες αποστάσεις και στους δρόμους αντοχής, ενώ η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ τον αντίστοιχο στις γυναίκες, έχοντας σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων στο ύψος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x