Χάντμπολ

Μυλωνάς: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Για τη δύσκολη μάχη της ΕΘνικής κόντρα στη Φινλανδία, για τα προκριματικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος χάντμπολ, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διεθνής παίκτης της ΑΕΚ, Χρήστος Μυλωνάς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Μυλωνά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

- Χρήστο, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τα παιχνίδια με τη Φινλανδία. Ποια είναι η γνώμη σου για το ματς; Θεωρείς ότι η Ελλάδα είναι φαβορί για τη νίκη;
«Πιστεύω ότι οι ομάδες είναι ισάξιες. Διεκδικούμε και οι δύο την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τις δύο νίκες, εντός κι εκτός έδρας. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Επικρατεί πολύ καλό κλίμα σε όλη την ομάδα και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τις δύο νίκες».

- Για να εξασφαλίσει η Ελλάδα την πρόκριση, θα χρειαστεί να πάρει κάποιο αποτέλεσμα στο Ισραήλ;
«Υπάρχουν μπροστά μας τέσσερα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα. Ενδεχομένως να χρειαστούμε ένα αποτέλεσμα μέσα στο Ισραήλ, αν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε την Φινλανδία ή το Ισραήλ επικρατήσει της Φινλανδίας. Πιστεύω ότι όλα είναι ανοιχτά».

- Θα χρειαστείτε την στήριξη του κόσμου στο παιχνίδι με την Φινλανδία;
«Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Ξέρω ότι θα έρθουν κοντά μας και πιστεύω ότι θα έρθει περισσότερος κόσμος σ' αυτό το παιχνίδι. Θα έχει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου».

- Το παιχνίδι αυτό είναι ξεχωριστό για όλους σας, καθώς, επειδή ο αγώνας θα γίνει στις 2 του μηνός, θα κάνετε όλοι σας Πρωτοχρονιά μακριά από την οικογένειά σας...
«Στον πρωταθλητισμό απαιτούνται πολλές θυσίες. Αυτή η διαδικασία μας φέρνει ακόμα πιο κοντά και ελπίζω να μας βοηθήσει να πάρουμε τη νίκη».

- Τα τελευταία δύο χρόνια η εθνική έχει αλλάξει πρόσωπο και φέρνει πολλά καλά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή προπονητή και στο γεγονός ότι έχουν δυναμώσει πολύ Ολυμπιακός και ΑΕΚ;
«Είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Το γεγονός ότι και η ΑΕΚ πλέον δουλεύει σε επαγγελματικούς ρυθμούς έχει βοηθήσει την Ελλάδα να ανέβει επίπεδο».

- Η ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία νίκη στο Ρέντη (σ.σ. στις 16/12 επί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα με 27-24). Μετά τα δύο συνεχόμενα νταμπλ του Ολυμπιακού, ήρθε η ώρα για έναν τίτλο;
«Ήταν ένας πολύ καλός πρώτος γύρος για εμάς. Είχαμε το απόλυτο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορεί να παίξει ρόλο στο πλεονέκτημα έδρας, όσον αφορά τα πλέι οφ και τους τελικούς. Ωστόσο, τίποτα δεν κρίνεται από μία νίκη κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ολα θα κριθούν τον Μάιο στους τελικούς».

- Πιστεύεις, όμως, ότι ήρθε η ώρα σας για ένα τίτλο;
«Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω σε αυτήν την ομάδα και μπορούμε να πάρουμε ό,τι δεν καταφέραμε τα τελευταία δύο χρόνια».

- Τι εύχεσαι και τι περιμένεις από το 2020;
«Ο προσωπικός μου στόχος είναι τα τρόπαια, που μέχρι στιγμής δεν τα έχω καταφέρει. Ελπίζω να τα καταφέρω το 2020. Από εκεί και πέρα, εύχομαι ο κόσμος να έχει υγεία και ευτυχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x