Πόλο

Νίκη κόντρα στη Γερμανία και 7η θέση για την εθνική Ανδρών

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου η εθνική Ελλάδος των Ανδρών, επικρατώντας της Γερμανίας με 11-6 και τερμάτισε στην 7η θέση της διοργάνωσης.

Την 7η θέση από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Γκουανγκζού θα φέρει στις αποσκευές της κατά το γυρισμό της στην Ελλάδα η εθνική Πόλο των Ανδρών.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε της Γερμανίας σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 με σκορ 11-6, ολοκληρώνοντας την πορεία του στο τουρνουά με θετική εμφάνιση.

Οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να υπερκεράσουν το αρχικό 2-0 των Γερμανών και τους υποχρέωσαν σε «μπλακ-άουτ» 13,5 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας να προηγούνται ακόμα και με 10-4.

Έτσι κατάφεραν να φτάσουν σε μια νίκη ψυχολογίας, η οποία ταυτόχρονα επιτρέπει στην εθνική μας να ελπίζει για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, είτε μέσω του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είτε από το προ-Ολυμπιακό τουρνουά.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η χειρότερη θέση που έχει λάβει η εθνική μας ομάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το 1998, όποτε και είχε τερματίσει 8η, ενώ έκτοτε δεν είχε βρεθεί ποτέ εκτός της πρώτης εξάδας.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x