Θαλάσσια Σπορ

Όλα έτοιμα για το 28ο Athens Eurolymp Week

Λίγες ημέρες απέμειναν για τη «γιορτή» της ιστιοπλοΐας στον Σαρωνικό. Περισσότεροι από 600 αθλητές από 9 διαφορετικές χώρες.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου ξεκινά το 28ο Athens Eurolymp Week το οποίο θα διαρκέσει έως τις 8 του ίδιου μήνα. Περίπου 600 αθλητές από 9 διαφορετικές χώρες, πρόκειται για τις Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Τουρκία, Κύπρο, Καναδά, Μαλαισία και φυσικά την Ελλάδα. Τον διεθνή αγώνα διοργανώνει η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία σε συνεργασία με έξι ομίλους.

Κορυφαίοι αθλητές του χώρου θα έρθουν στον Σαρωνικό για το Eurolymp και θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο ολοκαίνουργιο ιστιοπλοϊκό κέντρο που μετρά μόλις τρεις μήνες ζωής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κ. Αντώνη Δημητρακόπουλο, το ιστιοπλοϊκό κέντρο σε αυτούς τους τρεις μήνες ζωής έχει φιλοξενήσει έντεκα χώρες για την προετοιμασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι διεκδικεί η ελληνική ιστιοπλοΐα το τρέχον έτος, ο Αντώνης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Διεκδικούμε τους αγώνες που θα γίνουν στην Δανία. Πιστεύω πως παρά την μεγάλη συμμετοχή θα πάμε αρκετά καλά και θα πάρουμε την πρόκριση. Εάν δεν πετύχουμε να πάρουμε την πρόκριση εκεί θα πρέπει να πάμε στον Καναδά. Για να πάει το κοντέινερ με τα σκάφη στον Καναδά, χρειάζεται 15 χιλιάδες ευρώ…»

Σχετικά με τα οικονομικά επίπεδα που θα κυμανθεί το Eurolymp ο ταμίας της ομοσπονδίας, κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, ανέφερε: «Ο προϋπολογισμός για το Eurolymp ανέρχεται κάπου στις 12 χιλιάδες ευρώ. Η ομοσπονδία θα βοηθήσει και τους έξι ομίλους. Δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα, άλλωστε χρόνια τώρα τα βγάζαμε πέρα αρκετά καλά. Σίγουρα έχουν υπάρξει και καλύτερα χρόνια, ο κρατικός όμως προϋπολογισμός μειώνεται σταδιακά. Πέρυσι είχαμε πάρει 680 χιλιάδες ευρώ. Φέτος λόγω των αρκετών διοργανώσεων ζητήσαμε 850 χιλιάδες αλλά πήραμε 720.000 ευρώ».


Συμπληρωματικά με τα οικονομικά θέματα ο Α. Δημητρακόπουλος, υπογράμμισε: «Για πρώτη φορά φέτος, ανακοινώθηκαν αρκετά νωρίς οι επιχορηγήσεις και καταφέραμε έτσι να φτιάξουμε ένα πλάνο».

Για τα τεχνικά θέματα της διοργάνωσης, ο τεχνικός σύμβουλος Χρήστος Σκλαβούνης, σημείωσε: «Ξεκινάμε την Παρασκευή με τέσσερις στίβους για τις κατηγορίες ανάπτυξης, από 8 έως 18 ετών όπου θα συμμετάσχουν 20-25 παιδιά και θα διεκδικήσουν την πρώτη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς των νέων. Την Κυριακή ξεκινάνε οι Ολυμπιακές κατηγορίες όπου θα παιχτεί και η πρώτη πρόκριση για την Εθνική».

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Χρήστος Βελαέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x