Γενικά

Με νίκες επέστρεψαν στην πολωνική Λίγκα πινγκ πονγκ Γκιώνης, Αγγελάκης

Ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα δίνουν τη δυνατότητα για επίσημα ματς σε Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Έτσι, ήταν η σειρά του Παναγιώτη Γκιώνη και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη να κάνουν το ξεκίνημά τους στο 2021 στο πινγκ πονγκ. Οι δυο αμυντικοί επέστρεψαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους για τη Σούπερ κατηγορία της Πολωνίας, εμφανίστηκαν σε καλή κατάσταση και σημείωσαν νίκες.

Ο Γκιώνης συνέβαλε καθοριστικά με δύο θετικά αποτελέσματα στην επικράτηση της Μπογκόρια Γκρότζισκ απέναντι στην Μπάλτα Γκντασνκ. Ο Αγγελάκης ήταν ο πιο απειλητικός από τους αθλητές της Ζάμος στην ήττα από τη Ζιελόνα Γκόρα, πέτυχε τη μοναδική επί μέρους νίκη και κάμφθηκε στις λεπτομέρειες στο δεύτερο ατομικό παιχνίδι του.

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε στην Πολωνία, απλά οι ομάδες τώρα χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ η Μπογκόρια στο πρώτο πάει για τον τίτλο και η Ζάμος στο δεύτερο για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Μετά τις 13 αγωνιστικές του πρώτου γύρου, η ομάδα του Γκρότζισκ συνεχίζει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Την Παρασκευή κατέβαλλε εκτός έδρας την Μπάλτα Γκντανσκ με 3-1 σετ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Ντζιάλντοβο.

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας και αντιμετώπισε δύο διεθνείς Πολωνούς. Αρχικά, ξεπέρασε το εμπόδιο του Τόμας Τόμαζουκ με 3-1 σετ κι ακολούθως διαμόρφωσε το τελικό σκορ όταν «λύγισε» και τον Πάτρικ Τσονόβσκι με 2-1 σετ με το καθοριστικό τρίτο σετ να λήγει 12-10.

Στη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η Ζάμος έχασε εκτός έδρας από τη Ζιελόνα Γκόρα με 3-1 σετ. Το κλαμπ είναι στο γκρουπ των ομάδων από την έβδομη θέση της γενικής κατάταξης και κάτω, δηλαδή αυτών που διεκδικούν την παραμονή. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση με 14 βαθμούς. Πρώτη στο συγκεκριμένο γκρουπ είναι η Μανέκιν με 18 βαθμούς.

Στην αναμέτρηση, ο Αγγελάκης αγωνίστηκε ως πρώτος παίκτης της Ζάμος. Στην αρχή, νίκησε τον Πολωνό Πιοτρ Σλοντνίσκι με 3-0 σετ, ισοφαρίζοντας το σκορ ομάδων σε 1-1 και αργότερα κάμφθηκε με 2-1 σετ από τον, επίσης, Πολωνό Καμίλ Ναλέπα, με το τρίτο σετ να τελειώνει 13-11.

Η Κωνσταντίνα Παρίδη βρίσκεται στην Τσεχία και περιμένει τη συνέχεια των αγώνων της με τη φανέλα της Νόμπρε. Το πλάνο, μάλιστα, αν δεν προκαλέσει κι άλλες αλλαγές ο κορωνοϊός, είναι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια στον πρώτο γύρο κι αμέσως μετά τα γίνουν τα πλέι οφ.

Την επανεκκίνηση στα ελίτ πρωταθλήματα αποφάσισε και η ομοσπονδία της Σουηδίας σε συνεννόηση και με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας. Από τις 6 Φεβρουαρίου και μετά, σε διάφορες ημερομηνίες μέσα στο μήνα, θα επανέλθει η αγωνιστική δραστηριότητα στα σημαντικότερα διασυλλογικά πρωταθλήματα και θυμίζουμε ότι με ομάδες της πρώτης κατηγορίας έχουν συμφωνήσει ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κώστας Λαγογιάννης και με κλαμπ της πρώτης κατηγορίας γυναικών η Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x