Χάντμπολ

Μπαίνουν στη «μάχη» της Ευρώπης Ολυμπιακός, Αερωπός

Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή και Αερωπός Έδεσσας αρχίζουν από την Παρασκευή τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις στο χάντμπολ ανδρών σε Ουγγαρία και Λευκορωσία αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» στον δεύτερο γύρο του EHF Cup φιλοξενούνται την Παρασκευή στις 20:30 από την ουγγρική Κόμλο, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (17:00) στου Ρέντη.

Στην αποστολή των νταμπλούχων Ελλάδος βρίσκονται οι: Τσίλης, Σανίκης, Κανδύλας, Λέμος, Δεληχρήστος, Λιάπης, Καραμπουρνιώτης, Αραπακόπουλος, Ρέινα, Μπούμπαλο, Τζηράς, Ασβεστάς, Κρητικός, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Παπαδόπουλος, Τερλέσκι

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε πως: «Για να βελτιωνόμαστε ως ομάδα, πρέπει να παίζουμε τέτοια δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια και μόνο για αυτόν το λόγο θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην Ευρώπη και να φανούμε ανταγωνιστικοί.

Καταρχάς, η έδρα της αντιπάλου μας είναι δυνατή και με κόσμο και πάντα παρουσιάζεται ισχυρή και στο ουγγρικό πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για αυτήν την ομάδα. Πηγαίνουμε ‘διαβασμένοι’ και θέλουμε να αντέξουμε στην πίεση που θα ασκήσει ο αντίπαλος».

Ο αρχηγός, Κώστας Τσιλιμπάρης, επισήμανε πως: «Από την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής, με βάση το υλικό που έχουμε μελετήσει από τον αντίπαλό μας, έχουμε καταλήξει ότι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Εμείς με τον προπονητή μας προσπαθούμε να οργανώσουμε έναν τρόπο παιχνιδιού για να αντιμετωπίσουμε τις αρετές τους. Έχουμε εντοπίσει κάποιες αδυναμίες και εκεί πέρα θα προσπαθήσουμε να "χτυπήσουμε".

Πάντα η εικόνα που μπορεί να συναντήσεις μέσα στο γήπεδο σε μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση μπορεί να διαφέρει από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο εθνικό της πρωτάθλημα. Για αυτόν το λόγο, εμείς κρατάμε χαμηλά τον πήχη. Υπάρχει πάρα πολύ διάθεση στις τάξεις της ομάδας. Όλοι θέλουν να γίνει ένα παραπάνω βήμα στην Ευρώπη. Αυτά τα παιχνίδια, εκτός του ότι θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο του Ολυμπιακού να έρθει να δει την ομάδα, δίνουν χαρά και στους αθλητές.

Από ‘κει και πέρα, μετά το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει την Παρασκευή στην Ουγγαρία, θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε καλύτερα τις πιθανότητές μας για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Δύο ματς εκτός έδρας για Αερωπό
Πολύ δύσκολη αποστολή έχει ο Αερωπός Έδεσσας στη δεύτερη παρουσία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα μετά τη σεζόν 2012-2013, όπου είχε αποκλειστεί με δύο ήττες από τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς.

Η ομάδα της Έδεσσας θα δώσει και τα δύο παιχνίδια στη Λευκορωσία απέναντι στη Μασέκα για τον δεύτερο γύρο του Challenge Cup, την Παρασκευή στις 17:30 και το Σάββατο στις 17:00, χωρίς τον τραυματία Παναγιώτη Τζουβάρα, ενώ ο δεξιός ίντερ Κράλλης είναι αμφίβολος.

Στην αποστολή μετέχουν οι: Αθανασίου, Μπάρμπας, Κυριακού, Βαφίδης, Μαυροδουλάκης, Κεσίδης, Θεοδωρόπουλος, Φ. Τζουβάρας, Δημάκης, Μισαηλίδης και Κράλλης.

Ο προπονητής Γιάννης Πηλαλίδης είπε πως: «Είμαστε στο ξεκίνημα μια σειράς τεσσάρων παιχνιδιών μέσα σε λιγότερο από εννιά μέρες, με αντιπάλους αγωνιστικά πιο πλήρεις και με υψηλότερους στόχους. Γνωρίζουμε ότι οι απουσίες μας θα κάνουν πιο δύσκολη την προσπάθεια μας, ωστόσο η ευρωπαϊκή εμπειρία και το κίνητρο να φανούμε ανταγωνιστικοί είναι μια πρόκληση για εμάς.

Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε, όσο μας το επιτρέψουν οι δυνάμεις μας, τα πλεονεκτήματα που μπορούμε να έχουμε σε σχέση με μια ψηλή ομάδα και με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχει η Μασέκα, κυρίως στην αμυντική μας λειτουργία. Πιστεύω στο τέλος μόνο ωφελημένοι μπορούμε να βγούμε από αυτήν τη διαδικασία των αγώνων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x