Κολύμβηση

Με δύο πανελλήνια ρεκόρ έφυγε από την Κίνα ο Απόστολος Χρήστου

Ο 22χρονος πρωταθλητής έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς όπου θα κριθούν τα πρώτα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης ανήκει δικαιωματικά ο Απόστολος Χρήστου και το απέδειξε με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην πόλη Χανκζού της Κίνας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στην διοργάνωση, με συμμετοχή σε τρία αγωνίσματα (50μ., 100μ.,200μ, ύπτιο), με δύο πανελλήνια ρεκόρ και δύο προκρίσεις σε ημιτελικούς. Η καλύτερη εμφάνισή του πραγματοποιήθηκε στα 50μ. ύπτιο όπου με χρόνο 23.57 πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το δικό του από τις 13 Δεκεμβρίου 2017 με 23.74. Στον ημιτελικό με επίδοση 23.64, κατετάγη στην 14η θέση στον κόσμο!
Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε και στα 200μ. ύπτιο, καθώς με χρόνο 1:53.20 κατέρριψε το δικό του ρεκόρ, από τις 6 Δεκεμβρίου 2016 με 1:54.15. Η επίδοση αυτή του έδωσε την 20η θέση στην κατάταξη.

Ο Χρήστου πήρε μέρος και στα 100 μέτρα ύπτιο, όπου με χρόνο 50.92 προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί πετυχαίνοντας 50.91, κατέλαβε την 14η θέση στο σύνολο.

Ο 22χρονος κολυμβητής έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς, όπου θα αγωνιστεί προκειμένου να κατακτήσει το χρυσό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θυμίζουμε ότι στηρίζεται από την «Charity4Sports», κι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, «Υιοθετήστε Έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκυο», με τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που έχουν στόχο την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x