Γενικά

Οι προκηρύξεις για τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα πινγκ πονγκ της νέας σεζόν και η γενική προκήρυξη

Τις προκηρύξεις για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, όπως και τη γενική προκήρυξη για όλα τα πρωταθλήματα της σεζόν, εξέδωσε την Πέμπτη η ΕΦΟΕΠΑ.

Οι προκηρύξεις της ΕΦΟΕΠΑ περιλαμβάνουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, αφού, μετά τη ματαίωση των περυσινών αγώνων μπαράζ, λόγω της πανδημίας, είχε αποφασιστεί η αύξηση των ομάδων στις εθνικές κατηγορίες.

Στην Α1 ανδρών έχουν δικαίωμα συμμετοχής 12 ομάδες (αντί για 10, που ήταν σταθερά), στην Α1 γυναικών 9 (από 8), στην Α2 ανδρών 14 (από 10) και στην Α2 γυναικών 9 (από 8). Σε κάθε προκήρυξη η ομοσπονδία δίνει έμφαση και στους υγειονομικούς κανόνες και τονίζει ότι ισχύουν αυστηρά τα γενικά και ειδικά πρωτόκολλα, καθώς και οι ανακοινώσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τους αγώνες και τις προπονήσεις.

Τα σημαντικότερα σημεία των ειδικών προκηρύξεων είναι τα εξής:

Στην Α1 κατηγορία:
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί συγκεντρωτικά σε έξι σαββατοκύριακα για τους δύο γύρους στους άνδρες και πέντε σαββατοκύριακα για τους δύο γύρους στις γυναίκες. Για τους άνδρες, θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι μετά τις δηλώσεις, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθεί η κλήρωση. Οι συναντήσεις θα γίνουν με το ομαδικό σύστημα των πέντε απλών αγώνων και θ’ αναδεικνύεται νικήτρια η ομάδα που θα κατακτήσει τρεις ατομικές νίκες.

Το πρώτο αγωνιστικό διήμερο στους άνδρες είναι 10 και 11 Οκτωβρίου και στις γυναίκες 24 και 25 Οκτωβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών στους άνδρες, θα διεξαχθούν πλέι οφ με αγώνες χιαστί για πλήρη διαβάθμιση. Οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων, για τις θέσεις 1-4, οι ομάδες 3 και 4 για τις θέσεις 5-8 και οι ομάδες 5 και 6 του κάθε ομίλου για τις θέσεις 9-12.
Μετά την τελική κατάταξη οι τρεις τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία. Οι ομάδες, που θα καταλάβουν τις θέσεις 8 και 9 συμμετέχουν σε ειδικό τουρνουά ενός γύρου (αγώνες μπαράζ) μαζί με τη δεύτερη και την τρίτη ομάδα της Α2 για δύο θέσεις στην Α1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x