Χάντμπολ

Σκέφτονται οριστική διακοπή στην ΟΧΕ

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσης Ελλάδος που διεξήχθη με τη βοήθεια τηλεδιάσκεψης.

Η ΟΧΕ είχε εκφράσει εδώ και καιρό ξεκάθαρα τη θέση της για την ολοκλήρωση της σεζόν και την ανάδειξη πρωταθλητών στο γήπεδο, εφόσον υπήρχαν ασφαλές συνθήκες για όλους τους συντελεστές.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και εκφράστηκε ο προβληματισμός για τη στασιμότητα που επικρατεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πολλοί από τους παρευρισκόμενους εξέφρασαν την άποψη ότι οι διοργανώσεις πρέπει να διακοπούν οριστικά και να ανακηρυχθούν πρωταθλητές με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση/πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, Τάσου Χειβιδόπουλου, ήταν σε αυτή την κατεύθυνση.

– Η ΟΧΕ είναι από τις ελάχιστες ομοσπονδίες/διοργανώτριες αρχές στην Ευρώπη που δεν έχει διακόψει οριστικά τα πρωταθλήματα και βρίσκεται σε αναμονή, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για την επανέναρξή τους.

– Πλέον, οι αθλητές-αθλήτριες βρίσκονται ήδη σε αγωνιστική απραξία δύο μηνών και αυτή θα φτάσει τους τέσσερις, αν ισχύσουν τα σενάρια ότι οι αγώνες θα αρχίσουν τέλη Ιουνίου.

– Το χάντμπολ είναι ένα κατεξοχήν άθλημα επαφής και βρίσκεται στην τελευταία θέση των χρονοδιαγραμμάτων που θα θέσουν οι επιστήμονες της υγειονομικής επιτροπής.

– Η επανέναρξη θα πρέπει να στηριχθεί σε συχνά τεστ και, πέρα από το κόστος για κάθε σωματείο, αν υπάρξει κρούσμα, κινδυνεύει να "τιναχτεί στον αέρα".

Την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίστηκε νέο ΔΣ, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και θα ανακοινωθούν όλες οι αλλαγές και οι αναδιαρθρώσεις όλων των κατηγοριών για τη νέα χρονιά.

Επίσης, από την Πέμπτη θα υπάρξει ένας κύκλος επαφών με σωματεία της Handball Premier, Α1 γυναικών και εκπροσώπους των αθλητών και των προπονητών για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x