Γενικά

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Δ. Γιαννακόπουλου

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε για περίπου 70 λεπτά στην ιστορικής σημασίας συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Πολλές και σημαντικές αν όχι ιστορικές ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αρχικά ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός θέτοντας πωλητήριο 25 εκατ. ευρώ και αναθέτοντας πλέον την διοίκηση στους Μάνο Παπαδόπουλο και Τάκη Τριαντόπουλο. Ξεκαθάρισε πως δεν θα χρηματοδοτεί το τμήμα, που θα λειτουργεί με έσοδα-έξοδα πλέον, ενώ επιτέθηκε στον Τζόρντι Μπερτομέου, χαρακτήρισε έκτρωμα την Ευρωλίγκα και εισηγήθηκε την αποχώρησή του από την διοργάνωση για να πάει στην FIBA.

Πολύ σημαντικά ήταν και όσα ανέφερε για τη Διπλή Ανάπλαση. Έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να υπογράψει την παραχώρηση της Λεωφόρου αν δεν περιληφθούν στα πλάνα του Βοτανικού λύσεις για την στέγαση του μπάσκετ και των ερασιτεχνικών τμημάτων. Μάλιστα άφησε αιχμές για την ΠΑΕ, τον Δήμο Αθηναίων και ανέφερε πως θα είναι ιστορικό λάθος να χαριστεί το «φιλέτο» της Λεωφόρου με αντάλλαγμα μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα ήταν προτιμότερο να γίνει το γήπεδο στην τωρινή του θέση.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αν δεν επιστρέψουν Δήμος και ΠΑΕ στο αρχικό πλάνο για Παναθηναϊκή Πολιτεία, δεν θα είναι καν υποψήφιος για την προεδρία του Ερασιτέχνη στις επικείμενες αρχαιρεσίες. Αναλυτικά, όσα δήλωσε:



«Η ΚΑΕ πωλείται για 25 εκατ. ευρώ, Παπαδόπουλος και Τριαντόπουλος θα αποφασίζουν για όλα»

«Είχα πει ότι την 1η Ιουλίου θα έδινα το μάνατζμεντ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης μου. Από αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25 εκατ. ευρώ. Δεν είχαμε μπει ως τώρα σε διαδικασία αποτίμησης αυτού του τεράστιου μπραντ. Δεν θα πάρω τα λόγια μου πίσω. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί από ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς καμία παρέμβασή μου και με βάση τα έσοδα που θα έχει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος. Αυτοί θα τρέχουν από σήμερα τον Παναθηναϊκό».

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη του κόσμου μού δείχνει πως άξιζε τον κόπο. Κοιτώντας πίσω θεωρώ πως έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην καλύτερη ομάδα που έβγαλε αυτός ο τόπος. Στον Παναθηναϊκό των εκατομμυρίων φιλάθλων και της Θύρας 13. Τον Παναθηναϊκό του τρίπτυχου ομάδα-διοίκηση-κόσμος, που είναι ιδέα, που είναι τρόπος ζωής. Εμένα ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε, οριστικά και αμετάκλητα».

«Σκοπός μου είναι να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί όσο περισσότερο γίνεται. Αφήνω τον Ερασιτέχνη καθαρό και με όλα τα τμήματα να βγάζουν υγεία. Αφήνω την ΚΑΕ καθαρή και πρωταθλήτρια».

«Την τιμή την ορίζει η αγορά. Τα 25 εκατ. ευρώ ως τιμή πώλησης για την ΚΑΕ δεν είναι μικρό. Ο λόγος που ορίστηκε είναι γιατί θέλω να δω ότι ο άνθρωπος που θα μπει θα έχει ενδιαφέρον για το καλό του Παναθηναϊκού και θα τον θέλει ψηλά. Δεν θα επιτρέψω να πάει ο Παναθηναϊκός σε κάποιον που τον βλέπει ως μέσο για άλλους σκοπούς και δραστηριότητες».

«Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αγοραστής, αν και δεν θα έπρεπε. Το 2012 έφτασα μέχρι και τη Νιγηρία για να βρω πιθανό αγοραστή. Μακάρι να βρεθούν αγοραστές, η ομάδα είναι προς πώληση. Θα το δείξει ο χρόνος».

«Όλη μου τη ζωή μεγάλωσα στον Παναθηναϊκό. Λογική η συναισθηματική φόρτιση, από τη στιγμή που συμπίπτει με την ημερομηνία εισόδου του πατέρα μου. Θα το ξεπεράσω, Παναθηναϊκός ήμουν, είμαι και θα είμαι».

Καμία εμπλοκή στην ΚΑΕ στο εξής

«Από σήμερα δεν θα ανακατευτώ σε καμία απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αν θέλουμε την άποψή μου, θα τη λέω. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φύγει από την Ευρωλίγκα και να πάει στη FIBA. Tην απόφαση θα κληθούν να πάρουν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Τριαντόπουλος βάζοντας κάτω τα οικονομικά δεδομένα, σκεφτόμενοι τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ακούγοντας και τη δική μου γνώμη θέλω να πιστεύω».

«Τα ποσά που έβαλε η οικογένειά μου δεν τα ήξερα, ζαλίστηκα κι εγώ γιατί δεν μου τα έλεγε ο πατέρας μου. Με την τιμή των 25 εκατ. ευρώ κάποιος αγοράζει τον πιο πετυχημένο σύλλογο στην Ευρώπη, μια ομάδα που θα πάει σε μια διοργάνωση η οποία θα μπορεί να κάνει το άθλημα κερδοφόρο και γι’ αυτό θεωρώ πως αν πάμε στην FIBA δεν θα χρειαστεί τέτοια εκταμίευση. Όσο είμαστε στην Ευρωλίγκα, τα έσοδα είναι πολύ περιορισμένα και η ανάγκη της χρηματοδότησης μεγάλη».

«Δεν θα είμαι μέλος κανενός προγραμματισμού. Ο Παναθηναϊκός από σήμερα και μέχρι να βρεθεί αγοραστής είναι προς πώληση, είτε το 2020, είτε το 2021 είτε πολύ αργότερα».



«Βάλαμε περίπου 500 εκατ. ευρώ ως οικογένεια»

«Έχω διαβάσει πολλά για ό,τι θα πω σήμερα. Κάποιοι αξίζετε Όσκαρ σεναρίου επιστημονικής φαντασίας. Μόνο ότι άλλαξα ομάδα δεν διάβασα. Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω ένα παράπονο. Όταν έχετε τη δυνατότητα να δείτε τι είχε ειπωθεί πέρσι, το να γράφετε αυτές τις ανακρίβειες είναι τουλάχιστον άτιμο. Πριν λίγες μέρες ο Μιχάλης Γεωργαντής μού έδωσε έναν φάκελο που υπάρχουν τα ποσά που έβαλε η οικογένειά μου. Είναι 372.800.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον και δυο φορές τον Σκορπιό. Από το 2012 έχουν μπει ακόμη 62 εκατ. ευρώ. Προσθέστε τα 15 εκατ. ευρώ της πολυμετοχικότητας και άλλα τόσα στον Ερασιτέχνη. Η οικογένειά μου έχει βάλει στον Παναθηναίκό πάνω από 450 εκατ. ευρώ, αυτά είναι δεδομένα, όχι προς συζήτηση. Όταν έχουμε δαπανήσει τέτοια ποσά δεν θα χρειαζόταν να πούμε τίποτα και σε κανέναν, όμως έχω μάθει να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια και να λέω την αλήθεια».

