Πόλο

«Λύγισε» στην Ισπανία ο Ολυμπιακός

Το πάλεψε μέχρι το τέλος, όμως δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός. Ηττήθηκε 9-8 απ’ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ στο Σούπερ Καπ που έγινε στην Ισπανία, κυνήγησε μέχρι το φινάλε, όμως πλήρωσε τα λάθη.

Για ένα ημίχρονο άντεξε ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε τελικά 9-8 από την Σαμπαντέλ στο Σούπερ Καπ Ευρώπης που έγινε στην Ισπανία.

Οι «ερυθρόλευκες» είχαν σε καλή μέρα την Χρυσή Διαμαντοπούλου, όμως τα λάθη στην περιφέρεια και η απουσία επιθετικών λύσεων την κράτησαν μακριά απ’ την πρώτη κούπα της σεζόν.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν αυτό που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό, δίνοντας την ευκαιρία στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ να πάρει προβάδισμα, όμως κυνήγησε μέχρι το φινάλε και βρέθηκε μια ανάσα απ’ την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε σαν… γηπεδούχος. Προηγήθηκε με την Μανωλιουδάκη και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κατάφερε να μείνει μπροστά στο πρώτο οκτάλεπτο (1-2). Το ωραίο γκολ της Τεντζαλίδου -μετά την ισοφάριση της Εσπάρ- αλλά και η τρομερή απόκρουση της Διαμαντοπούλου -αρχικά σε σουτ και μετά σε τετ α τετ- κράτησαν τον Ολυμπιακό μπροστά.

Η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού συνέχισε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τρομερές αποκρούσεις που κράτησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες (4-4) στο ημίχρονο.

Στην επιστροφή όμως ήρθε το μπλακ άουτ για τον Ολυμπιακό. Δύο γρήγορα γκολ έβαλαν μπροστά την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός δεν βρήκε άμεσα τις επιθετικές λύσεις για να αντιδράσει.

Στα μέσα της περιόδου τα γκολ των Ορτίθ και Φόρτσα έκαναν το +3 για τη Σαμπαντέλ, με την Μπιανκόνι να χάνει τρομερές ευκαιρίες -με πέναλτι και γκολ που δεν μέτρησε και για το οποίο διαμαρτύρονται οι «ερυθρόλευκοι». Το μόνο που κατάφερε η Ιταλίδα είναι να μειώσει σε 8-6.

Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε. Οι φάσεις μειώθηκαν, με τις Ισπανίδες να δουλεύουν περισσότερο να κρατήσουν το προβάδισμα και τον Ολυμπιακό να κυνηγάει το γκολ. Η Γκαρσία του έκανε τη ζωή δύσκολη, κάνοντας το 9-6, όμως η Ασημάκη μείωσε ξανά στα δύο γκολ.

Η Πλευρίτου ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε έβαλε ξανά την ομάδα του Πειραιά στο παιχνίδι, μειώνοντας στο γκολ μετά από ωραίο συνδυασμό με την Σάουθερν. Η προσπάθεια της Σαμπαντέλ όμως να ροκανίσει τον χρόνο είχε αποτελέσματα, με τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία…



Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 4-2, 1-2

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Έστερ, Ορτίθ 1, Εσπάρ 2, Ριξτ 1, Αμπελαν, Παρέχα 2, Κόρδοβες, Γκαρθία 2, Πένια, Σέιντεμαν, Ντόμενετς, Φόρτσα 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 2, Ε. Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Σάουθερν 1, Μπιανκόνι 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x