Χάντμπολ

Μάγκικη πρόκριση της ΑΕΚ στη Νορβηγία

Έστω και χωρίς τον Μαρίν Μπουνέτα και ως σαφές αουτσάιντερ, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 27-27 με την Ντράμεν στη Νορβηγία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Challenge Cup χάντμπολ ανδρών.

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 27-27 με την Ντράμεν στη Νορβηγία στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Challenge Cup χάντμπολ ανδρών και, σε συνδυασμό με τη νίκη της 33-31 στην πρώτη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο, πήρε μια ιστορική πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες και από φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου.

Ετσι, η "Ενωση" προκρίθηκε για τρίτη σερί χρονιά στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αραμπατζή να κάνει το 0-1 μέχρι ο Χιμένεθ να κάνε το 3-5 σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Μέχρι το 14’, ο δυο ομάδες πήγαινα χέρι χέρι και εκεί η Ντράμεν έκανε το 7-6. Τα τρία χαμένα πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου στοίχισαν στην ΑΕΚ και έδωσαν την ευκαιρία στην Ντράμεν να προηγηθεί 13-12 στην ολοκλήρωση των πρώτων 30’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντράμεν μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με +3 στο 34’, όμως οι Αραμπατζής και Χιμένεθ μείωσαν σε 18-17, ενώ ο Γιάκομπσεν ισοφάρισε 20-20.

Τα τελευταία λεπτά εξελίχτηκαν σε «θρίλερ», αφού οι Νορβηγοί πέτυχαν γκολ πρόκρισης στο 57? (26-23). Η ΑΕΚ ισοφάρισε 26-26, η Ντάμεν έφτασε στο 27-26 και ο Ζαμπούνης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Αραμπατζής με 7 γκολ, ενώ ο Κοσάνοβιτς προσέφερε τα μέγιστα κάτω από τα δοκάρια.


ΝΤΡΑΜΕΝ (Κρίστιαν Κιέλινγκ): Άλμπεργκ, Μπεχ, Μπόιλεσεν, Χάνσεν 4, Χέιερεν, Χόργκεν 10, Χίκερουντ 2, Λάρχολμ 4, Λιλέλιεν, Όλαφσον 2, Πέντερσεν, Ράσταντ-Χόελ 3, Ρόμσας, Θόρσμπαϊ 2, Βαγκ

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 7, Άρσιτς, Κριτσιοτόιου 1, Δομπρής 2, Γιόσμου, Γιάκομπσεν 4, Κεδέρης, Κοσάνοβιτς, Μωραΐτης, Φλορίδο 1, Μυλωνάς 5, Νικολαΐδης, Παπαδιονυσίου 1, Πλάθα 3, Ζαμπούνης 1, Χόγκας 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x