«Όταν μια οικογένεια έχει βάλει κάτι λιγότερο από 500 εκατ. ευρώ και έχει φέρει τέτοιους παικταράδες και προπονητές, όταν έχεις πάρει έξι Ευρωπαϊκά, αμέτρητα πρωταθλήματα και Κύπελλα, με τίτλους επί 25 σερί χρόνια, ίσως να μην χρειάζονται λόγια. Ώρα να βάλουμε μια και καλή τα πράγματα στη θέση τους και να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας. Το τι λένε οι Ολυμπιακοί δεν με ένοιαζε ποτέ. Το ότι θα παίζουν για δεύτερο χρόνο στην Α2 αποδεικνύει ότι τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο. Να τους ευχηθώ καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Το είδαν και στο βόλεϊ, όπου κατάλαβαν ότι δεν είναι κράτος ο Ολυμπιακός».

Ο απολογισμός του Ερασιτέχνη

«Για τον Ερασιτέχνη, παρέλαβα χρέος 3.600.000 ευρώ και το ρίξαμε, ενώ είναι όλο ρυθμισμένο. Έχουμε όλες τις ομάδες μας στις μεγάλες κατηγορίες, κατακτήσαμε τίτλο και θα πάρουμε και το πρωτάθλημα. Αποτρέψαμε να δοθεί ένα ακόμη πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός σηκώθηκε στα πόδια του και είναι εδώ. Το κατάλαβαν όλοι, φίλοι και εχθροί. Έχουμε υγεία πλέον, καλές υποδομές και το αποδεικνύουν τα χαμόγελα των αθλητών και των φιλάθλων. Ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά με κεφαλαία γράμματα».

Ο απολογισμός της ΚΑΕ, η επιλογή Πεδουλάκη και ο Πιτίνο

«Στο μπάσκετ αρχίσαμε με δυσάρεστη έκπληξη με την αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο. Αποφασίσαμε να δώσουμε το τιμόνι στον Πεδουλάκη, που είναι πάντα πρώτη μου επιλογή με μπασκετικά κριτήρια. Όμως αποδείχτηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει ευκαιρία. Ο Αργύρης έδειξε πόσο αγαπά τον Παναθηναϊκό αποχωρώντας. Ο κορωνοϊός διέκοψε βίαια τη χρονιά και τη συνεργασία μας με τον κόουτς Πιτίνο, την ώρα που ήμασταν έκτοι στην Ευρωλίγκα και πηγαίναμε για το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόουτς Πιτίνο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον φυσικό του χώρο, στο NCAA. Η πανδημία από τα 8 εκατ. ευρώ έφερε τα έξοδα για τη χρονιά στα 11 εκατ. ευρώ, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με την Ευρωλίγκα.

«Καρφιά» κατά Ολυμπιακού

Στο πρωτάθλημα είχαμε ήσυχη χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό, με οικογένειες στις κερκίδες και με πολλές εκπλήξεις. Στον έναν αγώνα που δώσαμε με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ έφυγα από το ημίχρονο για να προστατέψω την ίδια μου τη ζωή. Όταν οι δημοσιογράφοι γίνεστε στόχος το κάνετε μέγα θέμα, καλά κάνετε, αλλά θα πρέπει να συμβαίνει για οποιονδήποτε. Η αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Οι λόγοι γνωστοί χρόνια τώρα. Γιατί ‘ένας άνθρωπος που βάζει εκατομμύρια δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο, θα πρέπει να απαντήσουν η διοργανώτρια αρχή, η αστυνομία και ο Ολυμπιακός».



