Θαλάσσια Σπορ

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην Σαλαμίνα

Με την τρίτη αγωνιστική μέρα, την Δευτέρα 15/7 και τις απονομές των επάθλων στους πρωταθλητές, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013, για σκάφη τύπου Laser Radial.

Διοργανώθηκε από το «Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας» από τις 12 έως τις 15/7, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Δήμο της Σαλαμίνας.

Τρίτη (τελευταία) αγωνιστική μέρα η Δευτέρα 15/07 και από νωρίς το πρωί επικρατούσε «πυρετός» στους χώρους μπροστά και γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Β.Σ.. Οι αθλητές ετοίμασαν γρήγορα τα σκάφη τους, ο καιρός ήταν καλός για τον αγώνα και όλοι ανυπομονούσαν να δοθεί η εκκίνηση. Λόγω των επικρατούντων βορείων ανέμων, ο στίβος στήθηκε λίγο βορειότερα από τις προηγούμενες μέρες και η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Η δεύτερη ιστιοδρομία άρχισε με τις ίδιες συνθήκες, αλλά διακόπηκε λόγω αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου, για να επανεκκινήσει λίγο αργότερα με νότιο άνεμο.

Στην συνέχεια όμως, νωρίς το απόγευμα, ο Αίολος άλλαξε γνώμη και άρχισε το … “μαρτύριο” των αθλητών και της επιτροπής, καθώς ο άνεμος άλλαζε κατεύθυνση κάθε λίγα λεπτά, εμποδίζοντας να στηθεί ο στίβος. Τελικά η τρίτη ιστιοδρομία, δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί και η επιτροπή κήρυξε το πρωτάθλημα περαιωμένο, με τις οκτώ συνολικά ιστιοδρομίες που είχαν πραγματοποιηθεί στο τριήμερο.

Έτσι οι αθλητές επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Β.Σ., ταλαιπωρημένοι αλλά ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους στα νερά της Σαλαμίνας και άρχισαν τις ετοιμασίες της αναχώρησης για την βάση τους.

Λίγο μετά τις 19.20, έγιναν οι απονομές των επάθλων στους πρωταθλητές, σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες, των Εφήβων και των Ανδρών.

Τις τρεις πρώτες θέσεις των Εφήβων κατέκτησαν ο Γεώργιος Καντίνης του Ν.Ο. Καλαμακίου, ο Γεώργιος Μαστραντωννάκης του “Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτών.” και ο Αναστάσιος Σεισόπουλος του Ν.Ο. Βουλιαγμένης. Αντίστοιχα τις τρεις πρώτες θέσεις των Ανδρών, κατέκτησαν ο Ιωάννης Χριστοφής του Ν.Α.Ο. Ελληνικού (Ιππόκαμπος), ο Νικόλαος Κάτσικας του Ν.Α.Ο.Κ.Θ. και ο Δημήτριος Θεοδωράκης του “Ν.Ο.Κ. Βουλιαγμένης”.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Αντώνης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στους παρισταμένους, αναφέρθηκε στην διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας την άψογη και έδωσε συγχαρητήρια σε αθλητές και παράγοντες για τον “καλό αγώνα” που πραγματοποιήθηκε.
Λίγο πριν τις 20.00 και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι χαιρετισμοί προς τους παρισταμένους και η βράβευση των πρωταθλητών, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013, για σκάφη τύπου Laser Radial, τελείωσε, αφήνοντας τους πάντες, αθλητές, προπονητές και παράγοντες του Ν.Ο.Β.Σ. και της Ομοσπονδίας, κατάκοπους αλλά ικανοποιημένους καθώς οι τρεις αγωνιστικές μέρες κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο, η δε διοργάνωση χαρακτηρίσθηκε από όλες τις πλευρές «εξαιρετική».

Δείτε τα αποτελέσματα στη photo 4 του άρθρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x