sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Στιγμές που δεν θα ξεχάσουν εύκολα οι φίλοι του Ολυμπιακού (vids)

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη μεταγραφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις κορυφαίες στιγμές του στο διάστημα παραμονής στον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να επενδύσει ένα κομμάτι από το διαθέσιμο μπάτζετ του Ολυμπιακού για να προσθέσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων».

Πέντε χρόνια μετά ο Σέρβος θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος σέντερ της Euroleague και πραγματοποιεί τη... γνωστή πλέον μετακίνηση Πειραιάς-Μόσχα.

Το sportfm.gr καταγράφει τις στιγμές που σημάδεψαν τη καριέρα του «γίγαντα» (όντας 217 εκατοστά με παπούτσια) με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

-Κάρφωμα με ξέσπασμα στον τελικό της Πόλης


Άλλος ένας ευρωπαϊκός τελικός την δεκαετία που διανύουμε για τον Ολυμπιακό, αυτήν τη φορά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Το τελικό σκορ (80-64) υπέρ των Τούρκων «οδήγησε» την ελληνική ομάδα στην επιστροφή στην Αθήνα με «άδεια» τα χέρια. Ωστόσο, ήταν ένας αγώνας που αναμφίβολα γέμισε με εμπειρία και αυτοπεποίθηση τον Μιλουτίνοφ. Ένα εκπληκτικό κάρφωμα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ίσως το highlight του από τη συγκεκριμένη χρονιά, ούσα και η μεταβατική για να προωθηθεί ο Σέρβος ως πρώτος σέντερ.

-Απόλυτη κυριαρχία κόντρα στον Παναθηναϊκό

Το ημερολόγιο γράφει 4 Ιανουαρίου του 2019 και ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων» έχει προγραμματιστεί στην Ευρωλίγκα. Νικητής με εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός, έχοντας πολυτιμότερο παίκτη της συγκεκριμένης αναμέτρησης τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ανίκητος στον αέρα και στη ρακέτα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους και 18 ριμπάουντ!

-Εμφανίσεις ΝΒΑ απέναντι σε Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα

Τη περίοδο 2018-19, όπως φάνηκε η Ισπανία ήταν ο καλύτερος μπασκετικός προορισμός για τον Μιλουτίνοφ. Οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στις έδρες των Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα συνδυάστηκαν από αντίστοιχες νίκες με τον 25 ετών-τότε-σέντερ να έχει καταλυτικό ρόλο. Ήταν απολαυστικός με στιγμές που θύμιζαν… ΝΒΑ. Συνολικά σκόραρε στα δύο παιχνίδια 41 πόντους, ενώ «κατέβασε» και 25 ριμπάουντ! Μάλιστα στο ματς κόντρα στους Βάσκους έκανε και ρεκόρ καριέρας με την επιθετική του συγκομιδή (23 πόντοι).

-Το τρίποντο που ήθελε όσο τίποτα άλλο ήρθε κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου


Ένα μικρό… απωθημένο αποτέλεσε στα πρώτα χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό ένα εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75. Τελικά, τα κατάφερε -χωρίς να έχει εκβιάσει προσπάθειες - Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν. Στη νίκη των «ερυθρολεύκων» με 72-62 ο Σέρβος βοήθησε με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ και τη στιγμή που πανηγύρισε το τρίποντο, αναμφίβολα ανακουφίστηκε. Μετά από εκείνη τη μέρα, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος «ενοχλεί» τους συμπαίκτες του επειδή έχει 100% ευστοχία...

-Το πρωτάθλημα του 2016

Σε αυτά τα πέντε χρόνια παρουσίας του στο λιμάνι, ο πρώην σέντερ της Παρτίζαν πανηγύρισε μόνο ένα τίτλο, τον οποίο και θα θυμάται σίγουρα για μια ζωή. Το πρωτάθλημα τη σεζόν 2015-16. Μια σειρά τελικών που είχε τη σφραγίδα του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια του Σέρβου από τη στιγμή που στο ρόστερ δεν υπήρχε άλλο πεντάρι πέρα από εκείνον και τον Οθέλο Χάντερ.

-Αψήφησε τον τραυματισμό και έπαιξε στη σειρά με τη Ζαλγκίρις

Δεν πρόκειται για κάποια εξωπραγματική εμφάνιση ή highlight του Μιλουτίνοφ, αλλά για μια ηρωϊκή προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα του. Όντας τραυματίας από το πρώτο παιχνίδι της σειράς των playoff της Euroleague την σεζόν 2017-18 απέναντι στην Ζαλγκίρις, δεν τα έβαλε κάτω και έπαιξε στο 3ο και στο 4ο ξεχνώντας στην ουσία πως θα μπορούσε να είχε πάθει κάτι χειρότερο.

Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος για τους Πειραιώτες μπορεί να χαρακτηριστεί και ως καταστροφική σε θέματα τραυματισμών. Εκτός από τον βασικό σέντερ του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε έξω τον Πρίντεζη και ταυτόχρονα οι ενέσεις σε Στρέλνιεκς, Τιλί και Παπανικολάου δεν μπόρεσαν να «οδηγήσουν» τον Ολυμπιακό στο Final 4 του Βελιγραδίου. Όμως, η ενέργεια αυτή του Σέρβου αναμφίβολα θα μείνει για πάντα στη μνήμη των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Αυτά ήταν τα γεγονότα τα οποία θα θυμούνται για πάντα από τον Σέρβο οι φίλοι του Ολυμπιακού. Σε αυτά τα πέντε χρόνια ο Μιλουτίνοφ μπόρεσε να γίνει κομμάτι της ιστορίας των Πειραιωτών και να εξαργυρώσει τις εμφανίσεις του με ένα τεράστιο συμβόλαιο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ίσως βέβαια η στιγμή να μεταβεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για το ΝΒΑ να μην καθυστερήσει...

Επιμέλεια: Θανάσης Ρενδούμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x