Στίβος

Οι συμμετοχές στο 21ο «Filothei Gala»

Σπουδαίες μάχες αναμένονται στο 21ο «Filothei Women Gala» στίβου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τα 100 μέτρα, το ύψος, το επί κοντώ, το μήκος, ενώ θα διεξαχθεί και το άλμα υγείας/μήκος άνευ φόρας, με κοινωνική προέκταση, αφού η διεξαγωγή του αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για τον Covid-19.

Οι συμμετοχές, μάλιστα, στο συγκεκριμένο αγώνισμα θα είναι σημαντικές, οπότε θα βρεθούν αντιμέτωπες στο ίδιο αγώνισμα η «χάλκινη» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, και η κορυφαία Ελληνίδα στα υψηλά εμπόδια, Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχουν ακόμη οι νικήτριες σε 100 μέτρα, ύψος, επί κοντώ, μήκος.

Στο επί κοντώ των γυναικών, η Ελένη Πόλακ θα έχει τον πρώτο λόγο, αφού προέρχεται από πολύ καλή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τα 4,70 κι έδειξε έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το ύψος των γυναικών με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελληνίδων πρωταθλητριών. Η Ιωάννα Ζάκκα προέρχεται από τη συμμετοχή της στο Diamond League των Βρυξελλών, αλλά και το 1,91 στους Διασυλλογικούς Αγώνες. Η Τατιάνα Γκούσιν επικεντρώθηκε κυρίως στην αποκατάσταση του τραυματισμού της, ωστόσο παραμένει ανταγωνιστική. Με ενδιαφέρον αναμένεται η Μαρίγια Βούκεβιτς, αλλά και η Παναγιώτα Δόση με φετινό 1,85.

Στα 100 μέτρα γυναικών, η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα κάνει μια δυνατή κούρσα, λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας της για τη νέα χρονιά.

Στο μήκος, η Βουλγάρα Γκαμπριέλα Πέτροβα έχει το προβάδισμα για τη νίκη, ενώ με αξιώσεις θα συμμετάσχει και η Οξάνα Κορένεβα με φετινό 6,36.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ SPORTS.


Το πρόγραμμα:
18.00 Επί κοντώ
18.10 Μήκος
18.15 Ύψος
19.00 100 μ.
19.10 Άλμα υγείας/Μήκος άνευ φόρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x