Είναι οι εβδομαδιαίοι πλέον πίνακες με τη νέα τους δομή, οι οποίοι επίσημα ονομάζονται ITTF Table Tennis World Rankings και στις μεγάλες ηλικίες περιλαμβάνουν συνολικά οκτώ κατηγορίες. Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, δεν γίνεται να υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές, καθώς απουσιάζουν οι διεθνείς διοργανώσεις κι αυτό ισχύει και για τους Έλληνες πρωταθλητές.

Ωστόσο, μέχρι να επιστρέψουμε σε αγωνιστική δράση, θα γνωστοποιεί και η ελληνική ομοσπονδία, ανά κάποια χρονικά διαστήματα, τις θέσεις των αθλητών της. Στην τρέχουσα εβδομάδα δεν παρατηρείται καμία μεταβολή, αλλά για πρώτη φορά μπορούμε ν’ αναφερθούμε και στα καλύτερα πλασαρίσματα στις υπόλοιπες κατηγορίες, πέρα δηλαδή από τη βασική του απλού.

Στα ζευγάρια του διπλού ανδρών, του διπλού γυναικών και του διπλού μικτού, όπως και την ατομική κατάταξη μέσα από τα ίδια αγωνίσματα.

Στο ranking list των ανδρών κατ’ αρχάς, ο Παναγιώτης Γκιώνης διατηρείται στο νούμερο 49 και με τους ίδιους βαθμούς που είχε από την αρχή του χρόνου (4.048). Ακολούθως, ο Γιάννης Σγουρόπουλος παραμένει στο νούμερο 147, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 447, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο 468, ο Γιώργος Σταματούρος στο 567, ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 600, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 764, ο Τάσος Ρηνιώτης στο 881 και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο 1.495.

Στο ranking list των γυναικών, η Κατερίνα Τόλιου εμφανίζεται και αυτήν την εβδομάδα στο νούμερο 143 με 2.128 βαθμούς. Ομοίως, η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι πάλι στο νούμερο 264, η Ελισάβετ Τέρπου στο 424, η Μαρία Χριστοφοράκη στο 513, η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 531, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο 604 και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο 855.

Η βαθμολογία στους άνδρες φτάνει μέχρι τα 1.608 ονόματα και στις γυναίκες τα 1.160. Στο ρετιρέ του πίνακα των μεγαλύτερων κατηγοριών είναι πάντα ο Φαν Ζεντόνγκ και η Τσεν Μενγκ από την Κίνα.

Στο ranking 3 του Ιανουαρίου με τα ζευγάρια στο διπλό ανδρών (Men’sDoubles Pairs), συναντάμε πρώτο από τα ελληνικά χρώματα τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Ως δίδυμο με τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα είναι στο νούμερο 190 κι ακολουθεί ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ στο 223. Μοναδική ελληνική συνεργασία στον πίνακα είναι αυτή των Γκιώνη/Σγουρόπουλου στο 282, ενώ συνολικά έχουν αξιολογηθεί 412 ζευγάρια.

Στο διπλό γυναικών (Women’s Doubles Pairs) με τα 377 ζευγάρια, η Τόλιου βρίσκεται στο νούμερο 207 μαζί με την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ. Πιο κάτω, στο 243, είναι η Τόλιου με την Κωνσταντίνα Παρίδη, ενώ στο 363 βλέπουμε την Ελισάβετ Τέρπου με τη Σέρβα Τιγιάνα Γιόκιτς.

Στο διπλό μικτό (Mixed Doubles Pairs) μαζί ο Γκιώνης και η Τόλιου είναι στο νούμερο 219. Η Τόλιου εμφανίζεται και στο 228 με παρτενέρ τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Όλα τα αξιολογημένα ζευγάρια είναι 232.

Από το διπλό ανδρών (Men’s Doubles Individuals) ο Σγουρόπουλος είναι στο 193, από το διπλό γυναικών (Women’s Doubles Individuals) η Τόλιου στο 202 και από το ατομικό διπλού μικτού (Mixed Doubles Individuals) ξανά η Τόλιου στο 284.