Απεχθείς οι όροι για Βοτανικό, χωρίς λύση για ΚΑΕ και Ερασιτέχνη

«Πάμε στον Βοτανικό. Αρχικά η Διπλή Ανάπλαση δεν περιλάμβανε γήπεδο μπάσκετ και είχε απεχθείς όρους για τον Ερασιτέχνη. Αυτό αποτελούσε αδικία και απιστία. Θέλαμε εξ αρχής ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση-φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Η αποτίμησή της είναι σε πρώτη εκτίμηση στα 300 εκατ. ευρώ. Θα παίρναμε αντάλλαγμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, πισίνα και 17 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για εμπορικές χρήσεις. Όλα αυτά κοστολογούνταν 125 εκατ. ευρώ. Για να προλάβω τους λογιστές και κάποιους κακοπροαίρετους, προσφέρουμε περιουσία 300 εκατ. ευρώ για να πάρει 165 εκατ. ευρώ, την ώρα που άλλες ομάδες έχουν πάρει γήπεδα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ο Δήμος θα παραχωρούσε το χώρο για ισόβια χρήση, παρόλο που ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη περιοχή. Λόγω του κορωνοϊού, των προκλήσεων στον Έβρο και του μεταναστευτικού, η υπόθεση έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά δικαιολογημένα. Έχοντας στο μυαλό την τελευταία μας συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, που μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα, πρότεινα να πάμε στο 50-50 στο πρότζεκτ Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Η απάντησή του ήταν ‘δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός και αν γίνει θα χρειαστούν πολλά χρήματα που δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω’. Του εξήγησα πως αν προκύψει επιπλέον ανάγκη χρηματοδότησης, θα τα καλύψω όλα εγώ. Πριν φύγω από τη συνάντηση, όλα είχαν διαρρεύσει σε σάιτ δημοσιογράφου που δουλεύει στον ΣΚΑΪ. Κατάλαβα πως θέλει να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είναι δικαίωμά του, αλλά τον καθέναν θα τον κρίνει η ποδοσφαιρική ιστορία. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής, ούτε επένδυσης. Τις εξελίξεις θα τις δούμε στη συνέχεια».

«Δεν δέχομαι να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο χωρίς λύση για ΚΑΕ και Ερασιτέχνη»

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Βοτανικό δείχνουν πως κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο πριν αρχίσει το έργο ή να επιστρέψουν στο αρχικό διάταγμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να την παραχωρήσουμε αν δεν υπάρχει λύση για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη. Όλες οι άλλες πλευρές ευθυγραμμίζονται για την μεγαλύτερη αδικία στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μην ακούτε που λένε για γήπεδο μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο. Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές! Αν αυτό δεν είναι αδικία τι είναι; Αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου στο ξεπούλημα αυτό. Όμως δεν θέλω να βάλω εμπόδια στη λύση στο γηπεδικό. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, σε 20-25 μέρες, ισχύσει η αρχική συμφωνία, δεν πρόκειται να συνεχίσω στον Ερασιτέχνη, για λόγους αρχής και Παναθηναϊκής συνείδησης. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσω να προσφέρω στα αγωνιστικά τμήματα. Τα έχω αγαπήσει και θα συνεχίσω να συνδράμω».

«Ο θείος μου ο Θανάσης είχε εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή του για τον Βοτανικό, αλλά δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι στερεί το όνειρο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, όπως κι εγώ τώρα».

«Δεν θα εμποδίσω το ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά θα είναι λάθος να γίνει μόνο αυτό»

«Μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, θα περιμένω για να τηρηθεί η αρχική συμφωνία, με όλα τα τμήματα μέσα. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία δεν θα έχει την υπογραφή μου. Αν φτιάξουμε την Παναθηναϊκή Πολιτεία ως στρατιώτης της ομάδας θα είμαι πρώτος. Αν γίνει απλώς ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, εγώ δεν έχω κανέναν εγωισμό για να λέω ότι έτρεξα τις εξελίξεις. Θα βλέπω τον Παναθηναϊκό να έχει το γήπεδό του και θα με κάνει χαρούμενο. Όμως θα είναι ιστορικό λάθος να δώσουμε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, την Λεωφόρο. Αν γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας γίνει στον ιστορικό του χώρο, στη Λεωφόρο. Όπου γίνει Παναθηναϊκή Πολιτεία, θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα».

«Κάνοντας μια τελευταία συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη, βλέποντας τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, καταλαβαίνω ότι έχουν αλλάξει στάση και θέλουν να προχωρήσει μόνο το γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα μιλάμε για δυσάρεστες εξελίξεις. Ποιος λόγος να πάμε στον Βοτανικό τότε; Να πληρώνουμε ενοίκιο, να μην εκμεταλλευόμαστε τις εμπορικές χρήσεις, να μην υπάρχει γήπεδο μπάσκετ; Θέλω να πιστεύω πως μετά και από αυτή τη συνέντευξη θα υπάρξουν και κάποιες εξελίξεις. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός είναι χωρισμένος σε Γιαννακοπουλικούς, Αλαφουζικούς, Θύρα 13 αριστερά, Θύρα 13 δεξιά».



«Δεν έχω κανένα χρέος…»

«Δεν θεωρώ ότι έχω κάποιο χρέος μετά από τόσα λεφτά που έχουμε βάλει. Μένοντας να πολεμήσω για το γήπεδο, ο ένας δρόμος θα ήταν να επιμείνω για μια Παναθηναϊκή Πολιτεία και να κατηγορηθώ από τους ποδοσφαιρικούς Παναθηναϊκούς πως βάζω εμπόδια. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των Σπορ, γεννά οπαδούς και φέρνει τα περισσότερα έσοδα. Αν δεν μπορεί να γίνει Παναθηναϊκή Πολιτεία, θα κάνω πέρα και θα δω το ποδοσφαιρικό γήπεδο να γίνεται».

«Έχω κουραστεί να είμαι ο μοναδικός που βάζει χρήματα. Στην ευτυχή περίπτωση που η Πολιτεία βγει και πει ότι προχωρά η Παναθηναϊκή Πολιτεία, ο ενιαίας Παναθηναϊκός κάτω από μια κοινή στέγη δεν μπορεί να με αφήσει ασυγκίνητο και θα είμαι ο πρώτος που θα καθίσει στο τραπέζι. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι ες αεί».

«Έκτρωμα η Ευρωλίγκα, να πάμε στη FIBA»

«Η Ευρωλίγκα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν λόγω του κ. Μπερτομέου. Μόνο ο Παναθηναϊκός φωνάζει. Αλλά ποιος να φωνάξει άλλωστε; Σου λέει μετά FFP και κουνά το δάχτυλο. Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί, οι ομάδες δεν ξέρουν πόσα είναι και πού πάνε τα έσοδα. Για όσους πουν ‘τώρα τα θυμήθηκες;’, θυμίζω ότι το 2002 είχαμε απειλήσει να μην παίξουμε στον τελικό και από το 2009 αντιδρούμε, πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης και πότε εγώ. Η Μακάμπι, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ στηρίζουν την Ευρωλίγκα και μας το παίζει μάγκας ο Μπερτομέου. Τα λεφτά του Pool είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων. Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα. Είναι δυνατό να συμφωνείς με τους παίκτες για μείωση; Ποιος είσαι εσύ; Ωμός εκβιασμός! Όταν ένας αθλητής έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50%, πας και τους προσφέρεις το 80 ή το 85%. Θεωρείς ότι οι αθλητές είναι ανόητοι να ρισκάρουν. Άκουσα να λένε στην ΓΣ ότι Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου. Η Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο τρόπο. Έκλεισαν το ΟΑΚΑ παραμονή του αγώνα με τη Φενέρ δείχνοντας έλλειψη σεβασμού ακόμη και στον κόσμο. Είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική το 2016/17 περίεργα αποτελέσματα, ώστε ο Παναθηναϊκός να πέσει πάνω στη Φενέρ, αντί της Εφές, αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα. Και φυσικά η αγαπημένη μας διιατησία. Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναίκού. Τι να πρωτοθυμηθούμε τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 όταν βλέπαμε Καλόπουλο και Παπουτσέλη μαζί, το 2013 που ο Διαμαντίδης φορτώθηκε με φάουλ; Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει υποστεί τόσες πολλές σφαγές επειδή αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρέμα και να είναι γενναία κόντρα σε όλο το σύστημα. Πιστεύουν πως μπορούν να εκβιάσουν τον Παναθηναϊκό; Είναι υποχρέωση να τους δείξουμε πως δεν εκβιάζεται! Βάζουμε εκατομμύρια για να μας κουνά το δάχτυλο ο Τζόρντι, όποτε γουστάρει. Μια διοργάνωση που κάθε χρόνο ανακοινώνει τα έσοδα τον Σεπτέμβριο. Η Ευρωλίγκα βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει τη FIBA. Πριν δύο χρόνια δεν ήταν έτοιμη, τώρα πλέον είναι και το αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμη κι αν η Ευρωλίγκα ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, θα πήγαινα στο BCL για να δείξω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Τρανό παράδειγμα ότι δεν κατεβήκαμε στο ΣΕΦ για να γκρεμίσουμε την παράγκα του Ιωαννίδη. Για μένα είναι μονόδρομος η απόφαση αυτή, αλλά θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη αγωνιστικά και οικονομικά. Το κακό παιδί που λέγεται Παναθηναϊκός, που δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Ίσως στο τέλος αντί για μαύρο πρόβατο που θεωρούν, θα είναι ο λύκος. Αν με κοροϊδέψεις δεύτερη φορά, η ευθύνη είναι δική μου».



«Στο τέλος θα μας χρωστά η Ευρωλίγκα κι όχι εμείς»

«Δεν είπα ότι φεύγουμε από την Ευρωλίγκα και πάμε στη FIBA. Είπα ότι είναι μονόδρομος και ότι πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, κάτι που γινόταν και θα συνεχίσει να γίνεται. Ελπίζω να πάμε στη FIBA. Ανέφερα για αγοραστή ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας και κουβαλά τα περισσότερα έσοδα. Δεν υποθηκεύεται κανένα μέλλον πηγαίνοντας στην FIBA. Οι πόρτες κάθε διοργάνωσης θα είναι ανοιχτές για μας. Αυτά που λέει ο κ. Μπερτομέου είναι για τα μάτια του κόσμου. Διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι θα είναι χαμένη. Δεν θα δεσμεύεται ο επόμενος ιδιοκτήτης από μένα».

«Ναι, από τη μία υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10 εκατ. ευρώ με την Ευρωλίγκα, αλλά το νομικό μας τμήμα μετά από σοβαρή μελέτη έχει καταλήξει ότι αυτά που θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από την Ευρωλίγκα είναι περισσότερα. Όταν τελειώσει αυτός ο δικαστικός αγώνας δεν θα χρωστάμε εμείς στην Ευρωλίγκα, αλλά εκείνη στον Παναθηναϊκό».

«Ο κ. Μπερτομέου δείχνει το τρέμουλό του. Καταλαβαίνει τι θα σημάνει αν φύγει ο Παναθηναϊκός. Θα είναι απαρχή για να διαλυθεί αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ευρωλίγκα».

«Βλέπω ότι η FIBA λειτουργεί με πρόγραμμα, έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, έχει μακροχρόνιο σχέδιο για το μπάσκετ και έχει χρήματα. Βλέπω ότι σύντομα θα είναι η μοναδική μεγάλη διοργάνωση στην Ευρώπη. Βλέπω μεγάλες ομάδες να πηγαίνουν προς τα εκεί και πιστεύω πως θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες που θα φύγουν από το έκτρωμα της Ευρωλίγκας».

«Δέχτηκα μαχαιριές από Παναθηναϊκούς»

