Την ύψιστη διάκριση έλαβε ο Νίκος Γέμελος. Ο επί σειρά ετών προπονητής της ομάδας κολύμβησης του Ολυμπιακού, καθώς και ομοσπονδιακός τεχνικός, φέρνοντας σπουδαίες επιτυχίες με τα ελληνικά χρώματα, αναδείχθηκε κορυφαίος της χρονιάς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης ήταν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας OPEN WATER που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χιλιόμετρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βερολίνου.

Επίσης, ενώ είναι και τεχνικός του Απόστολου Χρήστου, που κατέκτησε τη φετινή χρονιά τα χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ντουμπάι, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ σημείωσε και δύο παγκόσμια ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων της Ολλανδίας.

Επίσης, ο Γέμελος κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open κολύμβησης με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι.

Άφησε πίσω του, τον Γιώργο Μορφέση, ο οποίος μπορεί να μην βραβεύθηκε για τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων πόλο, όμως τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό. Αμφότεροι στάθηκαν στη σημασία του να μείνουν ανοιχτά τα κολυμβητήρια προκειμένου να έρθουν κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο πρώην τεχνικός της Εθνικής ποδοσφαίρου, Φερνάντο Σάντος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