Έτσι, συμφωνήθηκε το διάστημα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, σε συνάρτηση, βέβαια, με τις εξελίξεις στην πανδημία του COVID-19, εξελίξεις που κανένας δεν μπορεί αυτήν την ώρα να προβλέψει. Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει στο Μπουσάν της Κορέας και ήδη έχει αναβληθεί δύο φορές, λόγω της δραματικής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η ITTF, σε στενή συνεργασία με την κορεάτικη ομοσπονδία του αθλήματος και εκπροσώπους της <<οικοδέσποινας>> πόλης καθόρισε το προτεινόμενο διάστημα για τους αγώνες, ενώ κοιτάζει και για άλλες προαιρετικές ημερομηνίες μήπως και καταστεί απαραίτητη νέα αλλαγή στην πορεία.

Στο μεταξύ, μέσα στο ιδιαίτερο περιβάλλον, την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα, αθλητές, προπονητές και άλλοι φίλοι του αθλήματος από κάθε γωνιά του πλανήτη, τίμησαν από το… σπίτι στις 6 Απριλίου, την καθιερωμένη World Table Tennis Day. Η ιδέα της ITTF για διασκεδαστικά βιντεάκια με το μπαλάκι… εντός των τειχών είχε μεγάλη απήχηση.

Στην επικαιρότητα κατ’ αρχάς, η παγκόσμια ομοσπονδία συνεχίζει όλο αυτό το διάστημα να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και στις 15 Απριλίου έχει μία ακόμη προγραμματισμένη συνεδρίαση για τις επιδράσεις του ιού στο καλεντάρι της.

Ως γνωστόν, έχει αναβάλει όλες τις διεθνείς αγωνιστικές δραστηριότητές μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά είχε προαναγγείλει ότι πολύ σύντομα θα έδινε καινούργιες ημερομηνίες για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έκανε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τις τοπικές αρχές στο Μπουσάν, όπως και την κορεάτικη ομοσπονδία, όπου είναι επικεφαλής ο Ρίου Σέουνγκ Μιν και κατέληξαν στις προτεινόμενες ημερομηνίες από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020.

Με προτεραιότητα πάντα την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών, των φιλάθλων και των αξιωματούχων, η ITTF θα σταθμίζει την κατάσταση και τους επόμενους μήνες και θέλει να είναι έτοιμη αν απαιτηθούν περαιτέρω σχέδια υποστήριξης.

Θυμίζουμε ότι η σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 22-29 Μαρτίου, όμως αναβλήθηκε λόγω της κρίσης στη δημόσια υγεία με νέα προτεινόμενη ημερομηνία 21-28 Ιουνίου.