Στίβος

Με Παπαχρήστου αρχίζει το γκρουπ του Πομάσκι

Για το γκρουπ στίβου του Γιώργου Πομάσκι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αποτελούν τον βασικό στόχο για το 2021.

Η επιστροφή της Βούλας Παπαχρήστου στο γκρουπ στίβου του Γιώργου Πομάσκι, ύστερα από ένα χρόνο απουσίας, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τις απαιτήσεις. Τόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν, όσο και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, θα προετοιμαστούν με στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και τις διοργανώσεις που θα προηγηθούν στον κλειστό.

«Όλοι πλέον βρίσκονται σπίτι τους. Ούτε εγώ μπορώ χωρίς τη Βούλα, ούτε εκείνη χωρίς εμένα», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής για την επιστροφή της 32χρονης πρωταθλήτριας. Η Παπαχρήστου επέστρεψε σε ένα δυνατό γκρουπ, στο οποίο από φέτος γυμνάζονται ακόμη η Σπυριδούλα Καρύδη, ο Νίκος Ανδρικόπουλος και νεαρότερα παιδιά.

«Το γκρουπ αυτήν τη στιγμή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έχει τον απαραίτητο ανταγωνισμό. Θα γυμνάζονται όλοι μαζί και θα κυνηγούν το καλύτερο σε κάθε άσκηση. Σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, το κλίμα πρέπει να το διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι. Στην εποχή της αβεβαιότητας απαιτείται να είμαστε ακόμη πιο σοβαροί. Θέλω να ξεριζώσω την αβεβαιότητα από τους αθλητές και τις αθλήτριες μου, γιατί τους εμποδίζει να γυμναστούν όσο αποτελεσματικά πρέπει», τόνισε ο Πομάσκι, που ευελπιστεί πως η χειμερινή σεζόν θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα.

«Υπάρχει πλάνο για τους αγώνες της επόμενης χρονιάς. Πλάνο που ωστόσο θα υλοποιηθεί ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν οι συνθήκες με τον covid-19. Θα ήθελα να έχουμε καλύτερες συνθήκες, δίχως ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Να έχουμε την Παιανία ή να μπορούμε να πάμε κάπου για προετοιμασία. Θα δουλέψουμε με αυτά που έχουμε και στο τέλος θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως η χειμερινή περίοδος είναι πολύ σημαντική για όλους. Τα παιδιά χρειάζονται αγώνες και παράλληλα κάποιοι από αυτούς μέσα από τους αγώνες θα διεκδικήσουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς.

Μην ξεχνάμε πως οι προκρίσεις για το Τόκιο θα έχουν κλείσει τον Ιούνιο, οπότε η περίοδος είναι μικρή. Θεωρώ πως οι μεγάλες διοργανώσεις του χειμώνα θα διεξαχθούν, έστω κι αν υπάρξουν κάποιες αλλαγές, λόγω της πανδημίας. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι, βέβαια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο», ολοκλήρωσε ο Πομάσκι.

Στις προπονήσεις επέστρεψε και η Καρύδη, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό στο γόνατο που την ταλαιπωρούσε από τη θερινή περίοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x