Στίβος

Μπελιμπασάκη: «Αυτό που συνέβη μας έβγαλε εκτός ρυθμού»

Στον τρόπο που προσπαθεί να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος από την περίοδο της καραντίνας αναφέρθηκε η Μαρία Μπελιμπασάκη.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της αγωνιστικής κατάστασης που διαμορφώθηκε με τους περιορισμούς της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας αναφέρθηκε η Μαρία Μπελιμπασάκη.

Η πρωταθλήτρια των 400μ. μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ (segas.gr) για το διάστημα που έμεινε εκτός δράσης, τονίζοντας πως είναι η μεγαλύτερη διακοπή προπονήσεων που έχει ως τώρα.

«Πιστεύω πως ό,τι κι αν κάνουμε τώρα μας φαίνεται δύσκολο, αφού το διάστημα που μείναμε μακριά από την κανονική προπόνηση ήταν μεγάλο», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτό το πράγμα που συνέβη μας έχει βγάλει εκτός ρυθμού. Δεν καθόμαστε ποτέ τόσο διάστημα εκτός προπόνησης. Ακόμη και οι καλοκαιρινές μας διακοπές κρατάνε πολύ λιγότερο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανά μπει η χώρα σε τόσο σκληρά περιοριστικά μέτρα, γιατί τα προβλήματα θα είναι πολλά σε όλα τα επίπεδα ζωής, αλλά και στον αθλητισμό, γιατί θεωρώ πως πολλοί θα σταματήσουν».

Όσο για την προετοιμασία της, είπε: «Στην καραντίνα έτρεξα πολλά χιλιόμετρα για να καλύψω το αερόβιο μου και μόλις μπήκα στάδιο επικεντρώθηκα στη δύναμη, στα γαλακτικά και στις ταχύτητες. Δεν έχω υψηλές προσδοκίες για τη σεζόν που θα προκύψει, αλλά δε σημαίνει πως δεν θα μπω να τρέξω σε ένα επίπεδο ανάλογο των δυνατοτήτων μου. Και παράλληλα να βάλω τη βάση για του χρόνου. Παρόλα αυτά, θα δουλέψω χωρίς να ζοριστώ, βήμα, βήμα και προοδευτικά. Δεν υπάρχει λόγος να πιεστώ. Θεωρώ πως θα έχω τελειώσει τη χρονιά μέχρι τέλος Αυγούστου κι έπειτα θα ξεκουραστώ για να μπω και πάλι στην προπόνηση για την επόμενη χρονιά, που είναι πολύ απαιτητική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x