Μια ακόμη αιτία για να θαυμάσουμε τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του πρόσφερε ο Χουάν Μάτα.

Ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνηθίζει να προσφέρει χείρα βοηθείας στους φροντιστές της ομάδας του, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail.

Ιδίως επιστρέφοντας στη βάση του μετά από εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ οι περισσότεροι συμπαίκτες του επιβιβάζονται στα πανάκριβα αυτοκίνητά τους και αποχωρούν άρον-άρον, ο Μάτα βοηθά τους φροντιστές από το ξεφόρτωμα του πούλμαν, μέχρι και στον καθαρισμό των παπουτσιών!

«Ο Χουάν είναι ένας ξεχωριστός τύπος. Αυτό που κάνει δείχνει τι χαρακτήρας είναι. Είναι σκληρή η δουλειά των φροντιστών και εκείνος τους βοηθά. Πρέπει να είναι ο καλύτερος άνθρωπος στο χώρο του ποδοσφαίρου», ανέφερε ανώνυμη πηγή μέσα από τον σύλλογο για τον 30χρονο άσο.

Ανάμεσα στις αξιόλογες πρωτοβουλίες του Χουάν Μάτα, ήταν η κίνησή του να αποφασίσει να προσφέρει το 1% των ετήσιων εσόδων του από το ποδόσφαιρο σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που έχει βρει αρκετούς μιμητές και σίγουρα αν εφαρμοζόταν από άλλους επιφανείς ανθρώπους του αθλητισμού (και όχι μόνο) θα έλυνε αρκετά κοινωνικά προβλήματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube