Στίβος

Με ελληνική τριάδα το Diamond League της Σανγκάης

Στη Σανγκάη βρίσκεται το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου, αφού θα γίνει το Σάββατο το δεύτερο Diamond League της φετινής σειράς και στην κινέζικη πόλη θα αγωνιστούν δύο Ελληνίδες και ένας Έλληνας.

Στο επί κοντώ γυναικών, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν δυνατό αγώνα και παράλληλα να ξεκινήσουν τη διαδρομή τους στο «κυνήγι» του διαμαντιού.

Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στη Γλασκώβη ξεκινάει τη σεζόν με στόχο τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ντόχα.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και νικήτρια στις τρεις προηγούμενες χρονιές αποτελεί ξανά μία τις βασικές πρωταγωνίστριες. Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο προετοιμασίας της χωρίς προβλήματα, ενόψει της πρωτεύουσας του Κατάρ.

Στη Σανγκάη, θα βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης της Γλασκώβης, Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου, αλλά και οι Αμερικανίδες, Σάντι Μόρις και Κέιτ Ναζότ, με την πρώτη να επιστρέφει μετά από χειρουργείο.

Στο μήκος ανδρών, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ήδη φτάσει τα 8,10 και έχει ως στόχο τη διάκριση σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει.

Στο αγώνισμα, θα δώσουν το «παρών» ορισμένοι από τους κορυφαίους άλτες, όπως ο Λούβο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική) με φετινό 8,35, οι συμπατριώτες του Σαμααί (8,21 μ.) και Βίσερ (8,13) και οι Τζαμαϊκανοί Γκάιλ (8,30) και Φόρμπς (8,11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x