Γενικά

Ολοκλήρωσε τους αγώνες του στην ιαπωνική Λίγκα για το 2020 ο Γκιώνης

Δεν ολοκλήρωσαν με θετικό τρόπο ο Παναγιώτης Γκιώνης και η ομάδα του, η Σαϊτάμα, τους αγώνες πινγκ πονγκ στην ιαπωνική «T» League για το 2020.

Είχαν διαδοχικά ματς αυτό το διήμερο, γνώρισαν ισάριθμες ήττες και το κλαμπ υποχώρησε στην τέταρτη θέση της κατάταξης, ύστερα από δέκα ματς. Σε ουδέτερο γυμναστήριο στη Σαϊτάμα έγιναν και οι δύο αναμετρήσεις, την Τρίτη η Σαϊτάμα έχασε 3-1 σετ από την Οκαγιάμα και την Τετάρτη 3-2 σετ από την Οκινάουα.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κάμφθηκε σε ένα παιχνίδι του απλού κι ένα του διπλού. Στον ενάμιση μήνα της παραμονής του στην Ιαπωνία είχε πάνω και κάτω στην απόδοσή του, κάτι φυσιολογικό, ωστόσο, όχι μόνο επειδή προερχόταν από υπολογίσιμη αγωνιστική απραξία, αλλά κι επειδή βρέθηκε σε καινούργιο περιβάλλον κι απέναντι σε πολύ δυνατούς και διαφορετικού στυλ αθλητές.

Όπως και να ‘χει, με την πανδημία να είναι πάντα γύρω και να συνεχίζει να προκαλεί αλλεπάλληλες αναβολές ή ακυρώσεις αγώνων, ο Γκιώνης αποκόμισε οφέλη με συνολικά επτά ομαδικά ματς μέσα σε τρεις εβδομάδες και το 2021 αναμένεται να συνεχίσει την «περιπέτεια» με τη Σαϊτάμα.

Την Τετάρτη, στον αγώνα εναντίον της (τυπικά γηπεδούχου) Οκινάουα ο πρωταθλητής μας πήρε μέρος μόνο στο διπλό. Ήρθε η ήττα με 2-0 σετ και το προβάδισμα για τους αντιπάλους. Τελικά η ομαδική αναμέτρηση έφτασε στο 2-2, όλα κρίθηκαν στο πρώτο σετ, που έχουν καθιερώσει οι διοργανωτές για τον τελευταίο επί μέρους αγώνα κι εκεί στάθηκε πάλι άτυχη η Σαϊτάμα. Ο Σατόσι Άιντα προηγήθηκε 8-5, αλλά στο τέλος έχασε, δεχόμενος και τυχερούς πόντους από τον αντίπαλο.

Στη συνάντηση με την Οκαγιάμα ήταν η Σαϊτάμα τυπικά γηπεδούχος. Στο τελικό 1-3 σετ, ο Γκιώνης αγωνίστηκε στο τρίτο στη σειρά ματς κι έδωσε σπουδαία «μάχη» με τον αριστερόχειρα Κίκι Νίουα. Έχασε το πρώτο σετ με 11-10, ισοφάρισε, επίσης, στον «ξαφνικό θάνατο», βρέθηκε μπροστά με 2-1, έχασε ένα ακόμη σετ στον πόντο (11-10) και τελικά κάμφθηκε με 3-2.

Το πέμπτο σετ άρχισε από το 6-6 και ο Νίουα επικράτησε με 11-7.

Με τις νέες ήττες, η Σαϊτάμα βρίσκεται στην τέταρτη και τελευταία θέση της Λίγκας με 9 βαθμούς. Όταν ολοκληρωθούν οι επτά γύροι τότε θα γίνει τελικός μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων. Το πλέον στενάχωρο για τον τοπ αμυντικό είναι ότι δεν «γεύτηκε» τη χαρά μίας ομαδικής νίκης σε όλο αυτό το διάστημα που ήταν στην Ιαπωνία.

Θα έχει, όμως, την ευκαιρία να το «κυνηγήσει» στο νέο έτος και ίσως και με κοινό στην εξέδρα, καθώς οι διοργανωτές έλεγαν ότι πιθανότατα από τον Ιανουάριο θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γυμναστήρια σε ποσοστό 50%.

Ο Γκιώνης πήρε το βράδυ την πτήση της επιστροφής και την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα. Προς τα τέλη Ιανουαρίου θα επαναρχίσει το ιαπωνικό πρωτάθλημα (αγωνιστικές 20-21 και 30-31), αλλά πολύ δύσκολα θα βρεθεί εκεί και τον άλλον μήνα, καθώς υπάρχει και ο κανονισμός της ασιατικής χώρας για τις δύο βδομάδες καραντίνας.

Τουλάχιστον, τον Φεβρουάριο θα ξαναπάει, όμως, καθώς, μάλιστα, το συμβόλαιό του προβλέπει συμμετοχή σε μίνιμουμ 17 ματς. Τον Φεβρουάριο είναι να τελειώσει και η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x