«Αυτό που σε εξοργίζει είναι να δέχεσαι μαχαιριές από δικούς σου οπαδούς. Έχω ακούσει ότι επειδή δεν πήγαμε από το 2012 στο Final Four και ότι έχουμε αποτύχει. Χωρίς να λένε γιατί δεν πήγαμε, ξεχνώντας ότι έχουμε πάρει τους 12 από τους 16 τίτλους που έχουμε κατακτήσει. Είδαμε μεγάλες ομάδες κλείνοντας τον κύκλο τους να μένουν για χρόνια χωρίς τίτλο, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό το 2012. Τότε επιστρατεύτηκα, χωρίς καν να θέλω, τότε που οι Αγγελόπουλοι έλεγαν ότι θα φτιάξουν αυτοκρατορία και μας είδαν να κάνουμε δύο σερί νταμπλ. Η σύγκριση με την εποχή του Παύλου θα ήταν αμείλικτη, αλλά δεν έκανε ποτέ πίσω. Μόνος εναντίον όλων. Ήξερα ότι εξαιτίας της αγάπης μου για τον ΠΑΟ θα έπληττα την εικόνα μου ως επιχειρηματίας ή άνθρωπος. Όμως δεν το έβαλα στο ζύγι, είπα ‘Δημήτρη προχώρα για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του’. Έχουμε 25 σερί χρόνια τίτλους. Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο Παναθηναϊκός του περήφανου κόσμου του και των Γιαννακόπουλων το κατάφερε. Ακούω και τώρα ότι δεν βάλαμε λεφτά, μετά από 12 τίτλους και 63 εκατ. ευρώ. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν το προφανές και ότι για να βγαίνει ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος πρέπει να βάζει λεφτά από τις εταιρείες του.



«Μόνο δύο φορές επενέβην στο έργο του προπονητή»

«Λέγανε ότι ο Γιαννακόπουλος δεν αφήνει τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους. Από το 2012 παρενέβη στη μεταγραφή του Καπόνο και όταν ο Τζόρτζεβιτς ήθελε να κόψει το μπάσκετ στον Παππά. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι προπονητές».

Η αποτυχία του PAO Alive

«Για το PAO Alive, ήμουν βέβαιος για την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά διαψεύστηκα οικτρά. Είχαμε σχεδιάσει καμπάνια αξίας 2 εκατ. ευρώ με πρόσωπα όπως ο Βαζέχα, ο Διαμαντίδης, ο Σαραβάκος και ο Αλβέρτης. Δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση. Στην Αυστραλία είχαμε προγραμματίσει να πάμε τον Γενάρη, αλλά ήρθαν οι μεγάλες πυρκαγιές. Στις ΗΠΑ μάς είχαν προτείνει την 25η Μαρτίου, αλλά ματαιώθηκε λόγω κορωνοϊού».

«Γύρω στις 300-350 χιλιάδες έχουν ξοδευτεί για την καμπάνια του PAO Alive. Το υπόλοιπο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από το PAO Alive είναι στα ταμεία του Ερασιτέχνη. Αυτά τα χρήματα είχα πει πως είναι για την μεταβατική περίοδο μέχρι να πάμε στο νέο γήπεδο. Θα πρέπει να πάνε στα μπάτζετ των ομάδων. Αν δεν κατέβω στις εκλογές, ο επόμενος πρόεδρος θα τα έχει στην διάθεσή του».

«Γίνεται προσπάθεια από τον ΕΣΑΚΕ»

«Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τον ΕΣΑΚΕ για να υπάρξουν κάποιες ελαφρύνσεις λόγω του κορωνοϊού, ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να έχουν επαρκή μπάτζετ και να είναι ανταγωνιστικές. Ό,τι περνά από το χέρι μου θα το κάνω».

Ο σχεδιασμός του Ερασιτέχνη και οι φήμες για Πρωτοψάλτη

«Μέχρι να ξεκαθαρίσει αν θα είμαι πρόεδρος στον σύλλογο, έχω ζητήσει να μπει μια παύση στον Ερασιτέχνη, γιατί δεν θέλω να κάνω συμφωνίες που θα κληρονομήσει ο επόμενος πρόεδρος».

«Το όνομα του Πρωτοψάλτη το ακούω από σας. Εγώ θέλω ο Παναθηναϊκός στο βόλεϊ να γίνει παντοτινός πρωταθλητή. Αν θα γίνει μέσω του Πρωτοψάλτη ή κάποιου άλλου, είναι θέμα προπονητή».

«Η οικογένεια Αργυρόπουλου είναι σοβαρή οικογένεια και με ενημέρωσαν πως είχε δείξει ενδιαφέρον. Εμείς ήμασταν θετικοί. Για λόγους δικούς τους αποφάσισαν να κάνουν πίσω. Ελπίζω να αναθεωρήσουν την απόφασή τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x