Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Αφρουδάκης σε Αυγενάκη: «Κύριε υπουργέ, θέλουμε κολυμβητήρια»

O Γιώργος Αφρουδάκης τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν υποδομές για να αναπτυχθεί το πόλο στην Ελλάδα, μετά τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής στο Τόκιο.

Την ανάγκη να χτιστούν υποδομές που θα στεγάσουν το μέλλον του πόλο τόνισε ο Γιώργος Αφρουδάκης, μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο αρχηγός της γαλανόλευκης αποστολής απευθύνθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη, που καθόταν στο ίδιο πάνελ και είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε υπουργέ, θέλουμε κολυμβητήρια», συγκρίνοντας την επιτυχία της Ελλάδας στο πόλο με αυτή της Εθνικής μπάσκετ το ’87.

«Οι στιγμές είναι ονειρικές, είμαι πολύ συγκινημένος με την υποδοχή. Είμαι διπλά συγκινημένος γιατί τυχαίνει στο πάνελ να συνδέονται πολλές γενιές αθλητών. Για να είστε εσείς εδώ έχει περάσει ο Καπράλος, ο Γιαννόπουλος, ο Μαυρωτάς, ο Αφρουδάκης και υπάρχουν κι άλλοι. Αυτό πρέπει να το εκτιμάτε και να το έχετε στο μυαλό σας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Κύριε υπουργέ, θέλουμε κολυμβητήρια. Πρέπει να εξαργυρώσουμε αυτή την επιτυχία. Επειδή τυχαίνει να ασχολούμαι και με τον σωματειακό αθλητισμό, έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν πόλο. Έχουμε γονείς που διψάνε να φέρουν τα παιδιά τους να παίξουν πόλο και δεν βρίσκουν ώρες να προπονηθούν. Αυτό είναι το σημαντικό. Αν θέλουμε να εξαργυρώσουμε αυτή την επιτυχία, περισσότερο και από το μετάλλιο είναι τελικά να βάλουμε περισσότερα παιδιά στο άθλημα. Μεγάλωσα με τη γενιά του 1987 στο μπάσκετ, όταν τελείωσε οι πρώτες τους δηλώσεις ήταν να βάλουμε μπασκέτες σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και για εμάς τώρα. Ωραίο το μετάλλιο, ωραίες οι διακρίσεις, αλλά πρέπει να φέρουμε τα νέα παιδιά στον αθλητισμό και στο πόλο. Ακολουθώ αυτό το μότο, γιατί με αυτό μεγάλωσα, αν και εγώ δεν πήγα στο μπάσκετ, πήγα στο πόλο, αλλά πρέπει να το καταλάβουμε όλοι για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Όσο για τη συνεργασία του με τους Έλληνες πολίστες, σχολίασε: «Ευχαριστώ τα παιδιά για τη συνεργασία. Ήταν τα καλύτερα παιδιά. Για να βγούμε πρώτοι ξανά πρέπει να μας πονέσει η ήττα της Κυριακής. Δεν αρκεί να μείνουμε ευχαριστημένοι με το αργυρό μετάλλιο. Από τώρα πρέπει να σκέφτεστε το επόμενο χρυσό μετάλλιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x