Euroleague

Οι γκαρντ που θα καθορίσουν το «ντόμινο» στις αντζέντες των προπονητών στην Ευρωλίγκα

Μετά το οριστικό «λουκέτο» στην Ευρωλίγκα αρκετές ομάδες θα ψάξουν την ενίσχυση τους στα γκαρντ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, οι υψηλής αξίας-διαθέσιμοι «κοντοί» είναι... μετρημένοι.

Μετά την ανακοίνωση της οριστικής διακοπής της Ευρωλίγκας από τον Ζόρντι Μπερτομέου, οι ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης αναμένεται να αρχίσουν «δουλειά» στο μεταγραφικό παζάρι ξεκινώντας από την θέση των γκαρντ. Μια θέση στην οποία οι κορυφαίοι παίκτες που αναμένεται να αλλάξουν «στέγη» ή έστω συζητούν την αποχώρησή τους είναι ελάχιστοι και ένα «ντόμινο» διαφαίνεται στον ορίζοντα...

Το sport-fm.gr παρουσιάζει μερικούς «κοντούς» οι οποίοι αναμένεται να απασχολήσουν τα δημοσιογραφικά γραφεία σχετικά με τη μεταγραφή τους.

Φακούντο Καμπάτσο



Ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης τη δεδομένη στιγμή είναι ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος «βλέπει» το όνομά του να γράφεται συνεχώς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μία πιθανή αποχώρηση του για το ΝΒΑ θα φέρει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε αναζήτηση πρωτοκλασσάτου γκαρντ με την περίπτωση του Κώστα Σλούκα να έχει πέσει σοβαρά στο «τραπέζι» των Μαδριλένων σύμφωνα με Μέσα του εξωτερικού.

Νικ Καλάθης



Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δύσκολα θα είναι κάτοικος ΟΑΚΑ και τη νέα σεζόν. Τα νέα οικονομικά δεδομένα του «τριφυλλιού», όπως και όλων των ομάδων μετά τον κορονοϊό δεν θα είναι τα ίδια. Η μείωση στο συμβόλαιο των 2.3 εκ. δολαρίων είναι δεδομένη και ο 31χρονος γκαρντ θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις σε περίπτωση «διαζυγίου» με τους πράσινους. Η ομάδα, η οποία έχει εκφράσει το πιο έντονο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής και δείχνει φαβορί για την απόκτηση του είναι η Μπαρτσελόνα.

Κώστας Σλούκας



Ο επί πέντε χρόνια Έλληνας σταρ της Φενέρμπαχτσε είναι πιο πιθανό από ποτέ να αφήσει την Κωνσταντινούπολη. Τα δεδομένα για την περίπτωση του θα κριθούν από την ενδεχόμενη παραμονή ή όχι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο «τιμόνι» του κλαμπ, σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει ο ίδιος ο παίκτης στον Τύπο. Αν τελικώς λήξει την συνεργασία του με τους Τούρκους αρκετές ομάδες θα του κάνουν πρόταση. Μεταξύ αυτών είναι η Ρεάλ Μαδρίτης (σε εξάρτηση με την περίπτωση Καμπάτσο που αναφέραμε πριν), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και ο Ολυμπιακός που βλέπει στο πρόσωπό του τον διάδοχο του Βασίλη Σπανούλη.

Βασίλιε Μίσιτς



Το «έτερον ήμισυ» του Σέιν Λάρκιν στην Ανατολού Εφές ήταν για άλλη μια φορά καθοριστικός στην πορεία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν τη περίοδο που διανύσαμε. Αναμενόμενο, είναι, λοιπόν να βλέπει το όνομα του να «ακούγεται» όλο και πιο πολύ και σύμφωνα με όσα γράφονται αρκετές ομάδες του ΝΒΑ «γλυκοκοιτάζουν» την περίπτωση του. Εκείνος δεν δείχνει να έχει αποφασίσει ακόμα το επόμενο βήμα του και αναμφίβολα μια πιθανή μετακίνηση του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη θα φέρει τους Τούρκους σε αναζήτηση γκαρντ πρώτης γραμμής.

Μάικ Τζέιμς



Ο σούπερ σταρ της ΤΣΣΚΑ μένει ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιο του λήγει το φετινό καλοκαίρι. Πριν αρχίζει η πανδημία, η ανανέωση της συνεργασίας του Μάικ Τζέιμς με τους Ρώσους ήταν σχεδόν βέβαιη και... συμφωνημένη, ωστόσο τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Αν τελικώς δεν μείνει στους πρωταθλητές Ευρώπης, δεν υπάρχει πιθανότητα να μην ξεκινήσουν συζητήσεις μαζί του κορυφαία κλαμπ της Ευρωλίγκας.

Στη λίστα αυτή θα μπορούσε να προστεθεί και ο Μάλκολμ Ντιλέινι που άφησε οριστικά τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο δείχνει «κλεισμένος» από την Αρμάνι Μιλάνο.

Επιμέλεια: Θανάσης Ρενδούμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x