Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε το παρών στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά όπου και παρακολούθησε τελικούς αγωνισμάτων και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και ο κ. Ανδριανός στη σύντομη ομιλία του επανέλαβε πως δεν πρέπει «και καμία ανεύθυνη φημολογία να κηλιδώνει το άθλημα, και ευρύτερα τον αθλητισμό μας».

Παράλληλα τόνισε πως στο μέτρο του εφικτού, στόχος της Πολιτείας είναι να σταθεί αρωγός εν μέσω κρίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους ανθρώπους του αθλήματος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ για την επιτυχημένη διοργάνωση του 23ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σπριντ και τους διακριθέντες αθλητές, στους οποίους εύχομαι υγεία και καλή συνέχεια.
Η διοργάνωση αυτή γίνεται στη σκιά της απώλειας του πρωταθλητή μας Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Με τον οφειλόμενο σεβασμό σ’ αυτό το τραγικό γεγονός, θέλω ξεκάθαρα να πω πως είναι χρέος της πολιτείας, και απέναντι στη μνήμη του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, να μην αφήσουμε καμία απολύτως σκιά και καμία ανεύθυνη φημολογία να κηλιδώνει το άθλημα, και ευρύτερα τον αθλητισμό μας.

Και ως προς αυτό, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αντώνη Νικολόπουλο, για την σοβαρότητα που επέδειξε σ’ αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα.

Λίγο πριν, είχαμε με τον Πρόεδρο την ευκαιρία να δούμε μαζί τις εγκαταστάσεις εδώ στον Σχινιά και να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία.

Είναι βέβαιο πως πολλά μπορούν και πρέπει να γίνουν: τόσο για την ουσιαστικότερη αρωγή στο Κάνοε – Καγιάκ, όσο και για την καλύτερη προστασία και αξιοποίηση του κωπηλατοδρομίου, και την ενίσχυση της λειτουργίας του ως αθλητικού χώρου αναφοράς αλλά και τουριστικού προορισμού εδώ στον πανέμορφο Σχινιά και τον υδροβιότοπό του, και ευρύτερα στον Μαραθώνα, μια περιοχή με βαριά πολιτιστική κληρονομιά.

Στο μέτρο του δημοσιονομικά εφικτού, αλλά και με συναίσθηση της ευθύνης για την προστασία της ολυμπιακής μας κληρονομιάς και την προώθηση του αθλητισμού, των Ολυμπιακών αθλημάτων όπως το Κανόε-Καγιάκ, θα αναζητήσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, και με τη διαβεβαίωση ως προς την βούληση τόσο του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Πάνου Παναγιωτόπουλου, όσο και εμού προσωπικά, για την στήριξη του αθλητισμού, ώστε όχι μόνο να περάσουμε τον κάβο της κρίσης, αλλά και να θέσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον, συγχαίρω για μια ακόμη φορά τους διοργανωτές και όλους τους αθλητές και εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube